$
הייטק והון סיכון

הכירו את חברת הבת של SimilarWeb שבין לקוחותיה גוגל, פייפאל ואמזון

SimilarTech נוסדה על ידי יניב חדד ואייל וייס, שעבדו במחלקת הפיתוח של חברת האם. היא פיתחה טכנולוגיה לניתוח מעמיק של אתרי אינטרנט ומייצרת רווחים זה כחצי שנה

מאיר אורבך 11:2608.06.16

הסטארט-אפ הישראלי SimilarWeb שהוקם על ידי אור עופר הקים חברת בת בשם SimilarTech. החברה החדשה נוסדה על ידי שני עובדים במחלקת הפיתוח של החברה, היא מבוססת על הידע והטכנולוגיה של חברת האם ומבצעת ניתוח מעמיק של אתרי אינטרנט.

 

SimilarTech נוסדה על ידי יניב חדד, שמשמש כמנכ"ל החברה, ואייל ווייס שהוא הטכנולוג הראשי שלה ובשיתוף מלא של סימילרווב. שניהם היו חלק מהצוות הטכנולוגי של סימילירווב. בשיחה עם "כלכליסט" מסביר יניב חדד שהחברה עצמאית מזה כשנה, כאשר בחצי השנה האחרונה היא מייצרת הכנסות ורווחית. "כיום אנחנו מעסיקים 4 עובדים ואני מקווה שעד סוף השנה נהיה כ-10". בין לקוחות החברה גוגל, פייפאל ואמזון.

 

משמאל: יניב חדד ואייל וייס. קיבלו את ברכת הדרך מהמנכ"ל משמאל: יניב חדד ואייל וייס. קיבלו את ברכת הדרך מהמנכ"ל צילום: שגיא שרייבר

 

"שנינו עבדנו במחלקת הפיתוח של החברה ולא רצינו להישאר עובדים, ראינו את המידע של החברה והגענו למסקנה שאפשר לעשות משהו עם זה", אומר יניב חדד. "קיבלנו את ברכתו של אור עופר המנכ"ל בשיתוף עם המידע של סימליארווב".  

 

"הטכנולוגיה שפיתחנו מנתחת אתר באינטרנט באמצעות שיטה דומה לגוגל אשר משתמשת בקרולרים, רק שאנחנו בודקים באיזה שירותי פרסום החברה משתמשת, אלו אמצעי תשלום היא מקבלת וכל מידע אחר שעשוי לסייע לחברות שמחפשות לקוחות חדשים", אומר יניב חדד. "אנחנו נותנים שכבה של מידע מעבר לתוכן המופיע באתר". SimilarTech יכולה לדעת באיזה טכנולוגיות משתמש האתר, איזה שירותים הוא מפעיל, כמה עובדים יש בחברה, ואפילו מסוגלת לאתר את אנשי הקשר הנכונים בכל חברה עבור אנשי המכירות.

 

המודל העסקי של SimilarTech כולל שימוש בסיסי בחינם ושירותים מורחבים, כגון קבלת התראות, בתשלום. הטכנולוגיה של SimilarTech שולחת ללקוחות החברה התראה בזמן אמת על כל שינוי טכנולוגי שמתרחש באתר שאליו הם פונים, כך שכל פעם שאתר שמעניין את הלקוח מפסיק או מתחיל להשתמש בטכנולוגיה מסויימות, שלו או של מתחריו, הלקוח מקבל על כך התראה בשידור חי.  

 

SimilarWeb הוקמה ב-2009 על ידי אור עופר, מנכ"ל החברה. החברה פיתחה שירות ניתוח תנועת גולשים לאתרים, שמציג ניתוח מפורט של תנועה בהסתמך על טכנולוגיה שמורכבת מאיסוף נתוני מדגם של עשרות מיליוני משתמשים והסכמי דאטה עם ספקי תקשורת בעולם. פרט למשרדים בתל אביב מחזיקה כיום החברה במשרד בלונדון, בניו יורק ובקייב. המשקיעים המרכזיים בחברה כיום הם יוסי ורדי, גיגי לוי ומשה ליכטמן. הלורד דיוויד אליאנס, אשר נמנה על עשירי בריטניה, קבוצת "נאספרס" הדרום אפריקאים ו"טנסנט" מבעלי הרשת החברתית הגדולה בסין. החברה כבר גייסה עשרות מיליוני דולרים ומונה כ-300 עובדים בארץ ובחו"ל.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x