$
חדשות טכנולוגיה

ב-FBI טוענים: שיתופי פעולה עם האקרים הכרחיים עבורנו

בשימוע שנערך בקונגרס התעמתו אפל ונציגי ה-FBI סביב סוגיית ההצפנה. נציגת הבולשת אמרה ששיתופי פעולה עם האקרים בתשלום נחוצים על מנת להתמודד עם הסירוב ההולך וגובר של חברות טכנולוגיה לסייע לרשויות

עומר כביר 11:3320.04.16

"הצפנה לא מונעת מרשויות אכיפת החוק לפצח פשעים" – כך אמר היועץ המשפטי של אפל, ברוס סיוול, במהלך שימוע שנערך אתמול בקונגרס סביב סוגיית ההצפנה של מחשבים מכשירי מובייל.

 

סגנית מנהל הטכנולוגיה והמדע ב-FBI, אמי הס, הגנה בדיון על השימוש שעשתה הסוכנות בגורם חיצוני על מנת לפרוץ לאייפון של המחבל מפיגוע הירי בסן ברנרדינו, ואמרה ששיתופי פעולה עם האקרים בתשלום נחוצים על מנת להתמודד עם הסירוב ההולך וגובר של חברות טכנולוגיה לשיתוף פעולה עיוור.

"עמיתינו ברשויות אכיפת החוק מחזיקים בתפיסה שלפיה הצפנה חוסמת אותם מלגשת למידע", אמר סיוול. "אבל מומחי טכנולוגיה וביטחון לאומי לא רואים את העולם באופן זה. אנחנו רואים עולם עשיר בנתונים ועמוס במידע. מידע שרשויות אכיפת החוק יכולות להשתמש בו על מנת לפתור ולמנוע פשעים".

 

ממשלת סין ביקשה את קוד המקור ונענתה בשלילה ממשלת סין ביקשה את קוד המקור ונענתה בשלילה צילום: איי פי

 

כהכנה לדיון וכחיזוק לדבריו של סיוול אפל הפיצה ביום שני דו"ח שמפרט את בקשות המידע שקיבלה ממשלות בין יולי לדצמבר 2015. לפי הדו"ח, אפל קיבלה מרשויות במדינות השונות 30.7 אלף בקשות למידע על 167 אלף מכשירים ונענתה בצורה מלאה או חלקית ל-18 אלף מבקשות המידע. בנוסף קיבלה החברה 1,813 בקשות למידע על 12.9 אלף חשבונות משתמש והעבירה מידע מלא או חלקי על 9,956 חשבונות.

 

הדיון נערך בעקבות העימות בין אפל למשרד המשפטים האמריקאי סביב דרישת הממשל שהחברה תסייע לו לעקוף את ההצפנה של מכשירי אייפון של חשודים בפשעים. סוגיה התפוצצה בפברואר, לאחר שבית משפט בקליפורניה הוציא צו שמחייב את אפל לסייע ל-FBI לחדור לאייפון של המחבל מפיגוע הירי בסן ברנרדינו.

 

 

הצו הורה לאפל ליצור גרסה של מערכת ההפעלה שלה לאייפון, שתאפשר ל-FBI להזין סיסמאות ללא הגבלה (כיום, המידע שעל המכשיר נמחק אחרי 10 ניסיונות כושלים), וכך לעקוף את ההצפנה שעל המכשיר ולחדור למידע ששמור עליו. אפל ערערה על ההחלטה, אבל הקרב המשפטי בוטל ברגע האחרון, לאחר שה-FBI הודיעה שהצליחה לפרוץ למכשיר בכוחות עצמה.

 

ואולם, כבר אז היה ברור שלא מדובר בסוף פסוק, שכן הפתרון שנמצא מתאים רק לאייפון מדגם 5C שמריץ את גרסה 9 של מערכת ההפעלה iOS, ולא יכול לשרת את הממשל ורשויות אכיפת החוק בכל עשרות המקרים האחרים שבהם הם מבקשים לפרוץ לסמארטפונים מוצפנים של חשודים.

 

ואכן, הקרב עבר לניו יורק, שם כבר דחה בית המשפט את בקשת הרשויות לחייב את אפל לסייע בפריצה לאייפון. התובעים הפדרליים בתיק ביקשו מערכאה גבוהה יותר לדון מחדש בהחלטה, ובתגובה הגישה אפל בסוף השבוע תצהיר שבו היא מציגה את עמדתה.

 

בשימוע שנערך בקונגרס הגן סיוול על ההתנהלות של אפל וטען שהמטרה של החברה היא להגן על המידע ששמור במכשירים. לדבריו, בשנתיים האחרונות ממשלת סין ביקשה מאפל שוב ושוב את קוד המקור של החברה, ואולם היא סירבה למסור אותו.

 

"אין פתרון אחד שמתאים לכל המקרים", צוטטה הס ב"ניו יורק טיימס". "הפתרונות השונים שאנו מוצאים דורשים משאבים מיוחדים וכישורים מתקדמים שלא בהכרח זמינים בעבורנו מידית". הס גם סירבה לחשוף כיצד הצליחה ה-FBI לחדור לאייפון המדובר.

 

עמדתה של הס עוררה מרמור בקרב חברי הקונגרס שהיו בדיון. "אני לא חושבת שהסתמכות על גורמים חיצוניים היא מודל טוב", אמרה חברת בית הנבחרים דיאנה דהגטה מקולרדו, שהזהירה שהסתמכות על האקרים עלולה להיחשב כלא אתית ויכולה ליצור סיכוני אבטחה גדולים.

 

לפי הדיווח ב"ניו יורק טיימס", נציגי רשויות אכיפת חוק שהשתתפו בדיון הביעו תסכול מחוסר יכולתם לפענח מספר הולך וגדל של תיקים, בפרט מקרי ניצול מיני ופדופיליה, בגלל טלפונים מוצפנים, והזהירו שהדיון הציבורי בנושא מסייע לפושעים. “אל תטעו, פושעים מקשיבים לעדות הזו ולומדים ממנה", הפחיד צ'רלס כהן, שעומד בראש צוות משימה מיוחד של אינדיאנה להתמודדות עם עבירות מקוונות שמופנות לילדים.

 

הס הוסיפה שחל גידול במספר המכשירים שה-FBI תפסה בחקירותיה ושהיא אינה מסוגלת לחדור למידע שבהם, וששיעור המכשירים מסוג זה מכלל המכשירים שתפסה הסוכנות מאז אוקטובר עומד על 13%.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x