$
המדריך

בדיקת כלכליסט

Gini N6: הסמארטפון של פלאפון לא מבריק, אבל משתלם

המכשיר המתקדם מבין הסמארטפונים שמיוצרים עבור פלאפון עושה היטב את עבודתו, גם אם הוא מזכיר עשרות מכשירים סיניים אחרים. כשמצרפים לכך מחיר נוח, אחריות ל־25 שנה ושטח אחסון ענק וחינמי בענן - מתקבלת עסקה לא רעה כלל

עומר כביר 11:5701.03.16

פלאפון הכריזה החודש על מהלך אסטרטגי גדול ולא שגרתי מבחינת ספקיות סלולר ישראליות, כשהחלה למכור סמארטפונים המיוצרים בסין במיוחד עבורה. בשלב זה משווקת החברה שלושה דגמים תחת מותג פרטי בשם Gini, וכולם מכוונים לשוק הביניים ומטה - לא מכשירים לאוהבי חידושים, אלא כאלה שפונים לכל המשפחה ונמכרים ברמות מחיר סבירות. 

מבין השלושה המתקדם בסדרה הוא Gini N6, שבין היתר מצויד במעבד 8 ליבות ובמצלמת 13 מגה־פיקסל, ומתהדר בעיצוב דקיק במיוחד (עוביו עומד על 5.5 מ"מ בלבד). בהתאם הוא גם המכשיר היקר בסדרה ועולה 1,500 שקל.

 

עיצוב ומבנה: מי צריך מסך גדול?

לוגו או לא, עיצוב ה־N6 מרשים יחסית למכשיר בקטגוריית הביניים. הן הגב והן החזית עשויים גורילה גלאס, הכפתורים ממתכת, ושתי רצועות מתכת דקות מקיפות את המכשיר. בין שתי הרצועות יש אמנם פלסטיק, שעליו מורכבים החלקים הפנימיים, אך צריך להתאמץ מאוד כדי להבחין בו.

 

תחושה של סמארטפון יוקרתי תחושה של סמארטפון יוקרתי צילום: פלאפון

 

התחושה שנוצרת היא של סמארטפון יוקרתי הרבה יותר: איכות החומרים אף עולה על זאת של חלק ממכשירי הפרימיום, שעדיין כוללים גב פלסטיק או חומרים לא יוקרתיים אחרים. בעיצוב אין בליטות או חריגות (כמו המצלמה הבולטת באייפונים החדשים), דבר ראוי לציון בהתחשב בעוביו, וגם אם העיצוב אינו יצירתי במיוחד, הוא בהחלט נאה. מה שכן, פינות המכשיר חדות מדי, ובשימוש לאורך זמן לא ממש נעים להחזיק אותו.

 

ממשק ומערכת: בסיסי למדי

ממשק המכשיר הוא גרסה בסיסית למדי של אנדרואיד 5.0, שעליה הולבשה ערכת נושא של פלאפון. עיצוב הערכה והאייקונים שנלווים אליה קצת מיושן ורך, ואינו משדר חדשניות ועדכניות כפי שאפשר לצפות ממותג מודרני. אבל אין כאן משהו שמציק בצורה יוצאת דופן, וסביר שרוב המשתמשים ימצאו את העיצוב עדין ונעים.

 


 

כשהוא מצויד במסך 5.2 אינץ' ברזולוציית Full HD, קשה לומר ש־N6 מספק יכולות תצוגה מרשימות במיוחד. עם זאת, רבים (ובהם כותב שורות אלה) מעדיפים סמארטפונים לא גדולים מדי, ולא מתלהבים במיוחד מהמרדף אחר שיפור הרזולוציה במכשירים ש־90% מהזמן משמשים לקריאת הודעות בקבוצת הווטסאפ המשפחתית.

 

גם משתמשים שמרבים לצפות בסרטוני יוטיוב או בקובצי וידיאו שהעבירו למכשיר לרוב לא באמת זקוקים לרזולוציה גבוהה יותר, לפחות כרגע. גם כך האיכות של מרבית הסרטונים אינה עולה על Full HD, ואלה נראים מצוין ב־N6 — פשרה הגיונית בהחלט במכשיר שאינו מתיימר להיות המשוכלל ביותר בשוק. בגזרת הסאונד יש למכשיר רמקול אחד שמספק סאונד חזק אך צורמני ברמות קול גבוהות.

 

מצלמה ואפליקציות: לא מתאים לסלפי, ואפליקציות מיותרות

המצלמה הראשית של המכשיר, ברזולוציית 13 מגה־פיקסל, עושה עבודה ראויה. גם כאן אין יותר מדי טריקים (מייצב אופטי, חיישן מתקדם), אך היא מספקת את הסחורה ויותר מכך, והתלונה היחידה היא שהצבעים בתמונות נראים לפרקים רוויים מדי. הבעיה האמיתית מתחבאת במצלמת הסלפי: היא אמנם מתהדרת ברזולוציה של 8 מגה־פיקסל, אך התמונות שהיא מספקת מגורענות באופן בולט ואיכותן אינה מרשימה כלל.

 

 צילום: עומר כביר

 

פלאפון נמנעה מהתעסקות יתרה עם מערכת ההפעלה, וחסכה מהמשתמשים כל מיני תכונות מיותרות וכבדות שמועדות לבאגים. חבל רק שהחברה לא יישמה זאת בנוגע לאפליקציות המובנות במכשיר: לצד יישומי אנדרואיד הבסיסיים תמצאו בו גם רבים מתוצרת פלאפון ושותפותיה. מדובר במהלך עסקי טהור שלא נועד לשפר את חוויית השימוש, אלא להעשיר את מקורות ההכנסה של החברה. מרבית היישומים הם לשירותים מיותרים, או כאלו שיש להם חלופות טובות יותר בחינם.

 

אחד מהם הוא אפליקציית הניווט של פלאפון. מי שירצה להשתמש בה יצטרך לשלם 24 שקל בחודש ולקבל מוצר שמתפקד פחות טוב מווייז. גם אפליקציות כמו שיר בהמתנה, SuperTV ואחרות הן בעלות תועלת מוגבלת, אם נתנסח בעדינות, למשתמש הממוצע. יוצאת דופן היא אפליקציית מיוזיקס, שירות מוזיקה בסטרימינג בתשלום, שמהווה חלופה ראויה בהחלט בהיצע הדל בשוק הישראלי, נטול ספוטיפיי ואפל מיוזיק. 

 

 

בנוסף מגיע המכשיר עם אפליקציות של שותפות מסחריות דוגמת Gett, שוודאי שילמו תמורת הזכות הזאת. הן לא מציקות וחלקן אפילו שימושיות, אבל הן מכבידות על מסך הבית ומעיקות על חוויית השימוש. הדבר הטוב היחיד שאפשר להגיד על כל האפליקציות האלה — הן של פלאפון והן של השותפות — הוא שאת מרביתן אפשר להסיר בקלות, כמו שמסירים כל אפליקציה אחרת. כך שמי שלא טוב לו יכול פשוט להיפטר מהן, ולקבל מכשיר נקי ונוח.  

 

ביצועים וזמן סוללה: יישומים חסרי יישום

ל־N6 מעבד מכובד בעל 8 ליבות במהירות 1.7 גיגה־הרץ מתוצרת חברת MediaTek, וזיכרון פעולה של 2 גיגה־בייט. בבדיקה שלנו הוא עמד היטב בכל המשימות היומיומיות, ולא התקשה להריץ כמה יישומים במקביל ולעבור ביניהם. עם זאת, יישומים כבדים יחסית (משחקים, למשל) גורמים להתחממות מורגשת למדי של המכשיר.

 

שטח האחסון של N6 עומד על 32 גיגה־בייט, ללא אפשרות הרחבה. זה לא הרבה, ולמכשיר אין דגמים בעלי זיכרון רב יותר, אך בשימוש סטנדרטי קשה להאמין ששטח האחסון הזה ייצור מגבלה — גם עבור משתמשים שמעלים למכשיר קובצי וידיאו ומוזיקה, ובייחוד כשמצרפים לכך אחסון חינמי בענן. סוללת המכשיר אינה מחזיקה מעמד בצורה יוצאת דופן, אך תשרוד בקלות יום של שימוש לא אינטנסיבי מדי.

 

סיכום ואלטרנטיבות: עסקה משתלמת

בשורה התחתונה, בדיקת "כלכליסט" מעלה שמדובר במכשיר אמצע הדרך קלאסי. כזה שעושה את העבודה, בלי גימיקים מיותרים או מעיקים. הוא לא מציע את המפרט המתקדם ביותר ואינו מצויד באפליקציות המשוכללות ביותר, אך מדובר במכשיר יציב, מהיר למדי, עם מסך לא רע בכלל ומצלמה ראשית סבירה פלוס (אם כי אוהבי הסלפי יתאכזבו).

 

בפני עצמו N6 אינו מתבלט מול עשרות מכשירים סיניים דומים שמשווקים בישראל או נמכרים באיביי. ואולם בהתחשב בתג המחיר, בכך שפלאפון מציעה אחריות יצרן של 25 שנה ובכמה שירותים חינמיים נלוויים ובהם אחסון של עד 10 טרה־בייט בענן - זאת נראית כמו חבילה משתלמת עבור מי שפשוט רוצה סמארטפון ומתעניין פחות בלוגו בגב המכשיר. 

 

ציון כלכליסט: 9

מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.2 אינץ' || רזולוציה: Full HD || מצלמה ראשית: 13 מגה-פיקסל || מצלמת סלפי: 8 מגה-פיקסל || מעבד: 8 ליבות במהירות 1.7 גיגה-הרץ || זיכרון פעולה: 2 גיגה-בייט || נפח אחסון: 32 גיגה-בייט || עובי: 5.5 מ"מ || מחיר: 1,499 שקל || משקל: 125 גרם

בטל שלח
    לכל התגובות
    x