$
מכשירים ומדריכים

אפל ווטש בישראל: יקר, מאוחר, מיותר ונהדר

השעון של אפל, שמיום חמישי יימכר בארץ באופן רשמי ועם סירי בעברית, מגיע בעיכוב גדול, במחיר גבוה ואחרי שהתקשה להפוך ללהיט בעולם. למרות הכל, בעיני רבים זהו המוצר הטוב מסוגו. כלכליסט עושה סדר לקראת ההשקה וגם מסמן אלטרנטיבות

עומר כביר 08:4208.02.16

אפל ווטש יושק רשמית בישראל ביום חמישי הקרוב, 11 בפברואר. השעון החכם של אפל, שהושק בעולם באפריל 2015, מגיע לארץ באיחור של קרוב לשנה שבמהלכה נמכר ביבוא מקביל בלבד.

 

כשהאייפון הגיע רשמית לישראל, ב־2009, הוא זכה לקבלת פנים חמה במיוחד, וההשקה לוותה בתורים ארוכים ומיוזעים. גם השקת האייפד, שנה לאחר מכן, עוררה עניין רב. ספק אם הווטש ישחזר זאת: בעולם הוא עורר פחות התלהבות מהסמארטפון והטאבלט מבית אפל, ובישראל הוא יקר ביחס למערב.

 

ובכל זאת, לא בכל יום נוחת בישראל מוצר חדש של אפל. לכבוד ההשקה "כלכליסט" עונה על כל השאלות הבוערות למי שמתעניינים בווטש, שוקלים לקנות אותו או תוהים לגבי האלטרנטיבות.

מה זה בעצם אפל ווטש?

אפל ווטש הוא חלק מקטגוריית מוצרים חדשה המכונה שעונים חכמים (שבתורם שייכים לקטגוריית המחשוב הלביש). בשורה התחתונה מדובר במחשב קטן בצורת שעון המצויד במסך מגע, בכפתורי שליטה ובחיישנים כמו מד תאוצה או מד דופק. בגלל ממדיו הקטנים יכולותיו העצמאיות של השעון מוגבלות: הווטש חייב לעבוד בסנכרון עם אייפון, ואף אינו כולל WiFi או אינטרנט סלולרי בניגוד לחלק ממתחריו.

 

 

למה הוא מגיע לארץ כל כך מאוחר?

ישראל היא אינה שוק מרכזי מבחינת אפל, ואינה נוהגת לייבא לכאן מוצרים חדשים בגל ההשקה הראשון, אך רובם הגיעו שבועות ספורים לאחר מכן. הסיבה לעיכוב הגדול הפעם קשורה כנראה לסירי: מבחינת אפל, השליטה הקולית באמצעות העוזרת הווירטואלית היא חלק מרכזי בחוויית השימוש במכשיר החדש. סירי תחל לתמוך בעברית רק בשבועות הקרובים, ואין זה מפתיע שהווטש מגיע לכאן במקביל.

 

איפה הכי זול לקנות אפל ווטש?

המחירים בישראל גבוהים בהשוואה לארה"ב או למרבית מדינות אירופה. השעון נחלק לשלוש סדרות ששונות זו מזו בעיצובן: Sport הפלסטיקי; Watch העשוי פלדה; ו־Edition המשלב זהב ומתכות יקרות אחרות, שאינו נמכר רשמית בישראל כרגע. כמו כן הוא מגיע בשני גודלי מסך אפשריים (38 מ"מ או 42 מ"מ). המחיר לדגם Sport בעל מסך של 38 מ"מ, הזול ביותר שמוצע, עומד על 2,000 שקל דרך היבואנית הרשמית iDigital. לשם השוואה, בניו יורק הוא עולה סכום המקביל ל־1,472 שקל ובברלין 1,728, כולל מע"מ.

 

חברות המייבאות את המכשירים באופן לא רשמי, דוגמת גו מובייל או iStore, נערכו מראש להשקה הרשמית וכעת מוכרות את הדגמים במחירים נמוכים יותר, כשההפרש עומד על בין מאה לכמה מאות שקלים בהתאם לדגם. הדבר מצמצם את ההפרש מול רכישה בחו"ל, אך לא מוחק אותו לחלוטין.

 

החלטתי לקנות אפל ווטש. איך מפעילים את הדבר הזה?

לצד סירי, השליטה בשעון נשענת על מסך המגע והכפתור המסתובב (קראון) בצדו, שמיועד בעיקר להגדלה והקטנה או לדפדוף ביישומים.

 

ומה עושים איתו?

לפי שעה אפל ווטש, כמו שעונים אחרים, מאפשר בעיקר לבצע פעולות שחוסכות את הוצאת הסמארטפון מהכיס: שיחות, קבלת התראות מאפליקציות ומרשתות חברתיות, קריאת מיילים, הודעות וכותרות חדשותיות וקבלת הוראות ניווט. לכך יש להוסיף יכולות מתחום הכושר והבריאות. אפליקציות אלה, של אפל ומפתחים חיצוניים, מאפשרות לבדוק את הישגי המשתמש בפעילות גופנית כמו ריצה או רכיבה על אופניים, לעקוב אחר מדדים רפואיים ולקבוע תוכניות אימונים.

 

 

מדוע אנשים שאינם ספורטאים זקוקים לשעון חכם?

שאלה טובה שהיצרניות מתקשות לספק לה תשובה. הווטש לא הפך עד כה ללהיט, וכך גם שעונים חכמים אחרים. אפל אינה מספקת נתונים רשמיים על מכירות השעון, ומחביאה אותן בדו"חותיה הכספיים תחת הכותרת "מוצרים אחרים". כך לא נוהגת חברה שרוצה להתגאות בהישגיה.

 

אילו ביקורות קיבל אפל ווטש?

בלי קשר לשאלת שימושיות השעונים החכמים בכלל, רבים מאתרי הטכנולוגיה המובילים שבדקו את הווטש (Cnet, Engadget, The Verge) סבורים שהוא השעון הטוב בשוק, או לפחות הנוח ביותר. גם כתבי "כלכליסט" נמרוד צוק וקרן גרינבלט, שבדקו את המכשיר כשהושק בחו"ל, התרשמו כי מדובר בשעון מלהיב בעל מסך מצוין, למרות חולשותיו ובהן זמן סוללה מאכזב וממשק מבלבל.

 

אין לי אייפון. כדאי לקנות ווטש?

לא. השעון החכם של אפל עובד רק בסנכרון עם הסמארטפון שלה. מי שיש לו אנדרואיד או שאין לו סמארטפון כלל, יקבל גוש מתכת או פלסטיק מעוצב ומיותר מאוד.

 

מהן האלטרנטיבות הזמינות?

כמעט כל יצרנית אנדרואיד מובילה (LG, סוני, מוטורולה מוביליטי ועוד) משווקת שעון משלה, בטווח מחירים רחב ובעיצובים שונים. מרביתם מבוססים על אנדרואיד Wear של גוגל, ועל כן מספקים ממשק דומה שמתבסס בעיקר על מגע ועל פקודות קוליות. אנדרואיד Wear עובדת גם עם אייפון, אך היא שנויה במחלוקת: חלק מהמבקרים (ובהם כותב שורות אלה) סבורים שהיא מגושמת, אחרים דווקא התלהבו מביצועיה.

השעונים מסדרת Gear של סמסונג הם סיפור אחר. הם מבוססים על מערכת ההפעלה Tizen מבית החברה, ונשלטים בעזרת טבעת מסתובבת סביב המסך. כמו הווטש גם הוא זכה לביקורות משבחות ובעיניי הוא אף עולה עליו, ומחירו נמוך יותר: דגםS2 בסיסי עולה 1,700 שקל. ואולם נכון להיום עובדים השעונים רק עם מכשירי אנדרואיד, אם כי סמסונג התחייבה להוסיף תמיכה לאייפון בהמשך השנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x