$
חדשות טכנולוגיה

אלון מאסק טוען שאפל מפתחת מכונית חשמלית

מייסד טסלה כינה את "פרויקט טיטאן" המסתורי של אפל סוד גלוי ואמר שהוא שמח על התרחבות התעשייה. ככל הנראה, יצרנית האייפונים עובדת על פיתוח מכונית חשמלית שתכלול גם טכנולוגיות נהיגה עצמית

נמרוד צוק 09:4513.01.16
חיזוק נוסף לדיווחים על המכונית החשמלית האוטונומית שאפל מפתחת: מייסד טסלה, אלון מאסק, אמר בראיון כי "זה סוד גלוי שאפל עובדת על משהו כזה, אתה לא ממש יכול להסתיר פרויקט כשאתה שוכר יותר מאלף מהנדסים שיעבדו עליו". לא מעט מהעובדים הללו פותו על ידי אפל לערוק אליה משורות טסלה, אבל מאסק טען בראיון ל-BBC כי הוא לא רואה ביוזמות החברה בתחום איום, אלא דווקא הזדמנות להרחבת התעשיה.

"התחרות רק תגרום לטסלה להמשיך ולנסות לייצר את המכוניות החשמליות הטובות ביותר, זו המטרה המרכזית שלנו, כאשר במקביל נעזור גם לחברות אחרות לבנות מכוניות חשמליות", הוא אמר, הצהרה שעשויה להתפס כרמיזה על שיתוף פעולה אפשרי עם אפל.

 

אלון מאסק. לא מתרגש מהפרויקט הבא של אפל אלון מאסק. לא מתרגש מהפרויקט הבא של אפל צילום: בלומברג

 

המיזם של אפל, שמכונה בשם הקוד "פרויקט טיטאן", נחשף בחודשים האחרונים בפרסומים שונים, אם כי החברה טרם התייחסה רשמית לקיומו. בתחילת הדרך ההשערה היתה כי אפל מנסה להתחרות בעיקר במכונית האוטומטית של גוגל, אבל על פי הפרסומים האחרונים נראה כי מדובר יותר במכונית חשמלית רגילה הדומה לדגמים של טסלה, שעשויה לכלול גם טכנולוגיות נהיגה עצמית חלקיות - פתרונות שגם טסלה עצמה החלה לשלב ברכביה לאחרונה.

 

היישום שהחברה הוסיפה לרכביה בסוף השבוע האחרון, למשל, מאפשר לזמן את הרכב מהחניה לנקודה אחרת בשטח הפרטי של הבעלים באמצעות הסמארטפון, בדומה לבאטמוביל של באטמן, כאשר הרכב נוהג עצמאית בין שתי הנקודות. בהמשך הדרך, טוען מאסק, ניתן יהיה לזמן את רכבי החברה מכל נקודה ללא מגבלת מרחק.

 

בראיון נימק מאסק את האסטרטגיה מאחורי הדגם הבא והיקר פחות של החברה, מודל 3, ברצון ליצור מכונית נגישה לקהל רחב יותר, שתאפשר לחברה להשיג השפעה רחבה יותר על תעשיית הרכב. מודל S, הרכב הראשון שטסלה הוציאה לשוק ב-2008, מכר עד כה כ-90 אלף יחידות בלבד. מודל 3 ייצא לשוק בחודשים הקרובים ויעלה 35 אלף דולר, ובסוף 2017 מתכננת החברה להוציא גם גרסה זולה יותר שלו.

 

לטענת מאסק, תוך פרק זמן של שנים ספורות בלבד, אנו עשויים לחזות בתחילתו של שינוי מרחיק לכת בתחום הרכב, שיוביל בסופו של דבר לעתיד בו רכבים חשמליים הנוהגים את עצמם יהיו הנורמה, ונהיגה אנושית במכונית תהפוך לתחביב נדיר של חובבי נהיגה בלבד ותחדל להיות חלק משגרת היום יום של מרבית האנשים.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x