$
חדשות טכנולוגיה
CES 2016

CES 2016

אינטל תשתמש בטכנולוגיה של ריפליי הישראלית בשידורי ספורט

הסטארט-אפ הישראלי מאפשר לצופה או לבמאי לבחור את זווית הצפייה המועדפת עליו בעזרת מצלמות הפרושות באצטדיון. אינטל תשתמש בטכנולוגיה שלהם להעביר שידורי ספורט על שרתיה

אסף גלעד 11:1506.01.16

במהלך מסיבת העיתונאים בכנס CES הכריזה חברת אינטל על שיתוף פעולה עם הסטארט-אפ הישראלי ריפליי שמתמחה בפיתוח טכנולוגיות שידור מתקדמות.

 בכדי לאפשר צפייה חוזרת בכל מהלך של משחק ומכל זוית, מצלמת Replay את המשחק באמצעות סדרת מצלמות זולות יחסית באיכות 5K הפרוסות בכמה נקודות באצטדיון. כאן טמון בעצם היתרון של ריפליי על פני טכנולגיות מתחרות: היא מעבדת במהירות את הררי המידע ומייצרת ממנו בתוך שניות מודל תלת מימדי של האצטדיון כולו של כל רגע נתון שהתרחש במשחק. היא עושהזאת באמצעות עיבוד של התמונה לפיקסלים תלת-מימדיים המכונים "ווקסלים" (Voxells) ונדמים כמעין כדוריות זעירות המייצרות יחד מודל תלת מימדי של השחקן, הכדור או השער. פורמט חדש זה מאפשר את תהליך העיבוד (רינדור) המהיר, שלוקח בדרך כלל דקות או שעות ארוכות, שמאפשר לגופי השידור לבחור את הזוית הרצויה לשידור חוזר בתוך שניות. התוצאה מציאותית לחלוטין, למרות שבפועל מדובר בטכנולוגיה המזכירה אנימציה. 

 

 

אינטל תאפשר לאצטדיונים וגופי שידור להעביר שידורי ספורט על שרתיה שיאפשרו עיבוד גרפי ברמה גבוהה בכדי ליצור נקודת מבט על מהלכים במשחק מכל זוית. בהמשך, עשויה אינטל לאפשר את הטכנולוגיה גם עבור כל מחשב או טאבלט שיהיה מבוסס על דור מתקדם של מעבדי ה- CoreM שלה מדור שישי ומעלה. בצורה זו, יוכל כל צופה לבחור את הזוית שממנה הוא רוצה לראות מהלכי ספורט חוזרים במשחקים. במגרשים יוכלו האוהדים לצפות על גבי מסכי ענק בהילוכים חוזרים מיידיים, מכל זווית אפשרית, וכן לערוך ולהקרין לעצמם הילוכים חוזרים על גבי הסמארטפונים ולשתף אותם. התמיכה של אינטל בטכנולוגיה תיכנס לתוקף מאוחר יותר השנה ותציג תכנים ספורטיביים מהליגות המקצועניות בהן ליגת הפוטבול האמריקאית, ליגת הבייסבול ו- NBA.

 

לא בכדי יש קרבה לעולם האנימציה. מייסדיה וכמה מעובדיה של ריפליי הגיעו מאולפנים כמו JCS בישראל או דיסני ופיקסאר בארה"ב. כמה מהם זוכו בפרסים בתעשייה על אפקטים מיוחדים בהפקות שונות והחברה עצמה היא זוכת פרס האמי להישגים טכנולוגיים לשנת 2014. את צעדיה הראשונים עשתה באולימפיאדה האחרונה בלונדון וכיום מותקנות המצלמות שלה בעשרות אצטדונים בארה"ב כמו אלה של הדאלאס קאובויז או הניו יורק יאנקיז, ובמדינות כמו אנגליה, ספרד, ברזיל וקוריאה, כשהיא משרתת ליגות ענק כמו ה- NFL, NBA, UEFA, PGA (טורינר הגולף). בין השאר העבירה את משחקי ה- All Star של ליגת הכדורסל משחקי הUS OPEN בטניס ואת משחק הגמר של ברצלונה-יובנטוס בליגת האלופות שנערך בקיץ האחרון.

 

הילוכים חוזרים וזוויות צילום לבחירת הצופה הילוכים חוזרים וזוויות צילום לבחירת הצופה

 

ריפליי פועלת בשני מודלים עסקיים אפשריים: כספק טכנולוגיה המספק שירותים לגופי שידור שאחראים על גזירת העסקאות מול הליגות והקבוצות. במודל שכזה מתחלק גוף השידור עם ריפליי בהכנסות. או כספק תוכן, במקרה זה ריפליי עצמה מתקשרת עם ליגות הספורט והקבוצות ואחראית על העברת השידור. שיטת העבודה עם אינטל משולבת, אך ריפליי קשורה גם עם יצרניות אלקטרוניקה נוספות שזהותן עשויה להתברר בהמשך הכנס.

 

ריפליי נוסדה ב- 2012 בידי המנכ"ל אורן חיימוביץ' יוגב ושותפיו אביב ומתיאו שפירא. יוגב ואביב שפירא הם בעלי רקע טכנולוגי משותף והשניים עבדו בתקופות שונות על פרויקטים של מטוסים ללא טייס בחברות שונות. אליהם הצטרף מתיאו, מחלוצי ההדמייה הממוחשבת בישראל ואחד המייסדים של אנימיישן לאב, סטודיו לאנימציה שפעל בחממת JVP בירושלים. החברה גייסה עד היום עשרות מיליוני דולרים מאנג'לים ישראלים ואמריקאים וכן מגוף ההשקעות של משפחת גוגנהיים ומקרן Cervin של מייסדי אקמאיי.

 

 צילום: יח"צ

 

על הבמה ב-CES אירח מנכ"ל אינטל גם את רוב דמרטיני, מנכ"ל יצרנית ציוד הספורט הבינלאומית New Balance, ושניהם הציגו נעלי ריצה המצוידות ברפידה פנימית שהודפסה בסיוע טכנולוגיית הראייה הממוחשבת של אינטל RealSense שפותחה במרכז הפיתוח של החברה בחיפה. מצלמה שמצלמת את הרגל מכל כיווניה יודעת לבנות מודל סוליה נכון ומתאים לאפיונים האורתופדיים של הרגל, הניתנת להדפסה לאחר מכן במדפסת תלת מימדית.

 

עוד נחשף שיתוף פעולה עם יצרנית הרחפנים הסינית Yuneec. הוצג Yuneec Typhoon H – רחפן המצויד בטכנולוגייתRealSense ומיושמת בכלי הטיס על מנת למנוע התנגשויות באוויר. הדגם יגיע לשוק במחצית השנה הקרובה. שיתוף פעולה ספורטיבי נוסף שהוכרז הוא עם יצרנית המשקפיים Oakley, שאיפשרה הצצה ראשונה ל- Radar Pace - משקפיים חכמים המצוידים במערכת אימון המופעלת בפקודות קוליות. המשקפיים יאפשרו לספורטאים משוב ואנליטיקה בזמן אמת, לצורך מעקב אחר התקדמותם ושיפור ביצועיהם.

 

אינטל לא מזניחה גם את ספורטאי הכורסה: במסגרת שיתוף פעולה עם רשת ESPN ישולבו מעבדים זעירים מדגם Curie – שגודלם כגודל כפתור – בגלשני הסנובורד של משתתפי תחרויות הסנובורד ב-2016 X-Games. המעבדים יספקו נתונים בזמן אמת על גובה, רוחק ומהירות הקפיצה ומספר הסיבובים באוויר. הנתונים יאפשרו לספורטאים לנתח את ביצועיהם בדיעבד.

 

בתחום הרובוטיקה הדגים קרזניץ' כלי תחבורה אישי מדגם Ninebot של חברת סגוויי המסוגל להפוך לרובוט. הפלטפורמה הפתוחה פועלת על בסיס מעבד Atom ומצלמת RealSense ZR300 בכדי לנווט בסביבות מורכבות ולתקשר עם משתמשים וחיישנים בבית. הרובוט וערכת המפתחים יושקו במחצית השנייה של השנה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x