$
הייטק והון סיכון

Tarya מגייסת 2.3 מיליון דולר מפייר בסנינו

החברה פיתחה פלטפורמה להלוואות חברתיות, המאפשרת למשתמשים להלוות כספים למשתמשים אחרים תמורת עמלה קבועה. זהו שוק צומח ומתרחב במהירות, ו-Tarya יש כבר תיק השקעות בשווי 40 מיליון שקל

אסף גלעד 17:0822.11.15

לאחר בלנדר ו- eLoan, עכשיו מגיע תורה של חברת סטארט-אפ ישראלית נוספת לגייס הון עבור שירות הלוואות עמיתים. החברה הפעם היא טריא (Tarya), של היזם אייל אלחייאני. היא גייסה 2.6 מיליון דולר מקבוצת משקיעים בראשות המיליארדר היהודי-צרפתי פייר בסנינו.

בסנינו הוא בעל הזכיון הישראלי לקונידטוריית פושון הצרפתית, לרשת המזללות הבינלאומית ברגר-קינג וכן הוא הבעלים של יקבי כרמל והסטארט-אפ Keeprez שנמכר לקומו תמורת 50 מיליון דולר השנה. הוא גם שותף בקבוצת המזון שפע, בשותפות עם קבוצת סודקסו הצרפתית. לטענת טריא, היא דחתה בקשות להשקעה משלל גופים מוסדיים ואנשי העסקים מהארץ ומבעולם שביקשו להשקיע בה", לפני שבחרה לקבל את ההשקעה מצד בסנינו.

 

עד כה, טריא גייסה הון סיד בלבד, בגובה 300 אלף דולר. החברה מעסיקה עשרה עובדים במושב משמרת. .

 

אייל אלחייאני, מנכ"ל ומייסד Tarya אייל אלחייאני, מנכ"ל ומייסד Tarya

 

בדומה לחברות אחרות בתחום, Tarya מציע שירות הלוואות חברתיות - בו משתמשים יכולים להלוות כספים למשתמשים אחרים, תמורת ריבית. האתר לוקח אחוז בודד של עמלה מתוך התשואה של המשקיעה. טריא גם מציעה טכנולוגיית אפיון, המדרגת את המשתמשים ומעניקה לכל אחד פרופיל אשראי - מה שמאפשר למשקיעים להעריך את הסיכון שלא יוכלו להחזיר את ההלוואה.

 

בטריא עשו שימוש בטכנולוגיות מעולם הסייבר, הביון והמודיעין על מנת ליצור את מערכת האפיון - שיוצרת דירוג אשראי וירטואלי פנימי בהתבסס על מידע מרשתות חברתיות, אפליקציות, מאגרי מידע ועוד. "אנחנו החברה היחידה בתחום בעולם שמסוגלת להעניק הלוואה באותם התנאים גם למנקה וגם למנכ"לית", אומר ל"כלכליסט" נדב מנסדורף, שותף בחברה וסמנכ"ל האסטרטגיה שלה.

 

לדבריו, המידע על הלווה נמחק מיד לאחר מתן ההלוואה. לדוגמה, החברה אישרה הלוואה למנקה לאחר בדיקה שהעלתה כי מדובר  בעובדת ותיקה שעבדה בעבר במספר עבודות כדי להחזיר את חובה לבנק. דוגמא נוספת שמספקת החברה היא זו של איש משפחה שמועסק באותו מקום עבודה כחמש שנים. תחילה זיהה האלגוריתם של טריא כי הוא מבקר בבתי קזינו, אך למרות זאת לא פסל את מועמדותו להלוואה, לאחר שהבין כי המשתמש הפוטנציאלי עובד כשליח ואינו מבלה יותר מכמה דקות במקום. בחברה מסרבים להסביר כיצד הם מבצעים איכון גאוגרפי של המשתמש או להסביר מאילו מאגרים הם שואבים את החתימה הדיגיטלית של המשתמש.

 

בטריא מתגאים בכך שהם מסוגלים לתת הלוואות בשיעורי ריבית ממוצעת נמוכה משל הריבית בבנקים ובחברות האשראי, אבל גם באחוזי החזר גבוהים במיוחד. הם הוסיפו כי כי אחוז הפיגורים (Default) בכלל תיק ההלוואות עומד היום על 0.6% בלבד. החברה מחזיקה בקרן בטחון למקרה של חדלות פרעון, אך מחייבת רק בעלי תיקי השקעות בסיכון גבוה להפריש עמלה לקרן. משקיעים בעלי סיכון סביר אינם נדרשים להפקיד הון לקרן הבטחון. בנוסף, מאפשרים בחברה גם להשקיע בפרויקטים חברתיים ללא שהיא גוזרת על כך רווח.

 

Tarya צוברת תאוצה מול המתחרות

 

לאחרונה פורסם כי חברת ההלוואות החברתיות המתחרה בלנדר נמצאת במשא ומתן למכירת חמישית ממניותיה לפסגות, וכי מיטב דש השקיעה ב- eLoan. טריא מציד מתהדרת בתיק הלוואות חברתיות גדול למדי בסך 40 מיליון שקל. סכום זה גבוה משמעותית מזה של המתחרות בלנדר ו- eLoan, נתון מפתיע לאור העובדה שהטראפיק לאתר שלה נמוך יותר.

 

לפי חברת המחקר SimilarWeb, כמות המבקרים הייחודיים של המתחרה בלנדר עמדה על 40-50 אלף מבקרים לחודש במהלך החצי השנה האחרונה, ב- eLoan היא נעה בין 15-25 אלף, ואילו בטריא היא התייצבה על 10,000 מבקרים ייחודיים בחודשים האחרונים. למרות זאת, לטענת טריא, תיק ההלוואות שלה גדל בכ- 2 מיליון שקל נוספים מדי שבוע ממוצע.

 

שלושת מייסדי טריא הם אלחייאני, יוצא אלביט ואיסיטל, שהקים את חברות הסטארט-אפ Wabi ו-App4Reg, ורד לוסטהויז, לשעבר היועצת המשפטית של בנק ישראל ואסף שלוש, איש סייבר ומנהל פיתוח ותיק שליווה את אלחייאני במרבית החברות בהן עבד.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x