$
המדריך

בדיקת כלכליסט

Note 5: הגביע נשאר בארון של סמסונג

פאבלט הדגל של החברה זכה בעיצוב מרשים ונוח מאוד, בממשק יצירתי ובמסך שיכול להציג תמונה ברורה גם תחת אור השמש. הוא יקר מאוד ויש לו כמה סוגיות חיישנים משונות - אך בשלב זה, מדובר בפאבלט הטוב ביותר בישראל

ניצן סדן 12:4930.08.15

לפני שבועיים חשפה סמסונג את הנוט 5, פאבלט העילית החדש שלה - ולצידו את הגלקסי S6 Edge Plus, פאבלט תואם - אך בו הושם דגש על מולטימדיה ולא על ריבוי משימות ועבודה, התחום בו קנו מכשירי סדרת נוט את עולמם.

אודה שלא התרשמתי עמוקות מהנוט 5 כשראיתי אותו באירוע החשיפה, אך לאחר מספר ימי בדיקה אינטנסיבית אני סבור שלסמסונג יש מוצר מעולה ביד. פאבלט הדגל של החברה מנצל היטב את המסך הגדול שלו ומציג כמה יתרונות מעניינים על פני רבים מהמתחרים שלו. מה בכל זאת חסר במכשיר?

 

 


 

עיצוב וממשק: כסף הוא הזהב החדש

 

העיצוב של הנוט 5 ייראה לכם מוכר מאוד: הוא דומה מאין כמותו לגלקסי S6: גוף בעל מסגרת אלומיניום בו מוטמעות האנטנות, פרופיל דקיק, שילוב של חיישני דופק ופלאש לצד המצלמה (שקצת בולטת מהגוף, מה שחושף את העדשה למכות ושריטות) ואיכות הרכבה מעולה.

 

גב הטלפון גב הטלפון

 

סמסונג מייעדת את הנוט 5 למשתמשים שתלויים בפאבלט שלהם בעבודתם ולכן בחרה עיצוב מאופק: צבע אחיד (המכשיר שהגיע למערכת כלכליסט, למשל, כסוף כולו), ללא אלמנטים עיצוביים נוספים. סמסונג עברה הרבה שנים של פלסטיק והתנסויות בחומרים מוזרים (למשל, פלסטיק שאמור לדמות עור, בנוט 3 ו-4) אבל עתה מצאה את הקו העיצובי שלה - והוא אלגנטי, פשוט ומוצלח לטעמי.

 

נוח לאחיזה ולשימוש נוח לאחיזה ולשימוש

 

סמסונג נשארה עם תצורת המסך - 5.7 אינץ' - והסטיילוס שנשלף מהדופן התחתונה של הפאבלט, שילוב נוח עבור מכשיר מסוג זה. בהשוואה לנוט 4, ניתן לראות שהנוט 5 החדש דק וקל מקודמו (171 גרם ו-7.6 מ"מ, לעומת 176 גרם ו-8.5 מ"מ) - אך ההבדלים אינם משמעותיים. כפאבלט, הנוט 5 נוח לאחיזה ולשימוש,

 

ממשק ומערכת הפעלה: לא מתרשם מהשמש

 

מסך הנוט 5 הוא מצוין: יש לו רזולוציית QHD, כלומר 2,560 על 1,440 פיקסל. צפיפות התצוגה עומדת על 518 פיקסלים לאינץ', מעט יותר משל הנוט 4 - אך ההבדל זניח. לעומת זאת, בהירות התצוגה גבוהה בהרבה, מה שמאפשר להשתמש בו גם תחת אור השמש - יתרון חשוב מאוד. המינוס הוא שגוף הפאבלט עצמו מבריק - והחזר האור ממנו בולט ומסנוור אף יותר מהחזר האור מן המסך. אם היתה סמסונג בוחרת גוון מט לחזית הטלפון, היתה נמנעת מהסינוור - שיכול להפריע, במיוחד בנהיגה.

 

מסך הנוט 5 מציג איכות תמונה מעולה מסך הנוט 5 מציג איכות תמונה מעולה צילום: עומר כביר

 

ממשק האנדרואיד של המכשיר הוא גרסה משודרגת של touchwiz - ממשק סמסונג הוותיק שעבר הרבה שינויים, החל את דרכו כממשק עמוס, איטי ומעצבן ובדורות האחרונים הפך לסביר למדי. 

 

יישום השרטוט של המכשיר יישום השרטוט של המכשיר

 

בדומה לגרסה הקודמת, גם כאן תמצאו תפריט מרחף שיופיע כשתשלפו את עט הפאבלט. בתפריט קיצורי דרך לציור על המסך, ל-S note - יישום הרשימות של סמסונג, לבחירה חכמה שמאפשרת לכם לסמן אלמנט בטקסט או בתמונה ולהעתיק אותו ויכולת תזכיר פעולה - כלומר, הגדרת תזכירים בכתב יד שיהפכו למשימות ביומן שלכם. כל התכונות נוחות למדי ופועלות היטב. בנוסף, ניתן לכתוב תזכירים על המסך גם כשהוא כבוי.

 

כן, גם כשהמסך סגור כן, גם כשהמסך סגור

 

הסטיילוס של סמסונג עמד במרכז פרשה לא סימפטית בשבוע האחרון: גולשים גילו שכאשר מכניסים אותו הפוך אל תוך המגרעת בגוף הטלפון, הוא נתקע בפנים ואף פוגם בממשק הטלפון בצורה שמחייבת טיפול של טכנאי. היצרנית טענה שלשם כך יש מדריך למשתמש ועיצבנה גולשים. אני עם סמסונג, במקרה הזה: לא כדאי גם להכניס את הסטיילוס לעין.

 

סטיילוס הנוט 5 סטיילוס הנוט 5

 

מצלמה: לא מפחדת מהחושך

 

לנוט 5 יש מצלמה משובחת, מהטובות ביותר בשוק: יש לה חיישן ברגישות 16 מגה-פיקסל בעל ייצוב תמונה. התוצאות מעולות: תמונות עשירות בפרטים באור, תמונות מוארות במיוחד בחושך. למעשה, הצלחתי לצלם בעזרת הטלפון גם בעת קומזיץ משפחתי לילי.

 

שוטי, שוטי ספינתי שוטי, שוטי ספינתי

 

החיישן מגובה באלגוריתם שיפור תמונה מוצלח, שיודע לזהות מקורות אור חזקים מדי שצורבים את הפריים ובולעים פרטים, כך שקשה לסנוור אותו בחושך והתמונות יוצאות מפורטות במיוחד. המצלמה הקדמית היא בעלת חיישן של חמישה מגה-פיקסל ואלגוריתם החלקת תמונה. התוצאה טובה והתמונות מוארות וברורות בתנאי צילום טובים, אך לא מרשימות בחושך.

 

מולטימדיה ואפליקציות: פינוק באימונים

 

מסך הטלפון משובח. הגוונים אינם טבעיים במיוחד ומובלטים בצורה קיצונית, אך חוץ מווידאופילים למיניהם, כנראה שאף משתמש לא יתלונן. איכות השמע של המכשיר טובה בשיחה, אך הספיקר החיצוני בינוני למדי ומשמיע צליל מטושטש ואף צורם. איכות השמע באוזניות מצוינת; האוזניות גם נוחות ואחיזתן באוזן טובה, מה שמקל על שימוש בעת אימוני כושר (רצתי איתן 10 ק"מ, עם תרגילי כוח כל שני ק"מ - והן לא החליקו לי מהאוזן).

 

הרמקול של הטלפון הרמקול של הטלפון צילום: עומר כביר

 

על אף שסמסונג החכימה ונפטרה מאפליקציות מיותרות רבות שבעבר היתה תוקעת בכל טלפון (לנצח אזכור לה את היישום שמודיע מתי יש רעידת אדמה בקרבת המשתמש), עדיין יש בנוט 5 כמה אפליקציות מיותרות. למשל, יישום ההפעלה הקולית S Voice שאינו דובר שפות וקופא בצילו של גוגל Now (שמובנה בטלפון, בהיותו מכשיר אנדרואיד), חנות האפליקציות הייעודית של סמסונג שאין בה יישומים שלא נמצאים גם בחנות Play הסטנדרטית ועוד. ואולם, אפליקציית הכושר של החברה עברה שיפורי ממשק והיא פועלת מהר יותר, אפליקציית ניטור מצב המכשיר נוחה וידידותית מאוד ואפליקציית ה-VOD אינה רעה.

 

בדומה למכשירים קודמים, גם כאן בחרה סמסונג להשתמש באפליקציות מיקרוסופט לגיבוי תוכן (וואנדרייב) ולצ'ט וידאו (סקייפ מובייל). מוזר שאפליקציות אופיס מובייל לא שולבו בטלפון; הן הרבה יותר נוחות מחבילת התוכנות המשרדיות של hancom, בה בחרה סמסונג.

 

ביצועים וזמן סוללה: מה קורה לי בכיס?

 

כמיטב המסורת, פאבלט הדגל החדש של סמסונג הוא טלפון רב עוצמה. לנוט 5 יש מעבד אקסינוס בעל ארבע ליבות במהירות 2.1 גיגה-הרץ וארבע ליבות במהירות 1.5 גיגה-הרץ. יש לו גם זיכרון פעולה של ארבעה גיגה-בייט ומרחב אחסון של 32 עד 64 גיגה-בייט (שלא ניתן להרחבה בכרטיס זיכרון). הטלפון מהיר מאוד ופועל ללא השתהויות משום סוג, גם כאשר רצות עליו עשר או 15 אפליקציות במקביל, שכוללות חיבור לשירותי מיקום. בסך הכל, ביצועי הנוט 5 מעולים.

 

מימין: נוט 4, נוט 5 מימין: נוט 4, נוט 5 צילום: עומר כביר

 

איכות השיחה טובה למדי, אם כי מנגנון סינון הרעשים אינו הטוב ביותר בו נתקלתי וכשביצעתי דרכו שיחה מאוטובוס הומה אדם, התלוננו מצידו השני של הקו על רעשים. חיישני התאורה והתנועה של הטלפון עושים מלאכתם נאמנה, עד שהוא נכנס לכיס. השנה היא 2015 ומכשירי סמסונג עדיין נדלקים לי בכיס, מה שאוכל את הסוללה - ולפעמים משתחררת נעילת המסך ומופעלות אפליקציות. הגיע הזמן שהחברה תתקן את העניין הזה - מדובר בכוונון של רגישות חיישנים ותו לא (למשל, כשחיישן התאורה מזהה חושך מוחלט וחיישן התאוצה מזהה תנועה אחידה שמעידה על הליכה - לא להידלק ולהפעיל לי אפליקציות בכיס).

 

לנוט 5 יש סוללה בעוצמה של 3,000 מיליאמפר-שעה, לא מרשימה ביחס לעוצמת הטלפון עצמו וגודל המסך. ואולם, הודות למערכת יעילה של הקצאת משאבי מעבד, מצליח הנוט 5 להחזיק בערך יום וחצי ללא טעינה. הטלפון תומך בטעינה אלחוטית, שאמורה להיות במהירות גבוהה מאוד ביחס לקטגוריה. מהירות הטעינה לא נבחנה בסקירה זו.

 

סיכום ואלטרנטיבות: משובח אך יקר

 

מבדיקתי עולה שכתר הפאבלטים נשאר, בשלב זה, בידי סמסונג. השילוב בין ממשק נוח, עיצוב מרשים וביצועים מעולים עושים את הנוט 5 למומלץ עבור חובבי המסכים הגדולים.

 

הנוט 5 עולה 3,790 שקל, מה שעושה אותו לאחד הסמארטפונים הכי יקרים בישראל (יקר אף מהאייפון). מחירי מכשירי סמסונג נוטים לרדת משמעותית תוך שלושה חודשים מהשקתם, כך שבכל מקרה אמליץ למעוניינים להמתין ולא לרוץ לחנויות כבר עכשיו.

 

אתרי טכנולוגיה בחו"ל מיהרו להשוות את הנוט 5 לאייפון 6 פלוס, אך לטעמי אין מקום להשוואה שכזו שכן האחד הוא פאבלט מובהק בעוד השני הוא סמארטפון בעור פאבלט. כיום רבים הם סמארטפוני הדגל שמתהדרים במסכי חמישה אינץ' וחצי, יותר משל הגלקסי נוט הראשון, חלוץ הפאבלטים. הנוט 5 מנצל בצורה טובה את המסך הגדול, הרבה יותר משמנצל המתחרה מבית אפל. בעוד שאת האייפון הוא אוכל בהליכה, הנוט 5 מקבל תחרות מפתיעה מטלפונים אחרים, בראשם הגלקסי A8 של סמסונג עצמה. רוב המתחרים לא מציגים את אותה איכות תצוגה, אותן יכולות צילום ולרובם גם אין סטיילוס (בוודאי שלא כזה שמתכנס אל תוך הגוף) - אך הם זולים יותר והפשרות שעושים בבחירתם אינן צורמות במיוחד. עוד מתחרה קשוח במיוחד הוא הנוט 4 - שהנוט 5 לא מציג יתרונות גדולים במיוחד על פניו.

 

ציון כלכליסט: 9.2

 

מערכת הפעלה: אנדרואיד || גודל מסך: 5.7 אינץ' || רזולוציית מסך: 2,560 על 1,440 פיקסל || מצלמה אחורית: 16 מגה-פיקסל || מצלמה קדמית: 5 מגה פיקסל || מעבד: שמונה ליבות, ארבע במהירות 2.1 גיגה-הרץ וארבע במהירות 1.5 גיגה-הרץ || זיכרון: 4 גיגה-בייט || נפח אחסון מינימלי: 32 גיגה-בייט || עובי: 7.6 מ"מ || משקל: 171 גרם

בטל שלח
    לכל התגובות
    x