$
מכשירים ומדריכים

נוסטלגיה-פון: 10 טלפונים סלולריים שלעולם לא תשכחו

מי מתגעגע לסנייק? זוכר בערגה את האריקסון T28 עם הפליפ שהיה נפתח בלחיצת כפתור? מי מתגעגע לימים בהם היה מפנטז על מוטורולה רייזר, אבל מסתפק במנגו שקיבל מההורים? אספנו עבורכם את טלפוני העבר הבולטים בישראל

רפאל קאהאן 22:0019.08.15

אתם זוכרים איך נראו החיים ללא טלפון סלולרי? רבים בינינו עוד זוכרים - ושמות כמו מוטורולה אלפא, נוקיה 3310 או 5120 יעלו בוודאי חיוך נוסטלגי וגעגועים למכשירים שמחזיקים מעמד גם שלושה-ארבעה ימים בלי טעינה.

אפשר להכין רשימה ארוכה של מכשירים שמהווים ציוני דרך טכנולוגיים בתחום הסלולר, אבל בחרנו להתמקד באלה שעשו שינוי בשוק הסלולר הישראלי. כמובן שמדובר ברשימה סובייקטיבית לחלוטין כך שאתם מוזמנים להוסיף בתגובות את המכשיר החביב עליכם.

 

1. מוטורולה DynaTAC: טלפון דור המדבר

 

זקן השבט, המכשיר הסלולרי הראשון שהושק ב-1984 נראה היום במקרה הטוב כמו קריקטורה של טלפון. אבל לאלה מכם שהיו מוכנים להוציא כ-7,000 שקל בזמנו עבור זמן דיבור של כ-35 דקות ומשקל של קרוב ל-800 גרם הוא היה הדבר הכי מתקדם וסמל סטטוס טכנולוגי אמיתי. לישראל הוא הגיע ב-1988 עם השקת הרשת הראשונה של פלאפון.

 

מוטורולה DynaTAC מוטורולה DynaTAC צילום: ויקיפדיה

  

2. מוטורולה אלפא: מכשיר לאנשים שמדברים ככה 

 

מכשיר הפליפ הראשון של מוטורולה והראשון בעולם בתצורה זו. הוא היה גם אחד מהראשונים שהיה ניתן להכניס לתיק, הוא הושק ב-1989. הסדרה הולידה גם את ה-MicroTAC הזעיר (יחסית) ששקל "רק" 350 גרם. משקל נוצה באותם ימים. המכשירים הראשונים החלו להגיע לשוק הישראלי בתחילת שנות התשעים והיו הראשונים לנצל את הרשת הדיגיטלית החדשה שרק הושקה בארץ.

 

מוטורולה MicrotacElite מוטורולה MicrotacElite צילום: ויקיפדיה

  

3. אריקסון GH3XX ו-T28: חסין מוות, כמעט

 

כן, אריקסון השוודית הייתה גם היא מחלוצות הטלפוניה סלולרית. המכשירים מסדרת ה-3XX הושקו בישראל לקראת 1994 והיו המכשירים הקטנים ביותר בזמנו, עד הגעת המוטורולה סטאר-טק. האריקסון סדרה 3 הושקו במקביל לנוקיה 6120 והולידו את היריבות ההיסטורית בין שני המותגים הסקנדינביים בישראל. חוץ מהם אריקסון השיקה את היורש בדמות ה-T28 שהיה מכשיר הפליפ הראשון האמיתי וה-GSM הראשון בישראל. היתרון הגדול שלהם היה עמידות אגדית, משקל נוצה (ה-T28 שקל 81 גרם) ובעיקר זמן סוללה.

 

אריקסון סדרה 3 ו-T28 אריקסון סדרה 3 ו-T28 צילום: ויקיפדיה

  

4. מוטורולה מנגו: הסלולרי עם הטלכארט

 

בישראל של סוף שנות התשעים, מכשירים סלולריים הפכו לטירוף. לכל אחד היה מכשיר בתנאי שהיה יכול לעמוד בדמי המנוי היקרים. אבל ילדים ובני נוער לרוב השתמשו במכשיר של ההורים, מה שהוליד את המוטורולה מנגו. היה זה מכשיר מבוסס טלכארט שהיה ניתן רק להטעין בסכום כסף קבוע מראש להוצאת שיחות ולקבל שיחות ללא הגבלה. המכשיר עצמו היה מגוושם מוגבל (זיכרון מוגבל לאיש קשר אחד!) ובעיקר מכוער, אבל הוא עלה רבע ממחירו של מכשיר מתקדם ולא הצריך דמי מנוי חודשיים.

 

מוטורולה מנגו מוטורולה מנגו צילום: ויקיפדיה

  

5. נוקיה 5110: סנייק פון!

 

בחרתי לדלג על הנוקיה 6120 ולהציג לכם את הדגם הראשון של היצרן הפיני שהיה גם המכשיר הראשון שצוייד במשחק - סנייק. הוא הושק ב-1998, וגם למכשיר זה הייתה עמידות מדהימה בכל הקשור לנפילות וחבטות. יש כאלו שנשבעו שהמכשיר המשיך לפעול להם למרות עינויים שהיו גורמים לטנק להתפרק לגורמים. הבעיה העיקרית שלו הייתה שמכיוון שהיה זה אחד המכשירים הראשונים עם אנטנה מובנית, לרבים היה נדמה שהקליטה הייתה פחות טובה מאשר למכשירים עם האנטנה הנשלפת, מה שכמובן היה קשקוש גמור.

 

נוקיה 5110 נוקיה 5110 צילום: ויקיפדיה

  

6. נוקיה 3310: מכשירים בכל מיני צבעים

 

עוד טלפון איקוני של היצרן הפיני שהושק ב-2000. ה-3310 היה המכשיר הראשון שתוכנן כך שיתאים למשתמשים רבים ככל האפשר, מאיש העסקים ועד לילד ולסבתא. הוא שקל רק 113 גרם וצוייד בשלל תכונות כגון ארבעה משחקים, מחשבון מובנה, יומן תזכורות ותמיכה בצ'ט SMS. בנוסף ניתן היה להחליף את המרכב החיצוני מה שהוליד תעשיה שלמה של תחליפים בכל הצבעים והעיצובים האפשריים. כמובן שגם הוא היה עמיד מאוד ודגמים שלו הצליחו לשרוד כמכשיר העיקרי של בעליהם במשך יותר מעשור. 

 

נוקיה 3310 נוקיה 3310 צילום: ויקיפדיה

  

7. מוטורולה רייזר V3: סקסאפיל אמריקאי

 

המכשיר הזה היה הכי סקסי לפני שהופיעו הסמארטפונים. הוא היווה את פסגת העיצוב כשיצא ב-2005 והיה אחד הראשונים שתמך בכרטיס זיכרון מיקרו SD בנפח של עד גיגה-בייט. המכשיר היה בעיקר דקיק בטירוף מה שלא הועיל לעמידותו. לעומת זאת הוא היה מצוייד במסך צבעוני איכותי ואפילו ברדיו מובנה.

 

מוטורולה RAZR V3 מוטורולה RAZR V3 צילום: ויקיפדיה

  

8. נוקיה N95: האב הרוחני

 

אחד המכשירים הראשונים שניתן היה להגדיר כסמארטפון. הוא תוכנן כמכונת מולטימדיה וניקז לתוכו את כל היכולת ההנדסית והטכנולוגית של נוקיה. הייתה לו מצלמה בת חמישה מגה-פיקסל, GPS, תמיכה באינטרנט אלחוטי, שיחות וידאו, ניגון סרטונים ומה לא. הצרה היחידה שלו הייתה התצורה המגושמת מבוססת סליידר שהפכה את השימוש בו למייסר למדי. כמו כן, הוא עדיין התבסס על שליטה מבוססת מקלדת אלפא-נומרית מגושמת. אבל הוא בהחלט היה האב הרוחני של כל הסמארטפונים העכשוויים.

 

נוקיה N95 נוקיה N95 צילום: ויקיפדיה

  

9. אייפון 3GS: עליית התפוח

 

לדעתי, ה-3GS מייצג הכי טוב את מה שהאייפון רצה להיות. למעשה הוא עשה את זה כל כך טוב שאם תסתכלו היטב תראו שמאז השקתו, רוב מכשירי האייפון די ממחזרים את התכונות שהושקו בו. הוא היה הראשון לתמוך בדור שלישי מה שהפך אותו הלכה למעשה לתחליף יעיל למחשב בדרכים. הוא גם היה האייפון הראשון שהציג מצלמה איכותית ושליטה קולית. מיליון מכשירים נמכר בשלושת הימים הראשונים להשקתו ב-2009.

 

אייפון 3GS אייפון 3GS צילום: ויקיפדיה

 

 

10. סמסונג גלקסי S2: אייפון, מאחוריך

 

מכשיר האנדרואיד הראשון של סמסונג שהצליח למכור לא פחות מאפל, מובילת שוק הסמארטפונים הצעיר. המכשיר לא היה חף מבעיות, אך היו לו יתרונות רבים ביחס למכשיר של אפל, כמו סוללה נשלפת ותמיכה בחריץ הרחבת זיכרון. בישראל ובעולם הוא היה המכשיר שהפך את סמסונג למעצמת סלולר ואף היווה את הבסיס לנקסוס הראשון של סמסונג.

 

גלקסי S2 גלקסי S2 צילום: בלומברג

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x