$
המדריך

בדיקת כלכליסט

Transformer Book Chi T300: הרובוטריק של אסוס התבגר

הבן האחרון במשפחת המחשבים ההיברידיים מציג שילוב בין עיצוב סולידי ומאופק וביצועים מרשימים. איכות התצוגה משובחת ואפילו הרמקולים נשמעים היטב. ואולם, זמן הסוללה שלו קצר משל המתחרים

ניצן סדן 09:4412.08.15
עיתונאי טכנולוגיה אוהבים מאוד להספיד את הלפטופ, בטענה שאין בשוק מקום למחשב נייד מסורבל כשקיימות אלטרנטיבות כטאבלטים עם מקלדות חיצוניות. ואולם, אין עדיין שום תחליף למקלדת הפיזית בכל הנוגע ליצירת תוכן - פונקציה חיונית לארגונים ולמשתמשים פרטיים רבים - ומקלדות הטאבלטים זעירות ולא נוחות.
אסוס, אחת החברות שהובילו את טרנד הלפטופ ההיברידי - זה שמשלב יכולות של לפטופ ושל טאבלט - יודעת זאת היטב ולכן משקיעה רבות במחשבים הניידים שלה. הדוגמה האחרונה היא ה-Transformer Book Chi, שנחת בישראל. זהו מחשב נייד בתצורת המסך הנתיק, ששומר על סטייל של לפטופ יוקרה סטנדרטי ועדיין מאפשר גמישות הפעלה מפתיעה גם לחובבי הטבאלטים.

 


 

עיצוב ומבנה: לא זוהר, אלגנטי

 

זהו אחד המחשבים הכי יפים שבנתה אסוס: בעוד סדרת האולטרה-בוקים ZenBook זכתה לגב נוצץ ומחזיר אור, הצ'י קיבל גב אלומיניום מט וסגנון מאופק ונאה. הגוף נעים למגע ויש לו חספוס עדין מאוד, שנועד למנוע החלקה מן היד. יש לו מסגרת כסופה דקיקה ואלגנטית, זוג רמקולים בדפנות יחידת התצוגה ושלושה כפתורים דקים: הפעלה, עוצמת שמע וכפתור ווינדוס, לשליפת תצוגת האריחים של מערכת ההפעלה.

 

נעים להכיר: טרנספורמר בוק צ'י T300 נעים להכיר: טרנספורמר בוק צ'י T300 צילום: ניצן סדן

 

כשהוא סגור, נראה הצ'י כבנוי מיחידת מתכת אחת (בדומה למחשבי Dell), אך בפועל מדובר בשיטת הרכבה פשוטה יותר - ובמחשב שמתחלק לשניים: יחידת מקלדת ויחידת תצוגה, בתצורת 12.5 אינץ'.

 

יחידת התצוגה ויחידת המקלדת זו על זו יחידת התצוגה ויחידת המקלדת זו על זו צילום: ניצן סדן

 

החיבור של המסך למקלדת מתבצע דרך שני שקעים בהם מגנטים חזקים מאוד. התצורה הזו אינה חדשה ולא מעט חברות מחברות את המקלדות למסכים במגנט, אך בכל המוצרים שבחנתי חשתי בשבריריות החיבור, כאילו תנועה לא נכונה עלולה לנתק את המסך מהמקלדת ולשלוח אותו לצלילת התאבדות אל הרצפה (במיוחד כשהמחשב על הברכיים). הטרנספורמר בוק צ'י שונה מהם: גם כאשר ניסיתי בכוח לגרום למסך להתנתק וליפול, הביסו אותי המגנטים.

 

החיבור המגנטי בין שתי היחידות החיבור המגנטי בין שתי היחידות צילום: ניצן סדן

 

התקשורת של המחשב איתה נשען על קישוריות בלוטות', שעובדת היטב: כשמפעילים את המחשב, מתבצע החיבור בין אנטנת המחשב והמקלדת שלו עוד לפני שעולה ממשק ווינדוס, כדי להבטיח שתוכלו להקליד את סיסמת הכניסה שלכם. המחשב שוקל 1.4 ק"ג ביחד עם המקלדת ו-720 גרם בתצורת טאבלט, מה שעושה אותו לקל מרוב המתחרים בתצורת המסך הנתיק.

 

ממשק ומערכת הפעלה: לצייר על המסך

 

לטרנספורמר בוק צ'י יש מסך מגע 12.5 אינץ' ברזולוציית 2,560 על 1,440 פיקסל - QHD. למסך איכות צבע מעולה, אך חדי העין ישימו לב לרוויית צבעים מוגזמת שנוטה במיוחד לגוונים חמים. ואולם, המשתמש הממוצע ימצא את המסך מרהיב. זווית הצפייה שלו רחבה והבהירות שלו גבוהה ביותר: 366 ניט, גבוה משמעותית מהממוצע לקטגוריה. תכונה זו תאפשר לכם לעבוד עליו גם תחת תאורה ישירה, בסביבות מוארות במיוחד - יתרון למי שצריך מחשב שאפשר לשלוף ולהשתמש בו כמעט בכל מקום, גם תחת השמש.

 

קריא גם בתאורה ישירה קריא גם בתאורה ישירה צילום: ניצן סדן

 

ביחד עם דגם זה, מגיע באריזה סטיילוס ייעודי של אסוס, עבור מי שמעדיף לכתוב על המסך ולא להקליד. הסטיילוס נהדר ומדויק מאוד, מה שמאפשר גם לצייר (הוא עובד היטב עם תוכנת Fresh Paint של מיקרוסופט). הסטיילוס אינו נכנס אל תוך שלדת המחשב, אך המגנטים החזקים של ציר המסך יכולים להצמיד אותו לגוף בצורה טובה. מערכת ההפעלה היא ווינדוס 8.1, ללא התאמות מיוחדות.

 

אפשר גם לצייר אפשר גם לצייר צילום: ניצן סדן

 

המקלדת היא בעלת פריסת מקשים סטנדרטית למדי - כולם בגודל סביר ובעלי משוב סביר ללחיצה. היא אולי נראית קטנה, אבל גודל המקשים מאפשר הקלדה מהירה ונוחה. משטח העכבר, לעומתה, קטן ופחות נוח. זה אמנם לא בעייתי במיוחד עבור מי שרגיל להשתמש במסך המגע, אך משתמשים שמעדיפים לעבוד עם משטח עכבר מסורתי עשויים להעדיף לחבר לטרנספורמר צ'י עכבר חיצוני.

 

משטח העכבר של המחשב משטח העכבר של המחשב צילום: ניצן סדן

 

מה שמביא אותנו לבעיה קטנה: למחשב אין אף שקע USB בגודל מלא. השיקול של אסוס מובן; החברה רצתה ליצור מחשב היברידי שגם יחידת התצוגה וגם יחידת המקלדת יהיו דקיקות במיוחד. ולכן, כללה באריזה שלו מתאם לשקע USB. העניין הוא ששקע אחד זה לא מספיק; למקבוק 12 יש שקע USB בודד ובדיקת "כלכליסט" מצאה עובדה זו כחיסרון בולט.

 

שקעי המחשב שקעי המחשב צילום: ניצן סדן

 

ביחידת המקלדת יש שקע מיקרו USB שנועד בין השאר להטעין אותה. ביחידת התצוגה תמצאו שני שקעי מיקרו USB, שקע אוזניות ושקע מיקרו HDMI. עם כל אלה אפשר להסתדר, אבל קצת חסר לי חריץ לכרטיסי זיכרון.

 

מולטימדיה ואפליקציות: ומה עם העט?

 

למחשב יש עוצמת שמע מפתיעה: הרמקולים שלו נמצאים בדפנות הטאבלט, בנקודה בה לא תכסו אותם לחלוטין בידיכם כשתאחזו במכשיר. ואולם, איכות הצליל אינה מבריקה - צורמת בגבוהים, מטושטשת בנמוכים ככל שעולים בעוצמת השמע, נתון ממוצע לקטגוריה. איכות התצוגה, כאמור, טובה מאוד ותספק את חובבי הסרטים והקליפים.

 

הרמקולים של המחשב, שהם חזקים מהממוצע לקטגוריה הרמקולים של המחשב, שהם חזקים מהממוצע לקטגוריה צילום: ניצן סדן

 

חבילת האפליקציות של המחשב כוללת יישומי התאמה אישית ושליטה בתצורת הצבע והאודיו, כלי בקרת סוללה וכמה יישומי גיבוי וחיבור להתקנים חיצוניים - בסך הכל, מדובר בחבילת אפליקציות סטנדרטית למדי. מה שחסר לי היו יישומים שמנצלים טוב יותר את הסטיילוס של המחשב. למשל – הגרסאות החינמיות של פוטושופ או תוכנות ציור שיודעות לעשות קצת יותר מ-Fresh Paint המובנית בכל מחשב ווינדוס 8.1.

 

חבילת אפליקציות בסיסית למדי חבילת אפליקציות בסיסית למדי צילום: ניצן סדן

 

ביצועים וזמן סוללה: מריץ אפילו משחקים

 

הטרנספורמר בוק צ'י T300 הוא מחשב פרימיום וככזה, יש לו חומרה חזקה יחסית: מעבד Core M כפול ליבה וארבעה גיגה-בייט של זיכרון פעולה, כונן קשיח SSD בנפח 500 גיגה-בייט ורכיב גרפי 5000HD של אינטל. המעבד הוא מהשורה האחרונה ולא מצריך מאוורר, מה שעובד נהדר במבחן התוצאה: ה-T300 לא מתחמם בצורה בולטת בפעולתו.

 

חזק, מהיר ונוח להקלדה חזק, מהיר ונוח להקלדה צילום: ניצן סדן

 

בסך הכל, החומרה הזו שקולה לשל החזקים ביותר בקטגוריה - הסרפס 3 פרו של מיקרוסופט, היוגה טאבלט 2 פרו של לנובו ודומיהם. הצ'י לא נופל מהם ומציג ביצועים מעולים ביישומים בסיסיים (גלישה, אפליקציות, מולטימדיה), בתוכנות משרדיות ויכול אפילו לסחוב משחקי תלת ממד בני שלוש-ארבע שנים, אם תורידו את הגדרות הגרפיקה בהם. כצפוי, משחקי תלת ממד עדכניים בקושי יזוזו על הצ'י, אך לא מדובר במחשב שנועד לכך.

 

חזק ביחס לקטגוריה, אך עם זמן סוללה קצר יחסית חזק ביחס לקטגוריה, אך עם זמן סוללה קצר יחסית צילום: ניצן סדן

 

על אף היותו מצויד בשתי סוללות, הטרנספורמר בוק צ'י מציג זמן סוללה קצר משל המתחרים: בבדיקת "כלכליסט" הצליח המחשב להחזיק חמש וחצי שעות בשימוש סביר ובהירות תצוגה בינונית. הסיבה היא רזולוציית התצוגה: מסך QHD גובה משאבי מערכת יותר ממסכי FHD גם כאשר לא מוצג בהם משחק או סרט - אפילו סתם גלישה בדפדפן תוצג באיכות גבוהה בהרבה. בשימוש סגפני במיוחד, בבהירות תצוגה נמוכה, הצלחתי לסחוט מהצ'י כחצי שעה נוספת. לעומתו, המתחרים מציגים זמן סוללה של שבע שעות ויותר.

 

סיכום ואלטרנטיבות: מהטובים שבחבורה

 

הטרנספורמר בוק צ'י T300 הוא לפטופ היברידי מרשים מאוד: מי שצריך מחשב נייד עתיר יכולות שיכול לבוא איתו לכל מקום ולפעול גם תחת תאורה ישירה ימצא בו את מה שחיפש. ואולם, עניין היעדר השקעים קצת בעייתי: כן, יש לו מתאם ל-USB בגודל רגיל, אבל מתאמים ומפצלים אפשר להוסיף לכל מחשב וכבר הוכח שניתן לשלב שקע USB רגיל בגוף דקיק במיוחד - כפי שעשו טושיבה, לנובו ו-Dell במחשביהן בעבר.

 

בנוסף, סוגיית זמן הסוללה מעט מאכזבת: המתחרים הצליחו להוציא יותר שעות ממכשיריהם, למרות שחלקם מתבססים על מעבדים פחות יעילים. המחשב עולה 5,365 שקל ויש לו גם דגם מעט חלש יותר ובעל מסך 10 אינץ' ברזולוציית תצוגה נמוכה יותר, שנקרא T100.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x