$
אינטרנט

הלו, זה רדיו? לא בנורווגיה: המדינה מחסלת את שידורי ה-FM

המדינה היא הראשונה בעולם שמעבירה את כל תחנות הרדיו שבה לשידורים דיגיטליים. על אף שמדובר במדיום מיושן ומוגבל, מדינות רבות בעולם מתקשות להעביר את השידורים לפורמט שכזה

עומר כביר 19:1220.04.15
כבר לא משדרים מהשטח: נורווגיה אישרה בשבוע שעבר מהלך שבמסגרתו יפסיקו כל שידורי הרדיו האנלוגיים ב-FM במדינה עד 2017, והתחנות השונות יעברו כולן לשידורים דיגיטליים.

לפי דיווח של אתר radio.no, משרד התרבות הנורווגי הודיע ביום ה' שעבר שהפסקת שידורי ה-FM של תחנות הרדיו המרכזיות במדינה תחל ב-11 בינואר 2017 ותסתיים ב-12 בדצמבר אותה שנה.

 

שאר העולם בדרך

 

"זה יום חשוב לכל מי שאוהב רדיו, אמר מנכ"ל רשות השידור הנורווגית, NRK, ת'ור אריקסן. “ההחלטה מאפשרת לננו לרכז את המשאבים שלנו במה שהכי חשוב, ובפרט ביצירת תוכן רדיו איכותי ומגוון בעבור המאזינים שלנו". מנכ"ל רשת תחנות הרדיו הפרטית P4 Trygve Rønningen, הוסיף: “סוף סוף אנחנו יכולים להשלים עבודה שנמשכת מזה שנים רבות. זה הפיתרון הטוב ביותר לכל המאזינים בנורווגיה, שיזכו לרדיו טוב יותר".

 

שידורים אנלוגיים? זה כל כך 2014 שידורים אנלוגיים? זה כל כך 2014

 

נורווגיה צפויה להיות המדינה הראשונה בעולם שמבצעת מהלך נרחב ומתואם מסוג זה - אך מדינות אחרות, בעיקר באירופה ובדרום מזרח אסיה, מקדמות גם הן מהלכים דומים. בריטניה שוקלת ביצוע מהלך דומה בין 2017 ל-2022 ודנמרק ושבדיה שוקלות גם הן לעבור משידורי FM לשידורים דיגיטליים בלבד ב-2022.

 

נורווגיה יכול לבצע מהלך נרחב מסוג זה מאחר שלרדיו הדיגיטלי יש כיסוי של 99.5% במדינה. 56% ממאזיני הרדיו בנורווגיה כבר מאזינים מדי יום לרדיו דיגיטלי וב-55% מהבתים יש לפחות מכשיר רדיו דיגיטלי אחד.

 

ה-FM מחשב קיצו לאחור, אך לא במהירות

 

שידורי FM אנלוגיים נחשבים מזה כמה שנים לטכנולוגיה ישנה שאינה יכולה להתחרות ברדיו דיגיטלי בתחומים כמו איכות, עלויות תפעול או היצע ערוצים. ואולם, התפוצה הרבה של מכשירי רדיו FM והקושי שבהעברת אוכלוסייה גדולה לשימוש בטכנולוגיה החדשה יותר, שחלקים גדולים ממנה לא רואים בה צורך מיוחד, מהווים חסם משמעותי בפני חיסול מוחלט של שידורי ה-FM.

 

לפי סקר של מכון Pew, ב-2012 92% מאוכלוסיית ארה"ב האזינו לשידורי רדיו אנלוגיים לפחות פעם בשבוע, בעוד 29% בלבד האזינו לשידורי רדיו דיגיטליים. עם זאת, לאורך העשור נרשמה ירידה קלה בהאזנה לרדיו אנלוגי (ב-2001 עמד שיעור המאזינים על 96%), בשעה שהאזנה לרדיו דיגיטלי זינקה משמעותית מ-6% ב-2002.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x