$
אינטרנט

מהירות הגלישה בישראל: קצב המקסימום מכובד, הממוצע מביך

דו"ח של חברת AKAMAI מראה שמהירות הגלישה בארץ עדיין לא יישרה קו עם העולם המערבי: הקצב הממוצע עומד על 10.6 מגה-ביט לשניה - המקום ה-16 בעולם. בנוסף, מהירות הגלישה ירדה ביחס לקיץ האחרון

הראל עילם 15:3725.03.15
העולם נהיה מחובר יותר ויותר - וכמעט בכל מדינה ניתן למצוא כעת חיבור לרשת בפס רחב. כך עולה מהדו"ח הרבעוני של חברת אקמאי על מצב האינטרנט. לפי הדו"ח, מהירות הגלישה הממוצעת זינקה בשנה האחרונה ב-20% והגיע ל-4.5 מגה-ביט לשניה.
חברת אקמאי מפעילה רשת הפצת תוכן וכן מבחני מהירות גלישה, ומפרסמת מזה מספר שנים דו"ח שסוקר את מצב האינטרנט ברחבי העולם. בין השאר, הוא מספק הצצה מעניינת לשוק התקשורת הישראלי, שמראה את הפערים המשמעותיים בין מהירות הגלישה האופטימלית ובין המהירות הממוצעת, שהוא חריג בקנה מידה עולמי.

 

מהירות הגלישה בקונגו זינקה. ובישראל? מהירות הגלישה בקונגו זינקה. ובישראל?

 

מהירות הגלישה הממוצעת בישראל עומדת על 10.6 מגה-ביט לשניה עם מהירות שיא ממוצעת של 60.5 מגה-ביט. במהירות שיא, ישראל מדורגת במקום לא רע בהשוואה לשאר העולם, במקום השמיני אחרי רומניה, הונג קונג, יפן, אורוגוואי, סינגפור, דרום קוריאה וטייוואן. מהירות הגלישה הממוצעת ממקמת את ישראל במקום בינוני מאוד, במקום ה-16, אחרי רוב מדינות אירופה, קנדה, ארצות הברית ומדינות אסיה המפותחות.

 

קצב אימוץ הפס הרחב בישראל עולה במהירות ומקדים את מדינות אירופה, אפריקה והמזה"ת. לפי אקמאי, ל-92% מהישראלים יש כיום חיבור פס רחב, ול-44% מהישראלים יש כיום חיבור במהירות של עשרה מגה-ביט ומעלה – קפיצה מרשימה של 117% לעומת התקופה המקבילה אשתקד. עם זאת, הפריסה המהירה של הפס הרחב כנראה הובילה לעומס על התשתיות: מהירות הגלישה הממוצעת ומהירות השיא בישראל ירדה בהשוואה לקיץ האחרון, אז עמדו על 11.8 מגה-ביט מהירות גלישה ממוצעת ו-62.8 מהירות שיא.

 

מהירות הגלישה יורדת מהירות הגלישה יורדת צילום: שאטרסטוק

 

שבראיה שנתית, חל שיפור במהירות הגלישה הישראלית, שבתקופה המקבילה אשתקד עמדה על 8.2 מגה-ביט ו-54.6 מגה-ביט, בהתאמה.

 

ארצות הברית מצידה גם מגלה פערים משמעותיים בתוך המדינה, כאשר מהירות השיא יכולה לנוע מ-34 מגה-ביט לשניה בקנטקי, ל-75 מגה-ביט לשניה בדלאוור. סין מצידה מתבדלת, שוב, בכך שהיא מקור מרכזי של התקפות סייבר מסוג DDoS: כ-41% מכל תעבורת ההתקפות הגיע מסין. לשם השוואה, רק 13% מהתעבורה הגיע מארצות הברית, ו-3% מרוסיה.

 

קונגו ממריאה, סודן צוללת

 

השינויים החדים ביותר בעולם נרשמו בקונגו, שמהירות האינטרנט הממוצעת שלה זינקה ב-146% בשנה האחרונה (אם כי היא עדיין מדשדשת מאחורי רוב העולם עם מהירות של 1.3 מגה-ביט לשניה), וסודן, שהמהפכות המתמשכות ופיצול המדינה הובילו לירידה חדה ומשמעותית של 47% במהירות הממוצעת, למגה-ביט בודד. ברזיל מצידה זינקה ב-28% במספר כתובות ה-IP הרשומות במדינה, המייצגות את כמות השרתים, האתרים והמחשבים בתוכה.

 

בסך הכל, ל-59% מכל תושבי העולם יש חיבור פס רחב (במהירות הורדה של ארבעה מגה-ביט ומעלה), ול-24% יש חיבור מהיר במהירויות של יותר מעשרה מגה-ביט. המדינה הדיגיטלית והמתקדמת ביותר מהבחינה הזו היא רומניה, שנהנית מתשתית רשת מודרנית ומתקדמת. לרומניה יש את שיעור החיבור הגבוה בעולם של משתמשי פס רחב: 96%.

 

כפי שהזהירו לא מעט מומחי רשתות וטלקום, הזינוק בביקוש למידע גבוה משמעותית מקצב הצמיחה של ההיצע. לפי אקמאי, שמנטרת יותר מאלף רשתות סלולר ברחבי העולם, היקף הביקוש לדאטה סלולרי זינק ב-54% בשנה האחרונה והגיע לכמות העצומה של 3.2 הקסה-בייט (3.2 מיליון גיגה-בייט) של מידע. מדובר בפי 30 יותר מידע מאשר בתקופה דומה ב-2009.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x