$
אפליקציות

פייסבוק בוחנת בישראל אפליקציית חייגן שחוסמת ספאמרים

פייסבוק פון? לא מה שחשבתם: הרשת החברתית החלה להציע לחלק מהמשתמשים בארץ להתקין יישום חייגן שנקרא Phone, מציג פרטים על אנשים שמתקשרים אליכם ומסוגל לחסום שיחות ספאם. היישום נמצא בשלב בטא מוגבל

נמרוד צוק 10:2323.03.15
פייסבוק ממשיכה את הרחבת הנוכחות שלה על מסכי מכשירי אנדרואיד עם אפליקציה ייעודית חדשה בשם Phone - אפליקציית חייגן שיודעת להציג מידע על משתמשים לא מזוהים ולחסום אוטומטית שיחות מספאמרים. האפליקציה מצויה בשלבי בדיקה, לא מופצת עדיין לציבור הרחב ומסומנת כ-"FB Only", דבר שיכול לרמז שמדובר בגרסה פנימית שהופצה מוקדם מהמתוכנן. האפליקציה נבחנת באופן מוגבל במספר שווקים, ביניהם ישראל.
בשלב זה האפליקציה אינה זמינה להורדה דרך חנות האפליקציות של גוגל, והיא הוצעה כהורדה אופציונלית לחלק ממשתמשי האפליקציה הראשית של פייסבוק, באמצעות מודעה המופיעה בפיד. קיומה נחשף לראשונה בסוף השבוע בפוסט בבלוג אנדרואיד פוליס, לאחר שצילומי מסך של המודעה הגיעו לידי הבלוג, ופייסבוק אישרה את קיומה אבל סירבה לספק פרטים נוספים, כשהיא מצהירה רק ש"אנו בוחנים דברים חדשים כל העת". מאז הפרסום, הקישור להורדת האפליקציה מתוך המודעה מוביל לדף שגוי, כפי הנראה בשל החלטת החברה לעצור לעת עתה את ההפצה הנסיונית.

 

ההזמנה לנסות את היישום, שהופיעה בין היתר אצל משתמשים בארץ ההזמנה לנסות את היישום, שהופיעה בין היתר אצל משתמשים בארץ

 

החייגן המובנה של אנדרואיד כולל (בגרסאות האחרונות של מערכת ההפעלה) אפשרות לזיהוי של מתקשרים לא מזוהים, כאשר מדובר בשיחות מבתי עסק או מארגונים ציבוריים, באמצעות חיבור למאגר מספרי הטלפון של גוגל. מערכת ההפעלה לא כוללת יכולת מובנית לחסימת שיחות ממספרים לא רצויים, אבל חלק מיצרניות המכשירים משלבות אותה כפיצ'ר שהן מוסיפות למערכת או באמצעות אפליקציה חיצונית. בחייגן של האייפון, האפשרות ליצירת רשימה שחורה פרטית של מספרים חסומים מובנית במערכת ההפעלה.

 

גוגל עשתה זאת קודם

 

באנדרואיד ניתן להחליף את החייגן המובנה באחר פשוט באמצעות התקנת אפליקציה חלופית, ויש בחנות האפליקציות של גוגל לא מעט כאלו, שגם מציעות יכולות דומות למה שמציעה האפליקציה החדשה של פייסבוק, כגון CallApp או TrueCaller הפופולריות, שמאפשרות זיהוי מתקשרים על ידי חיבור לרשתות חברתיות וסינון ספאמרים באמצעות רשימות שחורות גלובליות שמשתמשי האפליקציה משתפים ביניהם.

 

פייסבוק החלה בחודשים האחרונים ביישום אסטרטגיית מובייל חדשה, שכוללת הוצאה של פונקציות מסוימות מהאפליקציה הראשית לאפליקציות נפרדות, במקביל לשחרור אפליקציות עצמאיות שמציעות יכולות נוספים - מהלך שהחל עם השחרור הכושל של אפליקציית מסך הבית פייסבוק הום, המשיך עם הוצאת המסנג'ר לאפליקציה חיצונית ומתקדם עם אפליקציות נוספות כגון Mentions לסלבס שרוצים לנהל את דפי הפרופיל שלהם, אפליקציית המסרים סלינגשוט ואפליקציית פייסבוק גרופס לניהול קבוצות.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x