$
המדריך

בדיקת כלכליסט

Yoga Tablet 2 Pro של לנובו: לוח השידורים החדש

עיצוב יוצא דופן ופונקציונלי במיוחד, מסך באיכות 2K, סוללה כמעט של 14 שעות ומקרן HD מובנה הופכים את הטאבלט החדש של החברה לפלטפורמת מולטימדיה משובחת. חבל שהחברה שכחה כמה פרטים קטנים, כמו ממשק המשתמש

ניצן סדן 15:5315.12.14
כל הטאבלטים נראים אותו הדבר; הנה, אמרתי את זה. האייפד אייר דק יותר מהשאר, האקספריה Z3 עמיד במים, לסדרת Note של סמסונג יש עט נשלף וכל השאר הם ערב רב של מכשירי אנדרואיד ברמות מחיר שונות שההבדלים ביניהם דקים למדי. בצד עומדת לנובו. הטאבלטים שלה הם בעלי עיצוב שונה בצורה בולטת, אך עד כה לא סיפקו למשתמש משהו שלא היה במחשבי לוח אחרים. ואז נחשף ה-Yoga Tablet 2 Pro.
היצרנית הסינית חנכה בעזרתו קטגוריה חדשה: טאבלט המולטימדיה. הוא כולל מקרן HD מובנה, המסך מספיק גדול לצפייה בסרטים בצוותא, הגוף מספיק קל כדי לאפשר שימוש ביד אחת, הרמקולים מספיק חזקים כדי למלא חדר בצליל, הפלטפורמה תומכת במיליוני אפליקציות. אבל אין טוב בלי רע וגם למחשב החדש של החברה יש כמה מגרעות בולטות.

 


 

עיצוב ומבנה: רוחות של שינוי

 

ליוגה טאבלט 2 פרו יש גוף דקיק עשוי אלומיניום, בתצורה שכבר ראינו ביוגה טאבלט - פיזור המשקל אינו סימטרי ונוטה לכיוון הדופן העגולה והעבה, כדי שתוכלו להחזיק אותו ביד אחת כאילו היה מגזין מגולגל. את העיצוב הזה המציאה סוני וקצת חבל שלא נשארה איתו, שכן הוא עובד נהדר: נוח יותר לאחוז בטאבלט לאורך זמן. היוגה טאבלט 2 פרו גדול מקודמיו ומתהדר במסך של 13.3 אינץ'; שולי המסך הם בעובי של אצבע, כדי שלא תסתירו אותו בעת האחיזה. משקלו 980 גרם, קצת יותר קל משל לפטופים היברידיים (או יותר נכון, מהמסכים הנשלפים שלהם) והרבה יותר כבד מכל טאבלט בשוק. ואולם, פיזור המשקל עושה עבודתו נאמנה ולא תתקשו לאחוז בו גם שעה ויותר.

 

נעים להכיר: יוגה טאבלט 2 פרו נעים להכיר: יוגה טאבלט 2 פרו

 

העיצוב נאה ומושך מאוד. בחלקו האחורי תמצאו רגלית נשלפת עשויה יציקת אלומיניום, בעלת חלל במרכזה, כדי שתוכלו לתלות את הטאבלט. בעזרתה, ניתן להעמיד את המחשב או להניחו כשהוא משופע כלפיכם.

 

נוח לאחיזה, על אף משקלו נוח לאחיזה, על אף משקלו

 

מדובר בפחות מצבי תצוגה מאשר ברגלית המתכווננת של הסרפס 3 פרו מבית מיקרוסופט, אך עדיין בעיצוב מודולרי ושימושי. כל הכפתורים הם מתכתיים ונאים והטאבלט משדר יוקרה בצורה יוצאת דופן. העיצוב הזה מבדל את היוגה טאבלט 2 פרו מכל המכשירים האחרים בשוק.

 

גב האלומיניום של המכשיר והרגלית הנשלפת גב האלומיניום של המכשיר והרגלית הנשלפת

 

ממשק ומערכת הפעלה: מה עשיתם לאנדרואיד?

 

המסך מציג רזולוציה של 2,560 על 1,440 פיקסל, בצפיפות של 221 פיקסלים לאינץ'. מדובר בתצוגה איכותית מאוד, מאחוריה פאנל IPS מתקדם ובהירות טובה מאוד, שמאפשרת צפייה ברורה גם תחת תאורה ישירה. המסך עדיין מבריק כך שלא תוכלו לצפות בו תחת אור השמש, אך לא תתקשו בסביבות מוארות אחרות.

 

הטאבלט מריץ את אנדרואיד 4.4 בגרסה מיוחדת של לנובו, שעשתה מספר שינויים שיאפשרו שימוש נוח במערכת ההפעלה על מסך גדול משמעותית מהממוצע. לדאבוני, הממשק מזכיר יותר את של iOS מאשר את של אנדרואיד: אין מגירת אפליקציות מסודרת ותמצאו את עצמכם מזגזגים בין הרבה מסכי בית וביניהן הרבה תיקיות. וילון קיצורי הדרך נשלף מחלקו התחתון של המסך ולא מחלקו העליון בעוד הווילון העליון מציג רק התראות. ביוגה טאבלט הקודם היו פשוט שני וילונות עליונים, מה שהיה נוח ופשוט בהרבה.  

 

וילון ההתראות התחתון של המחשב וילון ההתראות התחתון של המחשב

 

כאשר מורידים אפליקציה, חייבים להגדיר לאיזו תיקיה היא תגיע - משהו שלא פוגם משמעותית בחוויית השימוש וגם עושה סדר באפליקציות, אבל נראה לא טבעי במיוחד עבור מכשיר אנדרואיד. הממשק של לנובו גם קרס לי פעמיים-שלוש, מה שצריך יציאה למסך הנעילה וחזרה. סוגיית הממשק היא עניין שאפשר לתקן בקלות באמצעות עדכון תוכנה ואני מקווה שלנובו תשכיל לשדרג אותו בהקדם, שכן זוהי נקודת החולשה הבולטת ביותר במכשיר.

 

אישית, קצת חבל לי שהיוגה טאבלט 2 פרו מריץ את אנדרואיד ולא את ווינדוס, מה שהיה הופך אותו למוצר מתאים יותר גם לארגונים וגם לחובבי PC. אך יש לכך סיבה הגיונית מאוד: אם לנובו היתה מציגה גרסת ווינדוס של המכשיר ומצרפת לו מקלדת אלחוטית קטנה, לא היתה לצרכנים שום סיבה לקנות את האולטרה-בוקים שלה. היוגה פרו 2 פשוט היה מאפיל עליהם.

 

מולטימדיה ואפליקציות: מי אוהב קריוקי?

 

היוגה טאבלט 2 פרו הוא לא מכשיר המובייל הראשון שצויד במקרן: סמסונג עשתה זאת בטלפון הגלקסי Beam ופוג'י עשתה זאת במצלמות הקומפקטיות שלה. אך אלו הם מוצרים שהגיעו לשוק כשהם לא בשלים ולא מסוגלים להציג תמונה באיכות טובה ובעוצמת הארה גדולה מספיק כדי שתוכלו ליהנות מהמקרן בחדר שאינו חשוך לחלוטין.

 

המקרן המובנה של המכשיר המקרן המובנה של המכשיר

 

לנובו בחרה בטכניקה פשוטה ויעילה: המקרן שלה משלב מנורה חזקה עם מערך מנסרות שממקד את קרני האור. התוצאה היא העצמת ההארה, באופן שמאפשר לצפות בכל מה שמפעיל הטאבלט גם בחדר שאינו חשוך לחלוטין. גודל התצוגה עומד על כ-42 אינץ' ממרחק של 2 מ' ואיכות הצפייה היא איכות HD. הוא מסוגל להציג עד 50 אינץ', אך במחיר פגיעה באיכות התמונה. בכך, הופך היוגה טאבלט 2 פרו לבן לוויה מוצלח בטיולים ונסיעות, ערבי קריוקי או מצגות עסקיות למיניהן.

 

תמונה מוקרנת על תקרת חדר עם חלון פתוח למחצה תמונה מוקרנת על תקרת חדר עם חלון פתוח למחצה

 

איכות האודיו היא הטובה ביותר בה נתקלתי בטאבלט: יש לו שני רמקולים של JBL בעוצמת 8 וואט וסאב וופר תואם מובנה שמדגיש היטב צלילים נמוכים. עוצמת השמע כה רבה, שביכולתו למלא חדר ממוצע בצליל - דבר שלא ניתן להגיד כמעט על אף לפטופ בשוק. תוכנת בקרת אודיו של דולבי משפרת את איכות הצליל ומדגישה דיבור, מוזיקה או אפקטים במשחקים, לבחירת המשתמש.

 

הרמקול האחורי. לטאבלט עוד שניים בחזיתו הרמקול האחורי. לטאבלט עוד שניים בחזיתו

 

הוא צויד במצלמת 8 מגה-פיקסל בעלת אופטיקה איכותית שמאפשרת איכות תמונה טובה בתאורה מאוזנת, אך לא יודעת להתמודד עם תאורה חלשה. המצלמה הקדמית היא באיכות 1.6 מגה-פיקסל ומצוידת בעדשה רחבה שמקלה על ביצוע שיחות וידאו.

 

לטאבלט אפליקציות רבות, ביניהן אוורנוט, Daqri להצגת עצמים בתלת ממד, קינגסופט לעריכת מסמכים, אמזון קינדל לקריאה וקניית ספרים דיגיטליים, Sketchpad לרישום וציור על גבי המסך, eFrame לבניית מצגות תמונות ועוד מספר כלי סנכרון מכשירים וגיבוי. אהבתי במיוחד את כלי האבטחה שבחרה לנובו לטאבלט שלה, שמאפשר לבחור איזה מידע ישותף עם אפליקציות, מה שמבטיח שמירה על הפרטיות.

 

ביצועים וזמן סוללה: היה היה מטען

  

היוגה טאבלט 2 פרו מצויד במעבד אינטל Atom Z3745 בעל ארבע ליבות במהירות 1.33 גיגה-הרץ, מה שנותן לו ביצועים סבירים. מדי פעם הוא השתהה קצת או התעכב בהתקנה או טעינה של אפליקציה, אך משהחלו לפעול, לא נתקעו האפליקציות גם כשפעלו כמה מהן במקביל. יש לו גם שני גיגה-בייט של זיכרון פעולה ומרחב אחסון של 32 גיגה-בייט שניתן להרחיב בכרטיס זיכרון. בדומה לטאבלטים אחרים בקטגוריה, יש לו אנטנת GPS, מד תאוצה ומצפן מובנה.

 

חזק, אך יש חזקים ממנו. יוגה טאבלט 2 פרו חזק, אך יש חזקים ממנו. יוגה טאבלט 2 פרו

 

אבל הגדולה האמיתית שלו היא הסוללה: עוצמתה 9,600 מיליאמפר-שעה והצלחתי להוציא ממנה קצת יותר מ-13 שעות של פעולה רציפה. לנובו מצהירה על 15 שעות, אך עדיין מדובר בנתון מרשים. המקרן אמנם שותה את הסוללה במהירות רבה, אך עדיין יספיק לכם לצפייה בסרט וחצי או בכמה פרקי סדרה ממוצעת.

 

סיכום ואלטרנטיבות: ליגה משלו

 

כשמסתכלים על היוגה 2 כמכלול, הוא ניצב בליגה משלו: טאבלט מולטימדיה, לראייתי הראשון מסוגו. איכות השמע והחוזי פשוט מביסים את התחרות בצורה בולטת, כשגאדג'ט המקרן הוא הדובדבן שבקצה. או אולי בעצם, זיקוק (בוער זמן קצר ומושך תשומת לב, ואז דועך ונעלם). הוא צפוי להגיע לישראל בקרוב ולהימכר ב-2,550 שקל לדגם ה-WiFi וב-2,730 שקל לגרסה בעלת חריץ SIM לתקשורת סלולרית.

 

כשמפרקים אותו לרכיביו, ניתן לראות שהאקספריה טאבלט Z3 עמיד ממנו, האייפד אייר 2 בעל ממשק חלק ומהיר יותר, ל-Memo Pad 10 FHD של אסוס ממשק נוח יותר ושכולם קטנים יותר ולכן נוחים יותר לשימוש ממושך ביד אחת. לנובו ביצעה כאן הימור מעניין, שלהערכתי עתיד להשתלם: על אף ההאטה במכירות הטאבלטים העולמיות, אנשים עדיין מחפשים פלטפורמת מולטימדיה קלה וניידת - והיוגה טאבלט 2 פרו הוא הטוב שבכל העולמות.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x