$
אפליקציות

בדיקת כלכליסט

Lumosity: האפליקציה שמתיימרת לשפר לכם את המוח

האפליקציה מציגה שורת משחקי חשיבה, היגיון, זיכרון וחשבון ומפעיליה טוענים שניתן לשפר בעזרתה את היכולות הקוגניטיביות. היא כיפית, חביבה וחינמית, אך כוללת תוכן נלווה בתשלום

רפאל קאהאן 07:5913.12.14

האם המוח פועל כשריר שניתן לפתח? אם נתאמן, האם נוכל לשפר את הזיכרון ואת היכולות הקוגניטיביות שלנו? אלה השאלות שעומדות בפני משתמשי אפליקציית לומוסיטי (Lumosity) המתיימרת לשפר לכם את המוח תוך כדי משחק באפליקציה שלהם. הרעיון על שיפור יכולות המוח הוא קונספט די חדש שהצליח להפוך לפופולרי מאוד בשנים האחרונות.

לומוסיטי, כמו גם עוד מספר סטארט-אפים עם אפליקציות שיפור המוח, הצליחו ליצור עניין לא קטן בקרב המשקיעים והקהל הרחב. בהתחלה התגאתה לומוסיטי במחקרים שביצעה ושהראו שהשימוש במשחקי המוח שלה, מאפשרים לחולי סרטן להחלים מהר יותר או להאט את התקדמות מחלת האלצהיימר אצל אחרים. אפילו צבא ארה"ב החל לערוך מחקרים משלו בשביל לנסות ולשפר את תוכניות האימונים.

 

אפליקציית לומוסיטי אפליקציית לומוסיטי

 

גם אני החלטתי לבדוק את הטענה. השתמשתי באפליקציה מדי יום במשך כשבועיים, כאשר בחברה הסבירו כי על מנת להתחיל לראות תוצאות יש לבלות עימה לפחות שעה ביום במשך 20 ימים ברצף. אני אציין שאמנם לא השלמתי 20 ימי שימוש רצוף, אבל בהחלט הגעתי ל-20 שעות שימוש.

 

ובכן, האפליקציה לא הפכה אותי לאיינשטיין ואשתי עדיין כועסת על שהיא צריכה להזכיר לי לבצע מטלות הבית השונות ושאני צריך להפסיק לשחק בטלפון. המשחקים שהאפליקציה מציעה נעים על הציר של משחק זיכרון, עבור בסוגים שונים של משחקי לוגיקה וכלה במשחקי חשבון. הם חביבים ובהחלט מעבירים את הזמן באוטובוס או בהמתנה בתור.

 

 

המדענים לא אופטימיים כל כך

 

השימוש בלומוסיטי הוא חינם, אבל רק עד גבול מסויים. בהמשך צריך גם לשלם כסף ואפילו לא מעט: מנוי שנתי עולה כ-280 שקל ומנוי לחודש מגיע ליותר מ-50 שקל. מדובר בסכום יקר לכל הדעות - ולכן כדאי לציין שמבחינת הקהילה המדעית אין שום מחקר שתומך בטענות של לומוסיטי.

 

למעשה, במכתב שפורסם לאחרונה על ידי אוניברסיטת סטנפורד ושחתומים עליו כ-70 חוקרים בכירים בתחום, נטען כי אין שום הוכחה שהשימוש במשחקים של חברות כגון לומוסיטי יכול לשפר את יכולות המוח. אפילו המדענית שעל מחקרה מתבססת לומוסיטי טענה כי אין שום הוכחה שזה אפשרי.

 

בשורה התחתונה, המשחקים של לומוסיטי עשויים היטב ובהחלט מהנים. אבל ככל הנראה שבשביל לשפר את הזיכרון ואת היכולות הקוגניטיביות תצטרכו לפנות לדרכים מסורתיות יותר ממשחקי מובייל: למידה, שינון, משמעת עצמית וריכוז.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x