$
דו"ח טכנולוגי

דו"ח טכנולוגי

מיליארדי סיבות לכעוס: הטרול שחונק את הסטארט-אפים

תביעות מצד טרולי פטנטים גרמו לנזק של 22 מיליארד דולר לכלכלת ארה"ב - מה שגרר צמצום בהשקעות בסטארט-אפים, גוגל מרשה לעצמה לפרסם ברשת תמונות ממחשבי כרומבוק ללא אישור בעליהם ויוביסופט מפגינה שוביניזם

יוסי גורביץ 16:1012.06.14
נזק שניתן לכימות

 

טרולי פטנטים הם אחת הרעות החולות של הכלכלה החדשה: חברות שלא מייצרות דבר, אבל מנצלות פטנט - לעתים קרובות, לא פטנט שהן יצרו אלא כזה שקנו - ככלי לסחיטת פרוטקשן מחברות אחרות, שאשכרה מייצרות משהו. כלומר, טפיל על החברה, שהופך על ראשו את התפיסה של פטנט - שאומרת שאם יצרת משהו מועיל, ואתה מתפרנס ממנו, אי אפשר להעתיק אותו מבלי לפצות אותך. טרול הפטנטים המודרני משתמש בפטנטים ככלי לחימה, כאמצעי למניעת מידע ולא להפצתו המוגנת.

 

הטרול שחונק את הסטארט-אפים. אילוסטרציה הטרול שחונק את הסטארט-אפים. אילוסטרציה צילום: שאטרסטוק

 

מחקר של פרופ' קתרין טאקר, פרופסורית לשיווק מבית הספר לעסקים של MIT, מנסה לכמת את הנזק שגורמים טרולי פטנטים לכלכלה. המסקנה שלה היא שטרולי פטנטים "כבדים" - כאלה שהגישו יותר מ-20 תביעות בין השנים 1995 ו-2012 - גרמו להפסד השקעות בחברות הזנק של כ-22 מיליארדים בחמש שנים.

 

המחקר מצא מתאם חזק בין תביעות פטנטים ובין סירוב של משקיעי הון סיכון להשקיע בחברות סטארט-אפ, מתוך חשש שהמוצרים שלהן יטבעו בתביעות פטנטים קנטרניות. המחקר מגיע כחודש לאחר שהמשת"פים של הטרולים, הסנאטורים של המפלגה הרפובליקנית הצליחו להרוג רפורמת פטנטים שאפתנית בסנאט.  

 

יש לציין שמחקר קודם בתחום העריך שהנזק שנגרם מטרולי פטנטים גבוה אפילו יותר, וכימת אותו בכ-29 מיליארד דולר.

 

לא נכנעים לטרור

 

פידלי, שירות ה-RSS הפופולרי שירש את גוגל רידר, מצא את עצמו בימים האחרונים תחת התקפת DDoS חריגה בעוצמתה. לא, השירות לא העלה את הסעיף לדיקטטור מזרח אירופאי או לכמה מהמנוזלים של אנונימוס, הסיבה המקובלת להתקפות כאלה; הוא נפל קורבן למזימת סחיטה. הפושעים שמארגנים את ההתקפה על האתר דורשים ממנו לשלם כופר, ולא - ההתקפה תמשך.

 

לשבחן של פידלי ואוורנוט ייאמר שהן לא נכנעות לטרור ולסחיטה, ולא מנהלות משא ומתן עם הפושעים. עם זאת, כדאי שהרשויות האחראיות ללחימה בפשיעה מקוונת יתחילו לשים לב לתופעה הזו. נהיה קל מדי לבצע סחיטה מקוונת. עם זאת, בהתחשב בכך שרוב ההתקפות הללו מגיעות ממזרח אירופה, בעיקר מרוסיה, ובהתחשב בכך שהקלפטוקרטיה הרוסית עושה לעתים קרובות שימוש בפושעים הללו לצרכיה (קרי, התקפות על מטרות שלא נושאות חן בעיניה) ספק אם אפשר יהיה לעשות משהו ברצינות עד שהדיקטטורה הפוטיניסטית תקרוס. 

 

עוד יום, עוד הונאת פרטיות של גוגל

 

קניתם לפטופ כרומבוק של גוגל - כזה שמריץ את מערכת ההפעלה כרום OS? הוא יעלה בלי לשאול אתכם כל תמונה שתכניסו אליו לגוגל+, הרשת החברתית הגוועת של ענקית האינטרנט.   

 

בגרסה הקודמת, האפליקציה היתה צריכה להיות פתוחה כדי שזה יקרה, וזה סביר; עכשיו היא פועלת ברקע. כלומר, התמונות יגיעו לגוגל+ מאחורי הגב שלכם. ואם יש שם תמונות שהמשתמש לא רוצה להעלות? בעסה.

 

כרומבוק מתוצרת סמסונג כרומבוק מתוצרת סמסונג

 

אתר הטכנולוגיה אנגאדג'ט מתאר את המהלך כחיובי למי שיוצא למסעות צילומים. לא יודע איך להגיד לכם את זה, אבל אני יוצא למסעות צילומים על בסיס קבוע למדי, ואף פעם לא חשבתי שהמחשב שלי צריך לשלוח את כל התמונות לרשת לפני שאני א. עורך אותן וב. מחליט אילו מהן אני משתף. בגוגל, שלה יש היסטוריה עשירה של שיתוף מידע של המשתמש בלי שהוא מודע לכך, חושבים כנראה אחרת.

 

קצרצרים

 

1. גוגל, כמו רוב חברות ההייטק, היא מעלימת מס סדרתית. מדי פעם מפעילים עליה לחץ בנושא. זה קרה לאחרונה באוסטרליה, ובתגובה אמר בכיר בחברה שהוא לא מבין למה גוגל צריכה לשלם מס על ההכנסות שלה, כשהיא מוסיפה לכלכלה המקומית, אה, כל מיני דברים שהוא לא יכול היה לכמת. ברמז גס, הוא הבהיר שאין שום סיבה שהוא יכול לחשוב עליה שגוגל תמשיך להעסיק אוסטרלים אם היא תצטרך לשלם מסים. מי אמר בריון בינלאומי ולא קיבל?  

 

לא מפחדת מאוסטרליה. גוגל לא מפחדת מאוסטרליה. גוגל

 

2. לפני כמה שנים היתה חברת סטארט-אפ בשם Color, ששופרי התעמולה של עמק הסילי-קון היללו בכל פה. המשקיעים שמו עליה 41 מיליוני דולרים וקיבלו בתמורה אבק פורח. קולור היתה אחד הכשלונות המהדהדים של השנים האחרונות בעמק הסילי-קון. עכשיו מסתבר שהאיש שמאחורי הפיאסקו, פיטר פאם (Pham), לא עשה את המתבקש ונעלם מהסביבה אחרי הקריסה. להיפך: הוא פתח מאיץ לסטארט-אפים, כנראה מתוך ההנחה שרק מי שנכשל באופן חרוץ יוכל ללמד אותך איך עושים את זה, וגייס עבורו 110 מיליון דולר בשנה שעברה. אם סקוט פיצג'ראלד אמר על אמריקה שאין בה הזדמנות שניה, מסתבר שבעמק הסילי-קון הפריכו את הטענה הזו, ואין כשלון שלא יקודם.

 

3. ואם לא סבלנו מספיק מגוגל+, אז גוגל משיקה כלי חדש לעסקים. מה הוא יודע לעשות? לאפשר לכם לקדם את העסק שלכם בגוגל+. למי ששכח, אזכיר שגוגל היתה צריכה לחבר את התגובות ביוטיוב, את הצ'ט של אנדרואיד ואת התמונות ממחשבי הכרומבוק לגוגל+ כדי שזה ייראה כאילו מישהו באמת משתמש ברשת החברתית הזו. אם הלקוחות שלכם הם שיחים מתגלגלים, גוגל+ היא המקום בשבילכם.  

 

4. חברת יוביסופט מוציאה עוד משחק בסדרת Assassin's Creed המצליחה, והפעם המשחק יתרחש בצרפת של המהפכה. באופן מעצבן למדי, החברה הודיעה שהשחקנים לא יוכלו לשחק דמויות נשיות, ונימקו את זה בשלל תירוצים: בניית דמויות נשיות זה יותר מדי בלאגן גראפי, לדבריהן. כאן המקום להזכיר שאם יש מתנקש מפורסם מהתקופה, הרי שזו מתנקשת: שארלוט קורדיי, שביצעה סיכול ממוקד בז'אן-פול מארה.  
בטל שלח
    לכל התגובות
    x