$
הסטארט-אפים המבטיחים 2014
מוסף יום העצמאות 2014

מקום 3: CyberArk - מצילה מהמציל

יותר מ־1,500 חברות סומכות על סייבר־ארק שתגן עליהם מפני העובדים שלהם. היא מצדה, עשויה לפנק השנה את העובדים שלה בהנפקה

מאיר אורבך 08:0005.05.14
הסוכנות האמריקאית לביטחון לאומי, NSA, מחזיקה באחת ממערכות אבטחת המידע החזקות בעולם, המיועדת להתמודד עם האיומים המסוכנים ביותר מצד מדינות זרות, ארגוני טרור והאקרים מתוחכמים. ואולם, גם סוכנות הריגול המפוארת קרסה בסופו של דבר, לתוך חור אבטחה שהשאירה בכוונה. אדוארד סנודן, צעיר שעבד בשירותה וזכה לאמון המנהלים, ניצל את הרשאות משתמש־העל שלו כדי לעשות כרצונו ברשת המחשבים של הסוכנות, הוריד לכונן שלו, לפי הערכות, כמעט שני מיליון מסמכים וגרם לארצות הברית נזק שאת ממדיו היא מנסה לעכל עד היום.

 

סייבר־ארק, החברה הישראלית מפתח תקווה, היא כנראה חברת אבטחת המידע היחידה בעולם שהיתה יכולה למנוע מסנודן לגשת למסמכים המסווגים ולהוציא אותם מהארגון. החברה מציעה יכולות מעקב המזהות בזמן אמת פעילות בלתי שגרתית של משתמשי־על במערכת המחשבים הארגונית - כנראה המקום הרגיש ביותר לדליפה. המערכת של החברה מזהה כניסה של אותם משתמשי־על למקומות ברשת שלא אמורים לעניין אותם, הורדת קבצים בלתי שגרתית ודפוסי פעולה מעוררי חשד, וחוסמת את פעילותם.

 

עובדי סייבר-ארק. 17 מ־20 הבנקים הגדולים בעולם הם לקוחות החברה עובדי סייבר-ארק. 17 מ־20 הבנקים הגדולים בעולם הם לקוחות החברה צילום: עמית שעל

 

2013 היתה שנה מדהימה לסייבר־ארק: יותר ויותר לקוחות הבינו את ייחודו של המענה שהיא מספקת. המכירות עלו בעשרות רבות של אחוזים, וההכנסות בשנה שעברו נשקו ל־100 מיליון דולר. אמנם בחברה לא מוכנים להתייחס לאפשרות שתצא להנפקה, אבל לפי הערכות היא כבר הגישה תשקיף סודי לקראת הנפקה בנאסד"ק, שבה תגייס על פי שווי גבוה מ־500 מיליון דולר.

 

לסייבר־ארק יותר מ־1,500 לקוחות - ובהם 40 חברות מרשימת מאה החברות הגדולות בארצות הברית, כמו חברת התרופות פייזר וענקית התקשורת בריטיש טלקום, ו־17 מתוך 20 הבנקים הגדולים בעולם, כמו ברקליס, דויטשה בנק ו־ING. נתח נכבד מהכנסות החברה מגיע מהשוק הישראלי, ולטענתה, מערכותיה מוטמעות על ידי 90% מהחברות המובילות במשק.

 

סייבר־ארק נוסדה בשנת 1999 בידי אלון כהן ואודי מוקדי, המשמש כיום כמנכ"לה. בשנה האחרונה היא רשמה גידול משמעותי גם בגיוס העובדים, וכיום היא מעסיקה 350 איש (לעומת 300 אשתקד), כשני שלישים מהם בישראל (לעומת 160) והשאר במרכז הפיתוח במסצ'וסטס.

 

החברה הגיעה לנקודת מפנה חשובה ב־2011, כשקנתה את חלקם של משקיעים ותיקים שביקשו לממש את אחזקותיהם במהירות האפשרית. לצורך כך היא גייסה 40 מיליון דולר מהמשקיעה הבולטת בה, קרן הון הסיכון הירושלמית JVP, ומבנק ההשקעות גולדמן זאקס. ההשקעה הזאת היוותה גב חזק עבור סייבר־ארק ואפשרה לה לפעול ביתר גמישות, בלי לחץ למהר למכירה או להנפקה. כיום JVP מחזיקה ב־46% מהחברה וגולדמן זאקס ב־22%, ולצדם קבוצת משקיעים פרטיים וקרן הון הסיכון הישראלית ורטקס, שבידיהן אחוזים קטנים יותר.

 

לצד ההנפקה הצפויה תעמוד השנה הקרובה בסייבר־ארק בסימן המעבר לענן ולתשתיות: היא תספק שירות מקוון ולא רק מערכת מוטמעת. בזכות מודל זה תוכל החברה הן להרחיב משמעותית את מספר לקוחותיה והן ליצור לעצמה תזרים הכנסות קבוע, משום שהחברות יעבירו לה תשלום חודשי קבוע על שירותי אבטחת המידע.

 

מוצר: מערכת להגנה על הרשאות שימוש במידע ארגוני רגיש שנת

הקמה: 1999

מספר עובדים: 350, כ־200 מהם בישראל

מייסדים: אלון כהן ואודי מוקדי מנכ"ל: אודי מוקדי

השקעות: 25 מיליון דולר ועוד 40 מיליון דולר ברכישת חלקם של משקיעים ותיקים, מ־JVP, גולדמן זאקס וורטקס

הכנסות ב־2013: 80 מיליון דולר

הכנסות צפויות ב־2014: 120 מיליון דולר

בטל שלח
    לכל התגובות
    x