$
חדשות טכנולוגיה

יורם יעקובי: מעודי לא נתקלתי בכל כך הרבה שינויים במיקרוסופט

מנהל מרכז המו"פ של החברה בארץ הציג בכנס ThinkNext את התמורות שעברו על ענקית התוכנה. לצד פיתוחי מיקרוסופט, הוצגו בכנס מוצרים של חברות צעירות - כמחשב מודולרי לשדרוג עצמי וסוללה שנטענת בחצי דקה

אסף גלעד 18:2908.04.14

"אני עובד במיקרוסופט כבר 17 שנה, וכמות השינויים שהחברה עוברת השנה היא הגדולה ביותר", כך אמר אתמול (ב') יורם יעקובי, מנהל מרכז המו"פ ב-ThinkNext, האירוע השנתי של מיקרוסופט.

"החלפנו את החזון של מיקרוסופט לחברה שמוכרת מכשירים ושירותים, ולראשונה בונה מכשירים ושירותים משלימים שמשרתים אותם; מנכ"ל מיקרוסופט התחלף וכיום היא מנוהלת בידי סאטיה נאדלה, שמכיר היטב את מרכז הפיתוח הישראלי, ביקר כאן לפני שנתיים וניהל את הקבוצה שקיימת כאן בארץ; רכשנו חברה שגודלה כשליש מהגודל שלנו, מה שמשפיע גם עלינו, ואם תחברו את כל השינויים האלה תקבלו אוסף של שינויים משמעותיים", פרט יעקובי.

 


 

יעקובי שפך אור גם על האופן שבו רואה נאדלה המנכ"ל את מיקרוסופט. "הוא הודיע שהפכנו משחקן קיים בשוק קיים לשחקן שמאתגר ענקיות טכנולוגיה אחרות. הפכנו ממובילים למתמודדים, מה שמאלץ אותנו לפעול בחדשנות, העזה, ועם דברים שבעבר לא היינו עושים. קחו לדוגמא את ההשקה של אופיס ל-iOS, אלה דברים שלא עשינו בעבר, עם אסטרטגיה חדשה שכוללת ענן ומובייל לפני הכל ומיקוד בפיתוח ממשק משתמש המתבסס על תנועות הגוף".

 

אופיס לאייפד אופיס לאייפד

 

יעקובי ציין גם כי מרכז הפיתוח אותו קיבל לנהל לאחר עזיבתו של משה ליכטמן חווה את השנתיים הטובות ביותר מזה זמן רב. המרכז צמח בכ-25% בגודלו ביחס לשנה שעברה, ובכחלק מהצמיחה, יעבור הסניף הצפוני של מיקרוסופט בחיפה לבניין חדש ויעזוב את הבניין הוותיק, שנחשב למבנה הראשון של מיקרוסופט מחוץ לארה"ב. מרכז הפיתוח הישראלי עוסק יותר מאי פעם בתחומים כבינה עסקית, המלצות, אנליטיקס וטכנולוגיות פרסום מפולחות. "אלה תחומים שקריטיים מאוד למיקרוסופט וזו אחת הסיבות לכך שאנחנו גדלים כאן", סיכם. 

 

במה גדולה לסטארט-אפים

 

אירוע ThinkNext הוא מפגן ראווה של סטארט-אפים ישראלים אותם מארחת מיקרוסופט בכנס. ההשקה המעניינית ביותר על הבמה נערכה עבור הסטארט-אפ הישראלי הצעיר Storedot, חברה המבוססת על פטנטים של אוניברסיטת תל אביב בתחום הביוכימיה.

 

באמצעות תהליך כימי בו פפטידים אורגניים מייצרים ננו-קריסטליים, חומרים בעלי יכולת לאגור מטען חשמלי רב ולפלוט אור. על הבמה, הדגים דורון מאירסדורף את שני שימושים של הננו-קריסטליים: האחד הוא בניית מסך מחומרים אורגניים, דבר שיכול להחליף את הכימיקלים הרעילים המרכיבים את המסך כיום; השני הוא סוללה הנטענת בתוך 30 שניות בלבד. ויחד עם זאת, הסוללה עדיין גדולה ויקרה עדיין בכדי לשלבה באופן מסחרי במכשירי טלפון חכם. להערכת החברה, יעברו עוד שנתיים לפחות עד שזו תוכל להשתלב במוצרים אלקטרוניקה מסחריים.

 

חברות נוספות שהתארחו במתחם הן Askem, אפליקציה לשאלות ותשובות המשלבות תמונות; Samba.me, אפליקצייה המאפשרת לשלוח מסרים ולצפות בקטע וידאו קצר שמראה כיצד הגיב הנמען; KANO, שפיתחה קיט מחשב אישי להרכבה קלה; Biocatch, שפיתחה תרגילים המופעלים על ידי אתרים במטרה לזהות משתמש לפי מאפייני התנהגות; Zula, אפליקציית צ'ט ושיחות לצוותי עבודה; TipRanks, המדרגת יועצי השקעות לפי היעילות שלהם לאורך זמן ו-Zuta Labs שפיתחה מדפסות ניידות וזעירות על גלגלים ותשיק בקרוב קמפיין גיוס באתר קיקסטארטר.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x