$
אפליקציות

קורטנה של מיקרוסופט: כמו סירי, אבל עם אופי

כלי ההפעלה הקולית של ענקית התוכנה טוב משל אפל וגוגל; הוא מזהה היטב דיבור, לומד אתכם ומוצא תשובות מהימנות למה שתשאלו אותו. בניגוד למערכות מקבילות, קורטנה תוכנתה גם עם אופי וסגנון אישי

אסף גלעד 23:3707.04.14

באחד באפריל האחרון שלפה מיקרוסופט מתיחה מוצלחת למדי: היא הודיעה שהיא מחזירה את ה"'קליפי", המסייע האישי של תוכנות אופיס, המהדק המקפץ בעל העיניים הכדוריות שקיפץ על מסמכי אופיס החל מגרסת אופיס 97. במהרה הודתה מיקרוסופט שמדובר במתיחה, ועם זאת, קשה שלא לקשר בין המתיחה החביבה לבין השקת מסייע אישי אחר לחלוטין, Cortana - תוכנת ההפעלה הקולית שהשיקה מיקרוסופט בתחילת החודש.

קורטנה הוצגה בישראל אתמול (ב') בכנס השנתי של מיקרוסופט, ThinkNext וגרמה לכתב "כלכליסט" להתאהב בה - ולא לחינם.

 


 

במיקרוסופט טוענים כי בעוד שמנועים אחרים נותנים תשובות לשאלות, קורטנה היא אישיות בפני עצמה. היא לומדת אותך, מכירה אותך, ולכן גם אכפת לה ממך. ובתור כזו היא תציג בפניך המלצות שנוגעות אליך. אז מה אם הדמות שהיא קרויה על שמה, קורטנה מסדרת משחקי המחשב Halo גמרה רע - ואם מנוע הדיבור הנשי מהסרט "היא" לא בדיוק יצא מסרט של דיסני.

 

בפועל, מדובר בהכלאה של סירי עם שירות גוגל Now עם מאפיינים נוספים. סירי - כי היא נראית בדיוק אותו הדבר. תשאלו שאלה במבטא ישראלי ותתקלו בקיר. מזל שיש לי כשרון למבטא: אימצתי מבטא אמריקאי בולט, מה שהביא את קורטנה להציג תשובות מהימנות לשאלות רגילות, אבל גם להתחכם כשצריך: על השאלה "מי טוב יותר, סירי או קורטנה?", היא עונה :"אינני יודעת, אבל מה שבטוח הוא שאני הולכת להציל את העולם בעוד 500 שנה".

 

ממשק התקשורת של קורטנה ממשק התקשורת של קורטנה צילום: בלומברג

 

על השאלה "מיהו אביך", היא עונה: "זה קצת מסובך, אבל טכנית אני צאצאית של ביל גייטס". קורטנה מתנהגת גם בחוסר משוא פנים : על השאלה מיהו סטיב ג'ובס ומיהו ביל גייטס, היא נוהגת לענות באותה דרך בדיוק ולהעלות ערך הוויקיפדיה של שני האישים כתוצאת חיפוש ראשונה במנוע בינג.

 

על השאלה "מהי משמעות החיים, היקום וכל השאר", הלקוחה מתוך ספרו של דאגלאס אדמס "המדריך הטרמפיסט לגלקסיה" , העלתה סירי את ערך הוויקיפדיה של התשובה הנכונה במקרה זה: המספר 42.

 

ממשק ההמלצות האישי הוא חיקוי מושלם של גוגל Now: הוא מראה למשתמש את כתובת הבית והעבודה שלו, מציג בפניו את מזג האוויר בחוץ ואת המניות שאחריהם הוא עוקב, ומזכיר לו, בהתחשב בהרגלי העבר שלו, מתי לצאת לעבודה ולבית, בהסתמך על נתוני התנועה הנשלפים מבינג. אולם, הסנכרון עם היומן טוב משל גוגל: קורטנה מזהה היטב פקודות קוליות על יצירת פגישות, מקבלת תזכורות ושולפת אותן בזמן ובצורה אלגנטית. ניתן, למשל, ליצור תזכורת לשיחה: "תזכירי לי להזכיר למורן לקנות חלב", תזכורת שתישלף בעת השיחה עם מורן.

 

קורטנה כוללת גם מספר תכונות מסוימות שהופכות אותה למסייעת אישית ברמה גבוהה יותר. היא לומדת את החיפושים שמבצע המשתמש בבינג, לומדת מיהם חבריו ואנשי הקשר המועדפים עליו על סמך תדירות ומשך השיחות בטלפון, ולומדת את התנועה שלו במרחב בהתבסס על מערכת ה GPS, ואת המידע הזה מציגה למשתמש בדרך שהוא יכול לעשות בה שימוש מושכל.

 

למשל, תכונת Quiet Hours, מזהה אוטומטית את השעות הפנויות של המשתמש במהלך היום. היא מאפשרת למשתמש להפעיל שירותי סינון שיחות או סינון הודעות, תוך השבת הודעה שלא תעליב את הצד השני, אך תשמר את תחושת הפנאי של המשתמש. המנוע החכם כבר יודע לזהות מבעוד מועד מיהם החברים ומיהם אנשי הקשר מהעבודה ואת מי ניתן לסנן ובאיזה אופן.

 

לסיכום, קורטנה מוצלחת יותר מסירי ומגוגל Now, בעיקר בגלל שהיא מהווה שילוב מוצלח של שניהם. מדובר במנוע שמזהה היטב דיבור, מלבד טעויות המבטא הרגילות, מוציא תשובות מהימנות, אבל גם מכיר היטב את הרגלי המשתמש. במובן זה, היא מתקדמת יותר משירות Now של גוגל שמציג כיום בעיקר המלצות לנסיעה לעבודה ובחזרה, ועדיין מתקשה להתממשק עם Waze, נכס שלצערינו הרב גוגל טרם מיצתה את הטוב ממנו.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x