$
הייטק והון סיכון

מהו החזר ההשקעה על אקזיט סטארט-אפ ממוצע? 490% לפי TechCrunch

בלוג הטכנולוגיה המוביל פרסם לראשונה נתונים ממאגר חברות הסטארט-אפ שלו. מהם עולה כי סטארט-אפ ממוצע גייס 29.4 מיליון דולר ונמכר ב-155 מיליון, או גייס 162 מיליון דולר וביצע הנפקה ב-467 מיליון

עומר כביר 11:5216.12.13
גובה האקזיט הממוצע של סטארט-אפ אמריקאי עומד על 242.9 מיליון דולר – כך עולה מהנתונים שהציג לראשונה בלוג הטכנולוגיה TechCrunch, על סמך מאגר הסטארט-אפים וחברות ההיי-טק שלו, CrunchBase.

 

המאגר מכיל פרטים של אלפי חברות הפועלות בעולם הטכנולוגיה, וכולל לצד מידע על פעילות החברה וזהות מנהליה גם נתונים מספריים על גיוסים, אקזיטים ועוד. מדובר באחד המאגרים הגדולים מסוגו, ועיבוד הנתונים שבו מאפשר להציג ניתוחים אמינים ומעניינים לגבי פעילות סטארט-אפים. הנתונים מתייחסים לסטארט-אפים אמריקאים שביצעו אקזיט מאז 2007, אבל אינו כולל את שני הרבעונים האחרונים של 2013 - לפי החברה, בחצי השנה האחרונה היו לפחות עוד 255 אקזיטים שלא נכנסו למחקר. בממוצע, המאגר עוקב על 100-150 אקזיטים מדי רבעון.

 

 

השקעות מול החזרים - על בסיס נתוני CrunchBase השקעות מול החזרים - על בסיס נתוני CrunchBase

 

לפי הנתונים, סטארט-אפ אמריקאי מצליח ממוצע (כלומר, כזה שנרכש על ידי חברה גדולה יותר או הגיע להנפקה בבורסה) יגייס עד לאקזיט שלו 41 מיליון דולר. מהבדיקה עולה שקיימת קורולציה בין סכום הגיוס לסכום האקזיט, כאשר גיוס גדול יותר מקביל לאקזיט גדול יותר.

 

סטארט-אפים אמריקאיים מהקטגוריה הראשונה, שנרכשו על ידי חברות אחרות, גייסו בממוצע 29.4 מיליון דולר ונמכרו תמורת 155.5 מיליון דולר בממוצע. זהו החזר השקעה ממוצע של פי 7.5. סטארט-אפ שביצע הנפקה, לעומת זאת, גייס בממוצע סכום גבוה הרבה יותר – 162 מיליון דולר – אך גם ביצע אקזיט מוצלח יותר וגייס בהנפקה ממוצעת 467.9 מיליון דולר (מספרים אלו מוטים כלפי מעלה, הודות להנפקות מוצלחות שבוצעו לאחרונה ובראשן אלו של פייסבוק וטוויטר). זהו החזר השקעה של פי 2.8, אם כי יש לזכור כי רוב המשקיעים לא ימכרו את המניות שלהם מיד לאחר ההנפקה.

 

שלא במפתיע, האקזיט המוצלח ביותר שייך לפייסבוק. הרשת החברתית הגדולה בעולם גייסה ממשקיעים את הסכום הגבוה ביותר, 2.3 מיליארד דולר, ובהנפקה הצליחה לגייס 18.4 מיליארד דולר. זהו החזר של פי 8. ההצלחה של טוויטר, בהשוואה, צנועה הרבה יותר: 1.8 מיליארד דולר בהנפקה, על גיוסים של 1.2 מיליארד דולר.

 

חברות שנרכשו היו בממוצע בנות שבע שנים מרגע הקמתן, בעוד חברות שהגיעו להנפקה היו מבוגרות יותר – 8.25 שנים בממוצע. עם זאת, ב-TechCrunch לא מצאו קורולציה בין גיל החברה לגודל האקזיט שביצעה.

 

אז איזו קרן הון סיכון מחזיקה באמתחתה את מספר האקזיטים הגדול ביותר? לפי המחקר, מדובר SV Angel: קבוצת אנג'לים, ביניהם הסופר-אנג'ל המפורסם רון קונווי, אשר יכולה לרשום לזכותה 47 אקזיטים. במקום השני נמצאת סקויה קפיטל שגם מאוד פעילה בישראל עם 35 אקזיטים ובמקום השלישי אינטל קפיטל עם 31 אקזיטים. נתונים אלו מתייחסים רק למספר האקזיטים שבוצעו ולא לנתון החשוב יותר – הרווח למשקיעים. נתון זה, באופן מצער, לא פורסם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x