$
הייטק והון סיכון

אקזיט ישראלי: אינסייטרה נרכשה בידי מרקטו ב-30-25 מיליון דולר

המרוויחים הגדולים הם המייסדים, מיקי אלון ומייק תלם. החברה פיתחה מערכת שיווק אוטומטית לארגונים, שמתמקדת בלקוחות פוטנציאלים שמגיעים לאתריהם. תחום האוטומציה השיווקית צפוי לגלגל כחמישה מיליארד דולר בתוך שנתיים

אסף גלעד 18:3512.12.13

אינסייטרה הישראלית, שפיתחה 'סוכן מכירות ממוחשב', נמכרה אחר הצהריים (ה') למרקטו האמריקאית תמורת כ-30-25 מיליון דולר. 6 מיליון דולר מתוך העסקה יועברו במזומן והשאר במניות הרוכשת.

 

מלבד היזמים מיקי אלון ומייק תלם שיגרפו מיליוני דולרים, יחזירו את ההשקעה המהירה גם הקרנות גלילות, אופוס ולייטספיד שהשקיעו בחברה סך הכל 6.5 מיליון דולר. גלילות הישראלית היא המשקיעה הראשונה בחברה, עם 1.5 מיליון דולר שהושקעו בשנה שעברה, ולאחריה הצטרפו לייטספיד ואופוס עם 5 מיליון דולר ביוני השנה. בעקבות הרכישה, תהפוך אינסייטרה למרכז הפיתוח הישראלי של מרקטו והמייסדים אלון ותלם יוותרו בתפקידם.

 

מיקי אלון ומייק תלם, מייסדי אינסייטרה מיקי אלון ומייק תלם, מייסדי אינסייטרה צילום: ענר גרין

 

אינסייטרה פיתחה מערכת שיווק אוטומטית בזמן אמת לארגונים המתמקדת בלקוחות פוטנציאלים המגיעים לאתרי האינטרנט של לקוחותיה ומעודדת אותם לבצע עסקה על ידי התאמת החומרים השיווקיים באתר לפרופיל העסקי שלהם, הכולל בין השאר מאפיינים אישיים, מיקום גיאוגרפי והתעשייה הרלוונטית.

 

בשלב הראשון, החברה מתמקדת בהתאמת ומכירת המערכת לחברות הטכנולוגיה הגדולות. כך לדוגמא, מנהל חברת סלולר מברזיל שיגלוש באתר של חברת טכנולוגיה ישראלית יוכל לראות אוטומטית תכנים הקשורים לתחום התוכן בו הוא פעיל, כגון סיפורי לקוחות מדרום אמריקה ותאריכים של כנסים מקצועיים בברזיל הקשורה בתחום התוכן הרלוונטי. בין לקוחותיה של אינסייטרה ניתן למצוא חברות הייטק ישראליות כגון סרגון, פאנאיה, לייביו וסלברייט וכן חברת הורטון וורקס. החברה מעסיקה 20 עובדים במשרדים בפתח תקוה ובסן מטאו.

 

שיווק אפקטיבי הוא זיהוי לקוחות

 

"עולם השיווק עובר שינוי גדול, יותר ויותר ארגונים מבינים ששיווק זה לאו דווקא לשלוח מיילים שיווקיים או לתפוס לקוחות פוטנציאלים בכנסים", אמר ל'כלכליסט' בעבר מייק תלם, ממייסדי החברה. "בעולם הממוחשב, שיווק אפקטיבי הוא זיהוי לקוחות פוטנציאליים, בעיקר כאלה שביקרו באתר הבית שלך, ומציאת הדרך להציע להם את העסקה הטובה ביותר עבורם. במקום לפנות ללקוחות פוטנציאלים בחוץ, אתה מזהה אותם באתר שלך, ומשתמש בכל המידע שיש לך עליהם כדי להציע להם הצעה שלא יוכלו לסרב לה".

 

תחום השיווק האוטומטי הביא איתו גל חדש של סטארט-אפים ישראליים. מרביתם מייצרים ערוצי תוכן אוטומטיים לאתרי מסחר אלקטרוני או חנויות פיזיות הפונות ללקוח הפרטי. אלה משולבים במערכות בינה עסקית וביג דאטה המייצרות מידע עסקי רב שרלוונטי להחלטות שיווקיות. ביניהן ניתן למצוא את Origami Logic, AppCard, Commerce Sciences, Loop Commerce ו-Alicanto.

 

גם חברת Mintigo מהוד השרון מציעה טכנולוגיה לאיתור לידים שיווקיים עבור עסקים, אך בשונה ממנה אינסייטרה מבצעת פעולות שיווקיות בשמו של הלקוח עבור אותם לידים. היא משנה את אתר הבית ומציגה אוטומטית תכנים מותאמים אישית בהתבסס על נתונים ממערכת ה- CRM שלהם.

 

לפי התחזיות, תחום האוטומציה השיווקית יגלגל כ-5 מיליארד דולר ב-2015. ענף השיווק הדיגיטלי ראה גם מספר רכישות מעניינות כגון אלה של ExactTarget ו- Eloqua, וכן את ההנפקה של הרוכשת עצמה, Merkato לפי שווי של כ- 500 מיליון דולר, שצמח לכדי 1.2 מיליארד כיום.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x