$
המדריך

מדריך כלכליסט

מלך ה-RSS גוסס; כך תמצאו תחליף לגוגל Reader

מיניתם כבר יורש לרידר, שירות הצגת ה-RSS הפופולרי, שגוגל תוציא להורג מחר? אספנו עבורכם את המועמדים הטובים ביותר, בעלי ממשק גמיש ואפשרויות עשירות. לכל אחד יתרונות וחסרונות משלו, אולם אנו ממליצים על Feedly ומשפחתו המורחבת

עומר כביר 17:1430.06.13
בשעה רעה, יילך מחר לעולמו גוגל רידר - קורא ה-RSS הפופולרי של ענקית החיפוש, השם ייקום דמו. "כלכליסט" מציג: תחליפי הרידר הבולטים והמומלצים, שיאפשרו לכם להמשיך לצרוך תכנים בנוחות גם אחרי לכתו של שירות גוגל.
ראשית, לפני שעוברים, כדאי לייבא מגוגל רידר את המידע על הפידים שנרשמתם אליהם, המועדפים ועוד. מרבית השירותים הבולטים אמנם מציעים מעבר פשוט בקליק, אבל אחרי שייסגר השירות זה לא יהיה כל כך פשוט ושמירת המידע יכולה להקל עליכם אם תרצו בעתיד לעבור לשירות אחר.

 

ההליך פשוט: היכנסו לגוגל רידר (הזדרזו, לפני שהשירות נופח את נשמתו) ולחצו על Learn More בחלונית שמזכירה שהקץ קרוב. בעמוד שנפתח, הקליקו על Click Here בפסקה האחרונה ועקבו אחר ההוראות. בסופו התהליך תוכלו להוריד למחשב קובץ zip ובו מידע שניתן יהיה לייבא לשירותים שתומכים בכך גם אחרי סגירת רידר.

 

נכון לעכשיו יש ארבע אופציות בולטות שיכולות לשמש כתחליף לגוגל רידר: AOL, The Old Reader, digg ו-Feedly. בדיג ובפידלי המעבר הוא נוח ונטול כאבים: בכניסה לשירות יופיע כפתור בולט שמזמין לעבור מגוגל רידר, לחיצה עליו תוביל לחלון הזמנת סיסמה (אלא אם אתם כבר פעילים בחשבון גוגל בדפדפן ואז לא יופיע השלב הבא), ולאחר מכן חלון למתן הרשאה לשירות לגשת למידע השמור בגוגל. אשרו, וכל הפידים והתיקיות יופיעו בשירות החדש.

   

AOL: לא מאמין בסמארטפונים

 

השירות של AOL הוא הפחות מוצלח ברשימה זו ולו בשל העבודה שהוא זמין בשלב זה בגרסת רשת בלבד (יש גרסת מובייל לאתר ולא אפליקציה ייעודית). בנוסף, הוא דורש הרשמה לחשבון AOL. את ההרשמה אמנם ניתן לבצע באמצעות חשבון גוגל, אבל מדובר בחשבון לכל הפורטל ולא לרידר שלו בלבד (כולל הסכמה לתנאי שירות מייגעים), שפותח אפשרות למילוי תיבת המייל שלכם בספאם מיותר. לראייתי, עדיף לבחור באפשרות אחרת.

 

AOL Reader AOL Reader

 

מי שיבחר להתנסות בו יגלה שייבוא הנתונים מגוגל רידר אינו אוטמטי ודורש העלאה לשירות של הקובץ שהורד מגוגל. לפי דיווח של נסיינים שנרשמו לשירות, הוא אינו כולל חידושים יוצאי דופן אבל מספק בצורה סבירה את כל הדרישות הבסיסיות של קורא RSS. בסך הכול, מצטיירת תמונה של רידר ראוי לשימוש, אבל לא מספיק ייחודי כדי להצדיק רישום ל-AOL, במיוחד בהשוואה למבחר הקיים.

 

Digg: חזק במחשב, חלש במובייל

 

הקורא של Digg מוצלח יותר, ובנוסף לגרסת רשת כולל גם גרסת iOS וגרסת אנדרואיד שצפויה להופיע בקרוב. החברה החלה לפתח את השירות זמן קצר לאחר שנודע על פטירתו הצפויה של גוגל רידר, ואף שיש לו את כל הדרישות הבסיסיות והוא מתפקד בצורה פחות או יותר חלקה גילו הצעיר מורגש בהיעדר האופציות.

 

גרסת הרשת של השירות היא הדבר הטוב ביותר שיש לו להציע, ומספקת עיצוב דומה לזה של גוגל רידר וממשק פשוט ונקי. הגלילה לאורך הפיד חלקה ומהירה כאשר הפידים נטענים מספיק זמן מראש כך שאין צורך להמתין לטעינת ידיעות נוספות אם גוללים מהר ומגיעים לסוף הפיד.

 

הקורא של Digg, גרסת הרשת הקורא של Digg, גרסת הרשת

 

סרגל הניווט משמאל מספק גישה מהירה לפידים השונים ולקטגוריות, סיפורים שנשמרו ולאופציה חמודה שמראה את הסיפורים הפופולריים ביותר בפיד שלכם. ניתן לבחור להציג רק את כותרות הסיפורים או את הסיפור המלא.

 

הממשק עני באופציות ויכולות התאמה אישית ותצוגה, אינו מציג את מספר הידיעות שלא נקראו, לא מאפשר לסדר אותן מהישן לחדש או לצפות רק בידיעות שלא נקראו ועוד תכונות בסיסיות. בנוסף, בשלב זה אינו מתפקד היטב עם טקסט בעברית, שמוצמד לשמאל ובסדר לא-קוהרנטי אם משולבות בו מילים באנגלית.

 

גרסת ה-iOS משולבת בתוך האפליקציה הרגילה של Digg וכוללת פחות אופציות - כאן, למשל, יש רק תצורת תצוגה אחת של כותרת הסיפור, הפיד ממנו הגיע ואם יש מקום חלק מהמשפט הראשון שלו. לחיצה על הסיפור תפתח אותו במלואו וניתן לדפדף בין פידים באמצעות גלילה למטה או למעלה (אופציה פחות נוחה מאשר דפדוף ימינה/שמאלה, במיוחד אם יש סיפור ארוך שלא רוצים לגלול עד לסופו). כאן, לפחות, העברית מוצמדת לימין ולא משובשת.

 

הקורא של Digg, גרסת iOS הקורא של Digg, גרסת iOS

 

הרידר של דיג מציע חוויה פשוטה ומהירה, נטולת צלצולים ואפשרויות. אם המהירות חשובה לכם יותר מכל דבר אחר, מדובר באופציה מוצלחת למדי. קחו בחשבון שברגע שתרצו לעשות קצת יותר מהשימושים הבסיסיים, תתקלו, לפחות בשלב זה, במכשולים.

 

The Old Reader: גוגל רידר, זה אתה?

 

The Old Reader סובל מחיסרון בכל הקשור לייבוא מידע. הוא לא אוטומטי, ודורש העלאה ידנית של הקובץ שהורדנו מגוגל. עם זאת, ממשק המשתמש שלו נאה ומהיר, ונראה כמו גרסה משודרגת לזה של גוגל רידר. הוא מוצלח יותר מזה של דיג וכולל אפשרויות מתבקשות לשינוי סדר תצוגת הסיפורים והצגת סיפורים שלא נקראו (אך משום מה, אין תצוגה של מספר הסיפורים שעוד לא נקראו). לאולד רידר יש גם יכולת חיפוש, חיסרון בולט אצל דיג ופידלי, אך בשלב זה התפקוד שלה חלקי ושאילתות שהוקלדו לא הציגו תוצאות מלאות.

 

The Old Reader, גרסת הרשת The Old Reader, גרסת הרשת

 

מנגד, יש לו כמה חסרונות משמעותיים: עברית צמודה לשמאל ולעתים מוצגת בצורה משובשת, בעת הייבוא לא נשמרה החלוקה לתיקיות (חיסרון משמעותי למי שטיפחו רשימת פידים נרחבת במשך שנים) ואין לשירות אפליקציית מובייל. על החיסרון האחרון מפצה במידת מה אתר מותאם למובייל של השירות (בו העברית תקינה), אך זה סובל מכמה בעיות שימושיות כמו איטיות, הצגת כל הפידים בסקרול ארוך אחד וצורך לגלול למעלה על מנת לגשת לסרגל הניווט, שהופכות את השימוש למתסכל ומעיק. לאולד רידר יש גם API, אך בשלב זה ניתן למצוא רק אפליקציה אחת שעושה בו שימוש.

 

The Old Reader, גרסת המובייל של האתר The Old Reader, גרסת המובייל של האתר

 

Feedly: הבחירה הטובה ביותר

 

Feedly הוא התחליף המועדף עלי. לא רק בגלל השירות עצמו, אלא בגלל ה-API שפיתחה החברה ושכבר מארח תשעה אפליקציות ושירותים (עם עוד בדרך). המשמעות היא שאם ההעברתם את ה-RSS שלכם לפידלי תוכלו להשתמש לא רק באפליקציות שפיתחה החברה, אלא גם באפליקציות אחרות שעושות שימוש בתשתית שלה, כאשר המידע זהה במעבר בין היישומים (גם לדיג יש API, אולם בשלב זה אין אפליקציות צד ג' ראויות לציון שעושות בו שימוש).

 

Feedly, גרסת הרשת Feedly, גרסת הרשת

 

פידלי נמצאים בשוק ה-RSS כבר זמן רב, והדבר ניכר בחוזק ובגיוון של השירות שלהם. בשבועות מאז דווח לכתו הקרובה של גוגל רידר הם הכניסו שדרוגים ושיפורים רבים, ובראשם הקמת תשתית עצמאית ו-API כתחליף לאלו של גוגל רידר עליהם נסמכה החברה עד כמה.

 

יישום הרשת של פידלי הוא לא המהיר בסביבה, אם כי עבר התקדמות ניכרת בשבועות האחרונים, אך הוא בפירוש לא איטי. ועל מה שחסר במהירות הוא מפצה בכמה יכולות שלא תמצאו אצל דיג. הסיפורים עצמום מוצגים בצורה מוצלחת, כולל כאלו בעברית, והשירות מנצל טוב יותר את שטח המסך באמצעות הסתרת סרגל הניווט השמאלי והצגתו רק כאשר הסמן ניצב בשמאל המסך.

 

מרבית המשתמשים יסתפקו בוודאות באחת משתי אפשרויות התצוגה הבסיסיות (כותרות בלבד או סיפורים מלאים) אבל אלו בעלי הדרישות המיוחדות יוכלו למצוא תצוגות מתוחכמות וויזואליות יותר כמו תצוגת מגזין או תצוגת כרטיסיות בהן הדגש על התמונות שבסיפורים גבוהה יותר.

 

יש כאן את התצוגה המתבקשת של מספר הסיפורים שלא נקראו, אפשרות להפוך את סדר התצוגה מחדש-ישן לישן-חדש ואפשרות להציג רק סיפורים שלא נקראו שהיעדרם בולט מדיג. ביחד עם אפשרויות מתקדמות כמו בחירת פונט, סימון אוטומטי של מאמר כנקרא, אינטגרציה עם רשתות חברתיות מובילות, אפשרות להציג כפתור שיתוף בדפדפן לשיתוף מהיר של כל תוכן בו צופה הגולש ועוד מתקבל כלי חזק שפונה למשתמשים מתחילים ומתקדמים כאחד.

 

לחברה אפליקציית iOS ו אנדרואיד שגם הן עשירות ביכולות תצוגה ושיתוף, ולטעמי הדפדפוף בין הסיפורים נוח משמעותית מזה של דיג. עם זאת, טעינת הפידים בגרסת ה-iOS של האפליקציה לא תמיד מהירה מספיק, פעמים יש להמתין אף כמה שניות ולפעמים לא טוענת כלל ויש לסגור אותה ולהפעיל מחדש כדי שתחזור לתפקד. עם זאת, בעיות אלו נדירות מספיק כדי שלא לפגוע בחוויית השימוש.

 

המומלץ ביותר. פידלי המומלץ ביותר. פידלי

 

משפחת Feedly המורחבת

 

אם ניסיתם את פידלי והתאכזבתם, תוכלו לבדוק את אחד מהשירותים שעושים שימוש ב-API של החברה. אלו כוללים כרגע מבחר של תשעה שמות בולטים, כאשר בקרוב צפוי להגיע גל שני עם שירותים נוספים ובעתיד הלא רחוק מתעדת החברה לפתוח את ה-API לשימוש חופשי.

 

כבר עכשיו המבחר מרשים וכולל אפליקציות מובייל שמספקות יחדיו תמיכה במרבית הפלטפורמות הקיימות, כולל ווינדוס פון ובלקברי, וחלקן מציעות יכולות מתקדמות יותר (Newsify, למשל, מאפשרת לסנכרן פידים לקריאה לא מקוונת. והכי חשוב, הן לא מאלצות את המשתמש לבחור. מרוצים מאפליקציה אחת במובייל אבל במחשב מעדיפים אפליקציה או שירות רשת אחר? מכיוון שכולם עושים שימוש באותה תשתית, אפשר להשתמש בכולם כאשר הפידים שיתווספו והסיפורים שייקראו יסתכנרנו בין כל השירותים.

 

Newsify Newsify

 

ביום שאחרי גוגל רידר, פידלי מציעה את את הפלטפורמה הרחבה ביותר שלצד יישומים מוצלחים כוללת API שפותח את הדלת לשירותים נוספים לספק פתרונות מגוונים לצרכים שונים. אם צריך להמר על הפלטפורמה שתספק למכורי ה-RSS את המעבר הנוח ביותר, פידלי היא הימור בסיכון נמוך מאוד.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x