$
אפליקציות

מתקשים בקבלת החלטות? יש מי שיחליט בשבילכם

אפליקציה חדשה שתושק בכנס המכללה למנהל מאפשרת להסתמך על חוכמת ההמון ולהגיע להחלטה מהירה וחד משמעית כאשר מתלבטים בין שתי אופציות

חן פונדק 10:3811.06.13
בין אם זה מה לבחור ללבוש בבוקר או עם מי להתחתן, לחלקינו לא קל לקבל החלטות. גם אם אנחנו יודעים להגיע בסוף להחלטה הנכונה, לא ניתן להפנות לכל החלטה כמויות זמן אינסופיות.

 

ערן שוסט מהמכללה למנהל ושלושת הסטודנטים שלו, תומר שקולניק, עומר גלאם ויוסי גולדשטיין ניסו לפתור את הבעיה הזאת על ידי Juryka: פלטפורמה המסייעת בקבלת החלטות יומיומיות על ידי שימוש בטכנולוגיות של חוכמת ההמון. הפרויקט יוצג היום (ג') במסגרת יום הפרויקטים השנתי של בית הספר למדעי המחשב של המסלול האקדמי המכללה למנהל, בו ייטלו חלק כ-58 פרויקטים שונים.

 

 

האפליקציה, שניתנת להורדה בחינם, בנויה על העיקרון שרבים טובים מדעתו של האחד. לפי מספר מחקרים בקבלת החלטות, מספר אנשים יחדיו מצליחים להגיע להערכה מדויקת יותר מאשר אדם בודד, גם על שאלה בתחום שאינם יודעים עליו דבר מראש.

 

מתלבטים מה לעשות? מתלבטים מה לעשות? צילום: שאטרסטוק

 

הפלטפורמה תאפשר לכל משתמש העומד בפני דילמה לבקש את עזרת חבריו, מכריו או אפילו אנשים שאינו מכיר מרחבי העולם. כל משתמש מגדיר בעיה מסוימת ושני פתרונות אפשריים עבורה, על ידי הכנסת תיאור מילולי או העלאת תמונה. זמן מה לאחר מכן, הם יוכלו לראות כמה משתמשים הצביעו לכל תשובה.

 

שוסט הסביר את המגבלה של האפליקציה לשני פתרונות אפשריים: "הדילמה תמיד בינארית כי רצינו לפשט את קבלת ההחלטה כדי שתהיה תשובה החלטית, בניגוד לפייסבוק בו אתה מעלה שאלה ומקבל הרבה תשובות שונות"..

 

היתרונות של האפליקציה - בניגוד להתייעצות עממית בפייסבוק - היא שניתן להגדיר מהי האוכלוסיה איתה תרצה להתייעץ: חבריך מהפייסבוק, כלל האנשים שנרשמו לאפליקציה ואינך מכיר, או גם וגם. המשתמש גם יכול להגיד את גודל המדגם, לקבוע זמן יעד לקבלת התשובות ואת היכולת לשאול את השאלות באופן אנונימי או גלוי. כמו כן ניתן לקבל סטטיסטיקה של כלל התשובות שניתנו לשאלה לפי האוכלוסיות השונות שענו עליה – חברים או משתמשים אחרים באפליקציה.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x