$
אפליקציות

אפליקציות תחת אש: איתור מקלטים, עזרה ראשונה וכיפת ברזל סלולרית

הסמארטפון יכול לסייע לכם לאתר מקלטים ומרחבים מוגנים, לקבל התראות "צבע אדום" לאייפון ולאנדרואיד, לחסל פאג'רים במשחק "כיפת ברזל" ואפילו להגיש עזרה ראשונה לנפגעים ולשלוח אות מצוקה במקרה חירום

עומר כביר 11:4618.11.12

ישראלים רבים נושאים סמארטפונים ומשתמשים בהם למגוון רחב של תפקודי שגרה. בימי חירום אלה "מתגייסות" מערכות ההפעלה למובייל ובחנויות האפליקציות ניתן למצוא יישומים לאיתור מחסות ומקלטים, עזרה ראשונה ועוד. "כלכליסט" מציג מספר אפליקציות בולטות, שבכוחן להקל על המשתמש הישראלי בימי "עמוד ענן".

 

 

צבע אדום

 

האפליקציה הזו יכולה לעשות את ההבדל הקריטי ולספק לכם עוד כמה שניות חשובות כדי להגיע למרחב המוגן. באמצעות "צבע אדום" תזכו להתרעה מיידית על הפעלת האזעקה שמעידה על שיגור רקטה. ניתן לבחור לקבל התרעות לפי אזור מסוים, לכוון את צליל ההתרעה ועוד. האפליקציה מופעלת ומתוחזקת על ידי מתנדבים. מפתחי "צבע אדום" מסרו ל"כלכליסט" כי גרסה חדשה של היישום תושק בקרוב.

 

זמינות: iOS (חינם)

 

 

South updates

 

משתמשי אנדרואיד שמחפשים אפליקציית צבע אדום יכולים לעשות שימוש ביישום זה. גם כאן ניתן להגדיר מיקום לקבלת התרעות, ולבחור לקבל הודעות מיידיות בדחיפה. שימו לב: משתמשים מתלוננים שצליל ההתרעה, אותו לא ניתן לשנות, קצת מבהיל מדי.

 

זמינות: אנדרואיד (חינם)

 

רשימת מקלטים בת"א לפי מיקום

 

שמה של האפליקציה אומר הכול: תל אביב הצטרפה למעגל הירי רק בסבב הלחימה הנוכחי - ואלו מתושביה שהאזעקה תופסת אותם ברחוב יכולים להיעזר ביישום כדי לאתר את המקלט הקרוב ביותר. המידע מבוסס על אתר עיריית תל אביב והמפתחים פועלים לעדכנו על בסיס יומי. בנוסף יש באפליקציה עדכוני חדשות וסרטוני הסבר על בחירת המרחב המוגן בבית.

 

זמינות: אנדרואיד (חינם)

 

Secure Spaces

 

אם האזעקה תפסה אתכם ברחוב, אפליקציה זו תאפשר לכם לאתר במהירות את המרחב המוגן הקרוב אליכם ביותר, וגם תאפשר לכם לקבל הוראות הגעה אליו. ניתן לבחור להציג מרחבים מוגנים ברדיוס מוגדר מראש או ללא הגבלה, והאפליקציה מתעדכנת בקביעות במרחבים מוגנים חדשים.

 

זמינות: iOS (חינם)

 

 

Red Panic Button

 

בשעת חירום, יש חשיבות עצומה ליכולת לשלוח אות מצוקה או  איתות הרגעה מיידי. אפליקציה זו תאפשר לכם לשלוח הודעות חירום - כולל מיקום מדויק על סמך ה-GPS, לאנשי קשר נבחרים ב-SMS ובמייל. תוכלו גם לשגר בלחיצת כפתור שיחה למוקד חירום ולהפיץ הודעה מוגדרת מראש בטוויטר ובמייל.

 

 

כל שצריך לעשות הוא להגדיר מראש מה תשלח האפליקציה במצב חירום ולמי - וברגע האמת לשגר אותו על ידי לחיצה על הכפתור האדום הגדול. זיכרו שמיילים ועדכונים ברשתות חברתיות דורשים חיבור לאינטרנט - מה שלעיתים יכול להיות בעייתי בזמן חירום. הודעות SMS נסמכות על קליטה סלולרית רגילה ולכן כדאי להגדיר כמה מהן על כל צרה שלא תבוא.

 

זמינות: iOS (במחיר 11.9 שקל), אנדרואיד (חינם)

 

PanicPro

 

משתמשי אייפון ואייפד שמעוניינים בחלופה חינמית ל-Red Panic Button יכולים לנסות אפליקציה זו - שמאפשרת להגדיר מספר מוקד חירום וכן לשלוח מיילים לאנשי קשר נבחרים בתוספת מיקום בלחיצת כפתור. החיסרון הבולט של אפליקציה זו הוא היעדר תמיכה ב-SMS.

 

זמינות: iOS (חינם)

 

 

CPR Guide

 

אפליקציה זו תיתן לכם כלים חשובים למתן סיוע לנפגעים במקרה חירום. תוכלו למצוא בה מידע בעברית על ביצוע החייאה במבוגרים וילדים, בתוספת איורים וסרטונים ואפשרות לחייג למוקד מד"א מכל מקום באפליקציה. שימו לב: השימוש באפליקציה אינו תחליף לקורס עזרה ראשונה ומיועד ללימוד בזמן הפנוי ולא בעת חירום.

 

זמינות: iOS (חינם)

 

 

iFirstAid Lite/First Aid

 

שתי אפליקציות אלו, אחת לאייפון והשנייה לאנדרואיד, מציעות מידע נרחב יותר מהאפליקציה הקודמת, אך באנגלית בלבד. בנוסף לביצוע החייאה מספקות האפליקציות מידע על טיפול בכוויות, דימומים, שברים ועוד. גם כאן לא מדובר בתחליף לקורס עזרה ראשונה או ביישום שמיועד לשימוש בזמן חירום.

 

זמינות: iOS (חינם), אנדרואיד (חינם)

 

כיפת ברזל סלולרית

 

אם אתם רוצים לפרוק קצת מהלחץ בעת השהות במרחב המוגן, נסו את המשחק החביב הזה. האפליקציה מאפשרת לכם לשלוט בסוללת כיפת ברזל ולהגן את יישובי ישראל ממתקפות רקטות. המשחקיות פשוטה, הגרפיקה לא מבריקה, אבל הסיפוק גדול.

 

זמינות: iOS (חינם)

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x