$
המדריך

בדיקת כלכליסט

iPad mini: "אייפד קילר" מבית אפל

האייפד מיני מהווה איום של ממש דווקא על אחיו הגדולים בהיותו קל ונוח יותר לשימוש, אף ביד אחת. החסרונות הבולטים שלו מול מכשירי גוגל ואמזון הם איכות תצוגה נמוכה יחסית ומחיר גבוה יותר. עם זאת, בדיקת "כלכליסט" מצאה בו גם כמה יתרונות בולטים על המתחרים

רפאל קאהאן 09:5306.11.12

האייפד מיני, מחשב הלוח החדש והלא שגרתי של אפל הושק ביום ו' האחרון במספר מדינות בעולם. השקתו לא היתה השקת-אפל טיפוסית: לא היתה אווירת קרנבל, לא השתרכו תורים ארוכים מחוץ לחנויות החברה, בהם מאות ואלפי מעריצים עם כסאות נוח ואנליסטים אף חזו לו מכירות מועטות יחסית.

עם זאת, בחנות הדגל של אפל בשדרה החמישית אזל המלאי בתוך שעתיים. אפל עדכנה אתמול כי מכרה 3 מיליון מכשירי אייפד בסוף השבוע הראשון להשקה - מדגמי אייפד מיני ואייפד דור 4.

 

האייפד מיני הוא סטיה עיצובית מהדרך שהתווה סטיב ג'ובס בזמנו - ונולד מתוך הצורך של אפל לבלום את הפופולריות הגואה של טאבלטי 7 האינץ' של גוגל, אמזון ובארנס אנד נובל. הטאבלטים הקטנים הצליחו תוך פחות משנה לכבוש כ-25% משוק מחשבי הלוח העולמי. באפל ראו, הפנימו ומיהרו להשיק את התשובה.

 

יומיים אחרי ההשקה בחו"ל, קיבלנו לידינו אחד מהמכשירים הראשונים שהגיעו לארץ, באדיבות חנות iLab ברמת גן.

 


 

עיצוב, מבנה וממשק: נעים לעין, נוח ביד

 

אז מה חדש באייפד מיני ובמה הוא נבדל ממתחריו האנדרואידים, הזולים ממנו? ראשית, בתור טאבלט מיני הוא גדול יחסית: יש לו מסך LCD בגודל 7.9 אינץ' , כמעט אינץ' יותר  מהמתחרים, ברזולוציה של 1,024 על 768 פיקסל - לא המסך הכי חד בשכונה.

 

האייפד מיני בידנו האייפד מיני בידנו צילום: רפאל קאהאן

 

מתחריו מתהדרים במסכי HD ברזולוציה וצפיפות פיקסלים גבוהה יותר. באפל נימקו זאת בעובדה שמעבד האייפד מיני, ה-A5 (כפול ליבה במהירות 1 גיגה-הרץ) שמותקן גם באייפד 2 ובאייפון 4s, לא מסוגל להציג רזולוציה גבוהה יותר בלי לפגוע בזמן הסוללה של המחשב.

 

בנוסף, מסך רטינה איכותי היה מייקר משמעותית את המוצר שמראשיתו, מכוון להתחרות במוצרים זולים. למרות שעל הנייר המסך נחות ממתחרי אפל ואף מתצוגת הרטינה של האייפד 3 - התצוגה של האייפד מיני טובה ותספיק בהחלט למשתמש הממוצע. יש להניח שאפל תמצא דרך קסומה לשלב באייפד מיני הבא מסך טוב יותר באיכות HD - או לפחות, מעבד יעיל יותר שיאפשר את שדרוג המסך.

 

מבחינה עיצובית, המיני אינו מחדש דבר; אפל שומרת על הקו הנקי שלה והמחשב החדש נראה כאייפד שהתכווץ. השוני העיקרי בעיצוב הוא רוחב השוליים של המסך בצדדיו, שהוא גדול משל האייפד 9.7 אינץ' לדורותיו. הרוחב הזה נועד למקסם את חלקו של המסך בגוף המכשיר - דבר שבא על חשבון מרחב האחיזה שלו.

 

אותו עיצוב, אותו תפוח. אייפד מיני אותו עיצוב, אותו תפוח. אייפד מיני צילום: רפאל קאהאן

 

גודלו ומשקלו עושים אותו לנוח בצורה מפתיעה. הוא שוקל 308 גרם (312 לדגם ה-3G), פחות מחצי ממשקל אחיו הגדול. גם העובי של המכשיר, שעומד על 7.2 מ"מ, מייעד אותו לאחסון בכל תיק, בין הארנק לקופסת המסטיקים. אם בסמארטפון ההקלדה יכולה להיעשות עם האגודל ובטאבלט גדול גם עם שתי ידיים, הרי שתנוחת ההקלדה ההגיונית במיני היא עם האצבע המורה או במקרה ויש לכם ידי פסנתרן - גם עם שאר אצבעות היד.

 

דק וקל במיוחד. אייפד מיני על גבי אייפד 3 דק וקל במיוחד. אייפד מיני על גבי אייפד 3 צילום: רפאל קאהאן

 

המיני יגיע בשתי גרסאות, עם קישוריות סלולרית (דגם שיושק בשבוע הבא) או עם חיבור WiFi בלבד ובשלושה נפחי אחסון - 16, 32 ו-64 גיגה בייט. כאן יש אולי יתרון לכך שתצוגת המסך נמוכה יותר מהאייפד 3, מאחר והאפליקציות דורשות פחות נפח אחסון. המשמעות: נשאר לכם יותר מקום לתכנים כמו סרטים, תמונות או ספרים.

 

ביצועים, מולטימדיה ואפליקציות: העכבר ששאג

 

בבסיסו, המיני הוא אייפד 2 מוקטן: יש לו חומרה דומה, יכולות דומות והוא מגיב בזריזות לכל החלקה של האצבע על מסכו. אפל עמדה במילתה והאפליקציות הקיימות מותאמות אוטומטית למסך החדש: אפליקציית האייפד של "כלכליסט" אפילו עלתה מהר יותר על המיני מאשר על אחיו הבכיר, האייפד 3.

 

האייפד מיני ולצידו אייפד 3 האייפד מיני ולצידו אייפד 3 צילום: רפאל קאהאן

 

הבדל בולט בין האייפד מיני והאייפד 2 הוא העובדה שבמיני, שמה אפל דגש על תכנונו כפלטפורמה לצריכת תוכן, אף יותר מהאייפד 9.7 לדורותיו. הוא לא מיועד לעבודה שוטפת או הקלדה נוחה ולמי שיבחר להשתמש בו כמחשב לעבודה מצפה הסתגלות ממושכת למקלדת הווירטואלית הזעירה.

 

המצלמה האחורית שלו זהה לזו שמותקנת באייפד 3, עם חיישן 5 מגה-פיקסל, עם מנגנון ייצוב תמונה, זיהוי פנים, תאורה אחורית ואפשרות לתקריב בצביטה או בחוגה בתחתית האפליקציה. איכות התמונות מצוינת. למיני יש גם מצלמה הקדמית ולה חיישן 1.2 מגה-פיקסל.

 

בדיקתנו גילתה כי אחת ההפתעות במכשיר היא איכות ועוצמת הרמקולים שלו - שמספקים צליל סטריאופוני באיכות גבוהה מאוד יחסית לקטגוריה ואף בווליום רם משציפינו ממכשיר שכזה. המיני גם מכיל את תכונת ההפעלה הקולית סירי, שאינה קיימת באייפד 2. היא עובדת באותו אופן כמו באייפד 3 ובאייפון ועדיין אינה זמינה בעברית.

 

כמו האייפון 5, גם האייפד מיני מצויד בחיבור הלייטנינג החדש של אפל, מה שאומר שאם כבר יש לכם סט אביזרים לאייפד, תצטרכו להשקיע במתאם שאפל תספק לכם בחיוך תמורת לא פחות מ-39 דולר. 

 

סיכום: האם לשדרג למיני?

 

כל זה מביא אותנו לשאלת 329 הדולר או 2,500 שקל בחנות iLab, לדגם הבסיסי - לקנות או לא? לטעמי, האייפד מיני מתאים למי שזקוק לטאבלט שישמש אותו בעיקר לצריכת תוכן ולמשחק קליל מדי פעם, מכשיר שאפשר לזרוק לתיק בלי לחשוב פעמיים.

 

מערכת ההפעלה של אפל, שמתאימה אוטומטית את האפליקציות שכבר קיימות בשוק למסך החדש, היא יתרון מול טאבלטי האנדרואיד. לראייתי, המיני יכול בהחלט לשמש טאבלט ראשי בבית, והוא יותר נוח לשימוש מהאייפד 3 ו־2 הגדולים. כטאבלט משני הוא קצת יקר מדי ואם יש לכם כבר את אחד מאחיו הבכורים, אין שום סיבה טובה להשקיע במכשיר נוסף.

 

כשבוחנים אותו מול מתחרהו הראשי, הנקסוס 7 של גוגל, המיני דווקא נוח פחות לאחיזה, בשל רוחבו - 13.7 ס"מ לעומת 12 ס"מ בנקסוס. לא הרבה, אבל מהותי כשמדובר במכשיר שמחזיקים ביד אחת. הנקסוס 7 גם זול משמעותית ומחירו נע בין 1,500 ל-1,700 שקל. הוא מתעלה על הנקסוס בעיצוב יוקרתי ונאה יותר, התאמת האפליקציות ותצוגה מעט גדולה יותר.

 

מחשבי הלוח הם בראש ובראשונה פלטפורמה לצריכת תוכן ובכך, האייפד מיני עשוי להתגלות כאלטרנטיבה מעולה לאייפד דור 3 או 4. משתמשים שרצו לרכוש אייפד ומחירו מנע מהם עשוים לבחור בו על פני מחשבי הלוח האחרים של החברה - והוא נוח מהם.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x