$
אפליקציות
ועידת המובייל ראש ידיעה

mobile 2013

בכיר ניואנס: "יפותחו מכשירים שיזהו את המשתמש לפי קולו"

ריימונד שמלד, מנהל שיווק בכיר בחברה שפיתחה שלל כלי הפעלה קולית - לרבות סירי המוצלחת של אפל - מתייחס לעתידה של טכנולוגיית זיהוי הדיבור. החברה השיקה היום שני מוצרים חדשים לזיהוי קולי בעברית

מיכל פופובסקי 15:1415.10.12

"כמו בסרט 'מסע בין כוכבים 4', אנשים מצפים שהמכונות יבינו מה שאנחנו אומרים להם ויקיימו איתנו שיחה", אמר היום ריימונד שמלד, מנהל השיווק של אזור אירופה והמזה"ת ביחידת המובייל של חברת ניואנס.

ניואנס עומדת מאחורי רבות מהתוכנות הקמעונאיות בתחום הזיהוי הקולי. סדרת תוכנות "דרגון" שלה היא מהנפוצות בעולם ומותקנת על עשרות פלטפורמות, ממחשבים אישיים ועד לאפליקצית סלולר. היא גם החברה שעומדת מאחורי סירי, כלי ההפעלה הקולית של אפל.

 

למצוא את התוצאה שחיפש המשתמש

 

"כל כך מורכב להבין שפה טבעית", אמר שמלד והסביר שכאשר משתמש מבקש מהמכשיר "תראה לי את נעלי הריצה האחרונות של נייקי", הוא יכול לקבל רשימה של חנויות. "האפליקציה החדשה של ניואנס, לעומת זאת, מביאה את המשתמש לדף הדגמים האחרונים של נייקי באמזון. שתי התוצאות נכונות, במובן מסוים, השאלה היא אם הן עונות לציפייה שלי".

 

ריימונד שמלד ריימונד שמלד צילום: אוראל כהן

 

לדבריו, זיהוי השפה הטבעית אמור להגיע לרמה הקרובה ביותר להקלדת שאלה במנוע חיפוש או הקשת פקודה למכשיר. "זה האתגר הגדול ביותר שלנו", אמר. לשם כך, הוא אומר, חייבים מסגרת מתוחכמת של הבנת שפה. המסגרת הזאת צריכה לזהות לא רק מה אומרים, אלא גם להבין את ההקשר.

 

"אם תשאל את המכשיר 'איזה סרט של ג'ורג' קלוני אני יכול לראות הערב?' בשעה שאתה יושב בסלון, אתה אמור לצפות שהמכשיר יחפש בטלוויזיה ויגיד לך איזה סרטים של קלוני משודרים הערב. אם תשאל את אותה שאלה כשאתה ברחוב, הוא יגיד לך כמה בתי קולנוע יש בתל אביב, כמה מהם מקרינים סרטים של קלוני ובאילו שעות". לדבריו, טכנולוגיית זיהוי הדיבור משתפרת בכ-18% בשנה.

 

לכתוב sms תוך כדי משחק מטקות

 

2012 אמנם היתה שנת האפליקציות הקוליות בעיקר בזכות החשיפה לה זכתה סירי, אולם לדברי שמבלד אפשר למצוא היום אפליקציות רבות בתחום. הן יהיו מתואמות לפלטפורמות מסוימות - למשל, כמו iOS ואנדרואיד. שמלד סבור כי יש היום פוטנציאל שוק עצום בתחום טכנולוגיית ה-NLU (הבנה טבעית של שפות).

 

ניואנס השיקה השבוע בישראל שני כלים לזיהוי דיבור בעברית, Dragon Dictation שמאפשרת להכתיב בדיבור פוסטים לפייסבוק, וכן את Dragon Search שמאפשרת חיפוש קולי בעברית - כפי שמדגים סרטון זה, בו מוצג שימוש בכלים החדשים תוך פעילות ספורטיבית.

 

 

מכשירים שמזהים אתכם לפי הקול

 

בזירה העולמית, המגמה של ניואנס כיום היא למזג בין פלטפורמות ואפילו בין ממשקי משתמש. "ב-2016 אנחנו אמורים להדליק את הטלוויזיה ולראות תפריט אפליקציות כמו באייפון", אמר שמלד. כחלק מהמגמה הזו, ניואנס מפתחת היום את Matrix Feature, טכנולוגיה שאמורה להביא את חוויית הזיהוי הקולי לכל המכשירים, כך שתהיה התאמה אישית למשתמש בטלפון, המכונית, הבית, הטאבלט וכן הלאה.

 

"כשתאמר משהו למכונית - היא תדע שזה אתה. כשתדליק את הטלוויזיה, היא תדע אם מדובר באב המשפחה או בילדים ותציע תכנים בהתאם". במקביל, בניואנס עובדים גם על טכנולוגיה שפועלת בענן, ותהיה זמינה גם ללא חיבור לאינטרנט. השאיפה, אומר שמבלד, היא שבעתיד לאפליקציות יהיה מקסימום ידע. "אם תכתוב מסרון לחבר 'פגוש אותי ב...', הטלפון יציע לך מיד את בית הקפה הקרוב".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x