$
המדריך

בדיקת "כלכליסט": גוגל מיוזיק - התשובה ל-iTunes שנותנת לשים 20 אלף שירים בענן

לכבוד השקת חנות המוזיקה החדשה של גוגל בדקנו את Google Music, שירות הענן של החברה המאפשר להאזין לשירים מכל מקום. מצאנו שירות סטרימינג נוח שמקל עליכם לנייד את הספרייה האישית

עומר כביר 16:4616.11.11

גוגל צפויה להשיק סוף סוף הלילה (בין רביעי לחמישי) את חנות המוזיקה שלה, שעליה בישרה כבר לפני יותר משנה וחצי, וכן לשלב יכולות מוזיקה ברשת החברתית גוגל+. שירותים אלו יתבססו, כפי הנראה, על התשתית של Google Music, שירות אחסון בענן המאפשר להאזין לאוסף המוזיקה באמצעות סטרימינג מכל מחשב או מכשיר מובייל בעל חיבור לרשת. השירות הושק במאי שעבר בגרסת בטא לבעלי הזמנות בלבד. בשבועות האחרונים בדק "כלכליסט" את השירות.

 

בעיקרון, השירות פתוח רק לתושבי ארה"ב. ואולם, האימות לגבי מקום מושבו של המשתמש מתבצע רק בהליך ההרשמה. אם קיבלתם הזמנה, כל שצריך הוא להשלים את הליך ההרשמה הקצר באמצעות שירות פרוקסי או VPN, שידמה חיבור מארצות הברית. לאחר מכן תוכלו להשתמש בשירות ללא כל מגבלה.

 

ההרשמה עצמה מהירה וכוללת בעיקר הזנת מספר מועט של פרטים אישיים, כמו ז'אנרים מוזיקליים מועדפים. שירות גוגל מיוזיק מבוסס, בשלב זה, בעיקר על מוזיקה שמעלה המשתמש בעצמו. לצורך כך, יש ללחוץ על Add Music, ולהוריד ולהתקין על המחשב האישי מנהל העלאה. לאחר ההתקנה תתבקשו להזין את פרטי חשבון הגוגל/ג'ימייל שלכם, תתבקשו לבחור את התיקיות שאותן אתם רוצים לסנכרן עם השירות, להקליק דרך כמה מסכי אישור (באחד מהם תוכלו לבחור אם שירים שתצרפו בעתיד לתיקיות שנבחרו יועלו לשירות אוטומטית), וזהו - התוכנה תסנכרן עכשיו את השירים שבמחשב שלכם עם השירות.

 

גוגל מאפשרת להעלות לשירות עד 20 אלף שירים, שהם די מקום לאחסן את אוסף המוזיקה המלא של מרבית המשתמשים. ההעלאה יכולה לקחת ימים רבים ואף שבועות בקרב חובבי מוזיקה כבדים, ולכן התוכנה עולה אוטומטית עם הפעלת המחשב ורצה ברקע כל עוד הוא פועל.

 

התהליך אולי ארוך אבל חד־פעמי ומשתלם מאוד: עם השלמתו תוכלו להאזין לכל המוזיקה שלכם ללא הגבלה. וכמובן, אין צורך להמתין להעלאת כל השירים כדי להתחיל ליהנות מהשירות. אם אתם מקפידים לנהל ספריית מוזיקה מסודרת, השירות יזהה בהצלחה את שם השיר, האמן, האלבום והז'אנר, ויסדר אותם בקטגוריות בהתאם. עם זאת, השירות התקשה לא פעם כאשר שמות השירים היו בעברית, ולעתים פרטיהם הוצגו בג'יבריש. מדובר, עם זאת, בבעיה רק בעת הוספת שיר לשירות. אם תיקנתם את הפרטים לאחר העלאת השיר, הבעיה תיעלם.

 

גוגל מיוזיק גוגל מיוזיק

 

מוזיקה באיכות גבוהה

 

הממשק של השירות עצמו מינימליסטי ונוח לשימוש. מסך הבית מציג במרכז את עטיפות האלבומים של השירים האחרונים שצורפו לשירות, ולצדם כפתור בולט להשמעה רנדומלית של כל השירים שהועלו. משמאל נמצא סרגל הניווט, המאפשר לצפות בשירים לפי חלוקה לאמנים, אלבומים, ז'אנרים או פשוט ברשימה של כל השירים.

 

הממשק מגיב במהירות ראויה לציון, והניווט נוח כמעט כאילו מדובר בתוכנה במחשב האישי. עם זאת, בקטגוריית האמנים מתקשה השירות להתמודד בצורה משביעת רצון עם אלבומים הכוללים מספר רב של מבצעים לשירים שונים, כמו אוספים, פסקולים וכדומה. דבר זה יוצר הצפה של אמנים ברשימה, ריבוי אמנים, בהם רבים המבצעים רק שיר אחד או שניים.

 

עוד בסרגל הניווט, מתחת לקטגוריות, ניתן למצוא רשימות השמעה אוטומטיות, מיקס אוטומטי ורשימות השמעה אישיות, שאותן יש ליצור ידנית. פונקציית המיקס האוטומטי חביבה במיוחד: סימון שיר ובחירת הפונקציה יחולל רשימת השמעה של שירים דומים, יכולת חביבה אם אתם במצב רוח לסגנון מוזיקה מסוים. תיבת החיפוש בראש העמוד מספקת גישה קלה לכל שיר או אמן שאנו מעוניינים לאתר.

 

אבל מה עם הדבר הכי חשוב, ניגון השירים? כאן, אנו שמחים לבשר, השירות מצטיין במיוחד. הזמן בין בחירת שיר לבין התחלת ניגונו קצר במיוחד, כמעט בלתי מורגש, והשהות בין השירים קצרה גם היא. השירים עצמם מתנגנים בצורה חלקה. למעשה, בהאזנה שוטפת לא מצאנו שום הבדל באיכות השירים או בקצב ניגונם לעומת האזנה לשירים המאוחסנים על המחשב עצמו.

 

שירים שמתנגנים בצורה חלקה שירים שמתנגנים בצורה חלקה

 

לנגן ישירות בסמארטפון

 

היתרון הגדול של שירות מסוג זה הוא הגישה שהוא מספק לספריית המוזיקה בכל מקום שבו אנו נמצאים. לצורך כך מספקת גוגל אפליקציה למכשירי אנדרואיד שאינה זמינה להורדה בארץ, אך ניתן לאתר אותה בעזרת חיפוש פשוט במקורות אחרים ברשת.

 

אפליקציית האנדרואיד משמשת כנגן מוזיקה לכל דבר, ומאפשרת להאזין גם לשירים שנמצאים על המכשיר עצמו ולא רק בענן. בנוסף, היא מאפשרת הורדה של שירים מספריית המוזיקה שלכם בענן, כך שתוכלו להאזין להם גם בלי חיבור לרשת. הנגן כולל אוסף תכונות שניתן למצוא כמעט בכל נגן מוזיקה לאנדרואיד, כולל חלוקה על פי אלבומים ואמנים, אפשרות ליצור ולהאזין לרשימות השמעה, וכן את האפשרות ליצור מיקס על פי שיר ספציפי.

האפליקציה לאנדרואיד האפליקציה לאנדרואיד

 

בסך הכל, מדובר בנגן מוצלח שיכול לעמוד גם בפני עצמו, ושם דגש במיוחד על ניהול חלק ומעבר בין מוזיקה שמאוחסנת ישירות על המכשיר ומוזיקה מהענן. בעלי מכשירים עם אנדרואיד מגרסה 2.3 ומעלה יכולים לוותר על האפליקציה ולגשת לשירות באמצעות הדפדפן, וכך גם - תאמינו או לא - בעלי מכשירי אייפון.

 

ניגון השירים דרך הרשת הסלולרית התגלה כחוויה מספקת פחות מהאזנה להם דרך המחשב: הזמן בין בחירת שיר לבין תחילת התנגנותו עמד על כמה שניות מורגשות, וכך גם המעבר בין השירים. עם זאת, בניגון עצמו השירים התנגנו בצורה רציפה ונטולת הפרעות, ובאיכות טובה במיוחד. העיכוב בין שיר לשיר הוא מחיר קטן לשלם תמורת האפשרות לשאת את ספריית המוזיקה המלאה לכל מקום.

 

גוגל יצרה שירות מוזיקה בסטרימינג איכותי ומהיר, במיוחד על גבי המחשב, אשר מספקת חוויית האזנה שאינה נופלת בהרבה - בוודאי בכל הקשור לנקודות החשובות ביותר - מזו של האזנה לשירים מהכונן הקשיח. אפשר לשער שהממשק הנוכחי ישתנה לקראת ההשקה הרשמית של השירות, ויותאם למראה החדש של שירותי גוגל, ברוח גוגל+. ואולם, התשתית האיתנה שעליה הוא בנוי צפויה להישאר, ומדובר בתשתית מוצלחת מאוד להפעלת שירות מוזיקה בסטרימינג.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x