$
התעשייה

עתיד הבנקאות הסלולרית: הכספומט לומד להקשיב לנו

אודי זילברברג, ראש אגף הבנקאות הישירה בלאומי, מגלה כי הבנק בודק אפשרות שלפיה לקוחותיו יוכלו להוציא כסף דרך הזדהות קולית

גילעד נס 10:4526.10.11

"אף על פי שבאופן כללי ישראל נמצאת הרבה אחרי מדינות אחרות ביחס למספר השירותים המסחריים שבהם ניתן לעשות שימוש בטלפון סלולרי, דווקא בתחום הבנקאות הניידת היצע השירותים הניתנים ללקוח לא נמצא בפער גדול לעומת שאר העולם" — כך טוען אודי זילברברג, מנהל חטיבת הבנקאות הישירה בבנק לאומי, ומי שאחראי על מתן שירותים סלולריים בבנק.

 

לדברי זילברברג, בעוד שכיום כ־10% מכלל לקוחות שירותי האונליין של הבנק משתמשים בשירותים המוצעים במכשירים הניידים, בלאומי צופים כי המספר יגיע לכ־40% בשלוש השנים הקרובות. פריחת הסמארטפונים וקמפיין פרסומי של הבנק המתמקד בשירות הארנק הדיגיטלי שלו הביאו בשנה האחרונה, לטענת הבנק, לצמיחה של פי חמישה במספר הפעולות הבנקאיות שביצעו המשתמשים בסלולר.

 


 

לאומי עשוי להיכנס גם לטלוויזיה החכמה

 

בין הפיתוחים הנמצאים בקנה נמצא שירות העברת כספים בין לקוח של הבנק ללקוחות כל הבנקים בישראל באמצעות הודעת SMS, בהמשך לשירות שליחת הודעת טקסט המאפשר למקבל למשוך כסף מזומן מכספומט שהושק בידי לאומי לפני כשנתיים ובהמשך גם בידי בנקים אחרים, ובכפוף לאישור בנק ישראל. עוד נבחנים אמצעים חדשים להזדהות מול הכספומט, בין השאר באמצעות טכנולוגיות NFC המותקנות במכשיר הסלולר, וממשק קולי לביצוע פעולות (בדומה ל־Siri שהציגה אפל באייפון האחרון).

 

זיהוי פנים כאמצעי להזדהות מול מכשיר הכספומט אמנם נמצא רק בעתיד היותר רחוק, אולם זילברברג אינו פוסל כניסה לעולם הטלוויזיה החכמה באמצעות תוכן ושירותים רלבנטיים, לכשזו תימצא ביותר בתים ופלטפורמות העברת השידורים הטלוויזיוניים בישראל ינועו לכיוון ה־IP.

 

"המוצרים הניידים שלנו לא נבנו מתוך מחשבה על כך שמדובר בגרסה מוקטנת של אתר האינטרנט, כמו שילד הוא לא גרסה מוקטנת של אדם מבוגר, אלא מתוך הבנה שמדובר במשהו אחר, שמשתמשים בו אחרת", אומר זילברברג.

 

כך, למשל, הוא מסביר, אפליקציית iCleumi, המאפשרת לאתר את סניפי הבנק על גבי מפה באמצעות הסמארטפון, מוצגת בנפרד מאפליקציית הארנק הדיגיטלי, כאשר המטרה היא לאפשר ללקוחות לאומי לאתר סניפים ללא צורך בהזדהות וכניסה לחשבונם באפליקציה הייעודית.

 

בינתיים הלקוחות רק מתעדכנים בחשבון

 

לדברי זילברברג, מניתוח דפוסי השימוש של הלקוחות עולה כי רוב הפעולות שמבצעים הלקוחות בסלולר עוסקות בהתעדכנות במצב החשבון שלהם, ורק מיעוטן משויכות לפעילות של העברת כספים או הפקדות.

 

 

15% מבין הלקוחות שעושים שימוש בשירותי האונליין של לאומי מעדיפים לעשות זאת כמעט אך ורק מהמכשיר הנייד, כאשר לעתים יכולים לעבור שבועות רבים עד שייעזרו במחשב האישי. השימוש במכשירים הניידים גם הקטין משמעותית את כמות הפניות של הלקוחות למוקדי השירות הטלפוניים.

 

לאומי השיק את אפליקציית האייפון שלו באמצע 2009, אך רק כאשר המכשיר החל להימכר באופן מסודר בידי חברות הסלולר, נצפה גידול מהיר במספר המשתמשים. אפליקציה התומכת במכשירי אנדרואיד הושקה רק השנה, אך גם בהתעלם מהשיהוי בהשקת האפליקציה לפלטפורמת האנדרואיד, מגדיר זילברברג את האייפון כ"ליגה אחרת" בכל הקשור ליכולתו לעודד את השימוש בבנקאות ניידת. "על כל חמישה משתמשי אייפון יש משתמש אנדרואיד אחד", אומר זילברברג. עם זאת, בלאומי נאחזים בהערכות מכיוון יבואני המכשירים שלפיהם באמצע השנה הבאה צפוי נתח השוק של האנדרואיד בישראל להתקרב לזה של ה־iOS, ולכן מבטיחים להשיק בקרוב אפליקציית אנדרואיד משופרת.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x