$
חדשות טכנולוגיה

שיחה טעונה: הפיתוח שיאפשר למלא את הסוללה בסלולרי בעזרת דיבור

מדענים קוריאנים מנסים להיעזר באנרגיית הקול שנוצרת במהלך השיחות כתחליף למטען הסלולרי. הם כבר בנו אב-טיפוס של טלפון כזה, אך הוא עדיין רחוק משימוש מסחרי

יוסי גורביץ 15:0509.05.11
במשך שנים מנסים חוקרים לפתח טלפונים סלולריים שייטענו באמצעות תנועות הלקוחות שמשתמשים בהם. כעת מנסים מדענים מקוריאה הדרומית לפנות לאמצעי אחר, חדשני לא פחות: טעינה באמצעות דיבור.

 

ד"ר סאנג וו קים, מהמכון לנאנו-טכנולוגיה באוניברסיטת סונגקויקוואן, אמר ל"דיילי טלגרף"

כי עד כה נרשמה מעט מאוד התעניינות בניצול אנרגיה שמופקת מקול, לעומת עניין ניכר בניצולם של שאר סוגי האנרגיה. "קיימת התעלמות מהצלילים שקיימים בחיי היומיום שלנו כמקור אנרגיה. זה דירבן אותנו לייצר מטען חשמלי שיתבסס על אנרגיית צלילים - דיבור, מוזיקה או רעש".

 

סאנג כבר בנה אב טיפוס של מכשיר סלולרי ברוח החזון הזה. המכיר משתמש בכמות זעירה של תחמוצת האבץ, שנמצא בין שתי אלקטרודות. פד רגיש לצליל נמצא מעל האלקטרודות, והוא רוטט בכל פעם שגלי קול פוגעים בו, מה שגורם לתחמוצת האבץ להתכווץ ולהתרחב, וליצור מטען חשמלי.

 

עד כה, מודה סאנג, ההצלחה חלקית מאוד: המכשיר הצליח להמיר צלילים בעוצמה של כ-100 דציבלים - שווה ערך לתנועה רועשת - לכ-50 מיליוולטים של חשמל, הרבה פחות מהנדרש להטענת סוללת סלולר.

 

החוקר מאמין, עם זאת, שבאמצעות שימוש בחומרים רגישים יותר אפשר יהיה להגיע לניצולת גבוהה יותר, ולדבריו גם התפוקה הנוכחית מספיקה לחיישנים זעירים. תחום נוסף שנחקר, מעבר להטענת מכשירים סלולריים, הוא בניית קירות מבודדי-קול ליד דרכים ראשיות, שינצלו את רעש התנועה כדי ליצור חשמל.

 

בעבר פיתחו חוקרים נגן MP3 שנטען באמצעות דפיקות הלב של בעליו, ונוקיה השיגה פטנט על סוללה סלולרית שנטענת באמצעות תנועות המשתמש. שני המכשירים הללו לא הגיעו עד כה לשימוש מסחרי. 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x