$
הסטארטאפים המבטיחים 2011

4. PrimeSense - שברה את שיא גינס

פריימסנס היתה שותפה למיקרוסופט בקביעת שיא גינס במכירת מוצרי אלקטרוניקה, כאשר בתוך 60 יום נמכרו 8 מיליון יחידות של אקסבוקס קינקט

אסף גלעד 09:3509.05.11

PrimeSense

מוצר: חיישן לקליטת תנועות גוף האדם במרחב תלת־ממדי

שנת הקמה: 2006

מייסדים: אביעד מייזלס, אלכס שפונט, דימא רייס, אופיר שרון ותמיר ברלינר

מנכ"ל: ינון ברכה

מספר עובדים: 92

השקעות: 80 מיליון דולר, רובם מהקרנות סילברלייק, ג'נסיס, ג'מיני וקיינן

לקוחות: מיקרוסופט

הכנסות ב־2010: 80 מיליון דולר (הערכה)

 

שנה חלפה מאז פריימסנס, סטארט־אפ צעיר ושקט מרמת החייל, יצא לתקשורת ואישר סוף סוף את השמועות

שלפיהן הוא זה שעומד מאחורי חיישן התנועה החדשני ב־Xbox Kinect - התשובה של קונסולת המשחקים אקסבוקס ל־Wii של נינטנדו, וטכנולוגיה שמאפשרת לשחק במשחקי וידיאו ללא ג'ויסטיק, אלא רק באמצעות תנועות גוף והבעות פנים.

 

והשנה החולפת היתה בלי ספק של פריימסנס: היא היתה שותפה למיקרוסופט בקביעת שיא גינס במכירת מוצרי אלקטרוניקה, כאשר בתוך 60 יום נמכרו 8 מיליון יחידות של אקסבוקס קינקט, הישג שאפילו סטיב ג'ובס עוד לא רשם. בחודש השלישי להשקת קינקט נמכרו עוד מיליון יחידות ממנו. בשוק מעריכים שמיקרוסופט משלמת לפריימסנס כ־10 דולר על כל חיישן שנמכר, כך שמאז נובמבר החברה שילשה את הסכום הראשוני שהושקע בה, ונהפכה מסטארט־אפ לחברת טכנולוגיה מצליחה ומתרחבת.

 

וכך היא גם מתייחסת לעצמה. בתחילת השנה ביצעה פריימסנס את גיוס ההון הגבוה ביותר שהיה לסטארט־אפ ישראלי זה שנתיים - 50 מיליון דולר, בהובלת סילברלייק, קרן פרייבט אקוויטי שנחשבת לחברת ההשקעות הגדולה בענף ההייטק העולמי. בכנס CES שנערך בינואר בלאס וגאס פריימסנס גם רמזה לאן היא מתכוונת להתרחב.

 

ינון ברכה ואביעד מייזלס, עם דמותם שמוקרנת בעזרת החיישן של פריימסנס. פיתוחים עתידיים יאפשרו להפעיל מכשירי חשמל במחוות יד ינון ברכה ואביעד מייזלס, עם דמותם שמוקרנת בעזרת החיישן של פריימסנס. פיתוחים עתידיים יאפשרו להפעיל מכשירי חשמל במחוות יד צילום: תומי הרפז

 

פיתוחיה העתידיים לא יוגבלו למשחקי וידיאו, אלא יאפשרו לאנשים להפעיל את כל המכשירים האלקטרוניים בביתם במחוות יד: להפעיל טלוויזיות ללא שלט רחוק, להפעיל מחשבים ללא מקלדת או עכבר, ולהדליק ולכבות את האור, המזגן ומכונת הקפה בדיבור ובתנועות פשוטות. האב־טיפוס שהציגה בכנס פותח עם יצרניות המחשבים Asus ולנובו וענקיות האלקטרוניקה הסיניות Hisense ו־Haier.

 

פריימסנס כמעט הכפילה את גודלה בשנה האחרונה, וכיום היא מונה 170 עובדים, ובהם מהנדסים, מתמטיקאים, מומחי ראייה ממוחשבת ואפילו פסיכולוגים. החברה מתכננת לגייס עוד עשרות עובדים השנה, ומכוונת עצמה להנפקה עד שנת 2013. אך קודם לכן היא תצטרך לפרוץ גם לשוק המכשירים הניידים, שעתיד לשחק תפקיד מרכזי בהתפתחות הממשק בין אדם ומכונה, וכן היא תזדקק לבסיס לקוחות משמעותי. לקוח אחד לא מספיק עבור משקיעי נאסד"ק, אפילו אם קוראים לו מיקרוסופט.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x