$
מכשירים ומדריכים

בדיקת "כלכליסט": ה"גוגל פון" החדש - מהפכה במצב המתנה

נקסוס S, סמארטפון הדגל החדש של גוגל, הגיע לידינו. גזר הדין: כל חובב אנדרואיד ישמח לקבל את המכשיר הזה, אבל הוא לא מאוד שונה מהגלקסי S, והיכולות הייחודיות שלו עדיין לא שימושיות. מי שמחפש תמיכה מלאה בעברית - ייאלץ לחכות

שי ענבל 16:2628.12.10

נקסוס 1, הסמארטפון שהשיקה גוגל בינואר וששווק ישירות באמצעות חנות מקוונת של החברה, לא הביא לטלטלה שלה קיוותה מפתחת האנדרואיד בשוק הסלולר. אולי בשל כך הושק החודש בשקט יחסי הנקסוס S, סמארטפון הדגל השני של גוגל, שאותו לקחנו לסקירה ראשונית באדיבות vmobile.co.il.

 

בניגוד לקודמו, הנקסוס S אינו דגם חדש לחלוטין, אלא מבוסס על הגלקסי S הפופולרי מתוצרת סמסונג, שיותר מ־9 מיליון יחידות שלו כבר נמכרו מאז שהושק ביוני בעולם, ושניתן להשיג גם בישראל. גרסת האנדרואיד שבו "נקיה" יותר ואינה מכילה את התוספות של סמסונג והמפעילות, ובדומה לנקסוס הקודם הוא פתוח לעדכונים עתידיים על ידי גוגל.

 

הנקסוס S זהה לגלקסי S כמעט לחלוטין מבחינת חומרה: מעבד 1 ג'יגה־הרץ, 512 מגה־בייט זיכרון, ושטח אחסון של 16 גיגה־בייט (אך ללא תמיכה ב־microSD, שבמכשירי אנדרואיד אחרים יכולה להגיע עד ל-32 ג'יגה־בייט). יש לו גם מסך 4 אינץ' עם תצוגת Super AMOLED איכותית במיוחד, שמרגישה לא פחות חדה מזו של תצוגת ה-Retina באייפון 4.

 

אז מה כן מייחד את הנקסוס? קודם כל עיצוב המכשיר. בניגוד לצורה המלבנית של הגלקסי, הנקסוס אליפטי יותר, ובנוסף לקצוותיו העגולים המסך שלו בעל צורה קעורה ומעט מוזרה. התוצאה אמורה, כנראה, לספק נוחות בהצמדתו לאוזן. אנחנו לא הרגשנו ביתרון משמעותי בשימוש במכשיר על פני הגלקסי, ואף נתקלנו בבאג מטריד: המסך אינו מחשיך בעת ההצמדה לאוזן ונשאר פעיל, מה שעלול לגרום ללחי ללחוץ על כפתור הכיבוי. בנוסף, המכשיר הוא בעל גב פלסטיק, המשווה לו מראה זול למדי.

 

הנקסוס S פחות דק מהגלקסי S, אך עדיין נוח לאחיזה. גם הכפתורים שונים: בתחתית המכשיר מצויים ארבעה מקשים רכים האופייניים לאנדרואיד: כפתור "חיפוש", “בית", “הגדרות" ו"אחורה", המשמשים לביצוע פעולות וניווט במכשיר. שיפור משמעותי במיוחד ביחס לגלקסי S הוא הפלאש במצלמת ה-5 מגה-פיקסל. גם כאן קיימת מצלמה קדמית, שיכולה לשמש לשיחות וידיאו או צילום עצמי.

 

הנקסוס S. עיצוב שונה, עם באג מטריד הנקסוס S. עיצוב שונה, עם באג מטריד צילום: יובל חן

 

אשראי בסלולרי? עדיין לא

 

אף שמהירות המעבד והזיכרון של הנקסוס S זהים לנקסוס 1, הנקסוס S מהיר הרבה יותר, מגיב באופן מיידי ומראה ביצועים טובים יותר - דבר שיש לזקוף לזכות ההבדלים בגרסאות מערכת ההפעלה.

 

נקסוס S מגיע עם גירסת 2.3 החדשה של אנדרואיד, הקרויה גם Gingerbread. אף שגירסה זו אינה מהפכנית, היא מכילה שיפורים רבים בהשוואה ל־Eclair (גירסה 2.0 או 2.1), שעמה הגיע תחילה הנקסוס 1. ג'ינג'רברד כוללת שיפורים רבים מתחת למכסה המנוע, שתורמים לעבודה מהירה יותר ומשפרים את מהירות התגובה, האנימציות, טעינת הדפים בדפדפן, החיפוש ועוד.

האנדרואיד החדש לא מהפכני, אבל הטוב ביותר בשוק האנדרואיד החדש לא מהפכני, אבל הטוב ביותר בשוק צילום: יובל חן

 

פיצ'רים נוספים הם שיפור ממשק ההעתק־הדבק, תמיכה בפורמטים נוספים של וידיאו, ועיצוב חדש לתפריטים למקלדת הווירטואלית. עם זאת, בהשוואה לגירסה 2.2 שעמה מגיעים מכשירי הגלקסי S בארץ, השיפורים מינוריים למדי, לבד מזה המורגש במהירות. המכשיר כולל גם ג'יירוסקופ (חיישן תנועה) בעל שלושה צירים, אך חנות המשחקים לאנדרואיד עדיין לא מכילה משחקים של ממש התומכים בו.

 

וכמובן, המכשיר כולל את שבב ה-NFC המדובר, שעליו דיבר מנכ"ל גוגל, אריק שמידט, כשהציג את המכשיר לראשונה. מדובר בטכנולוגיית תקשורת אלחוטית לטווח קצר, שהעתיד צופן עבורה רבות - מסמארטפונים שיחליפו את כרטיסי האשראי שלנו, ועד למודעות רחוב אינטראקטיביות שיקפיצו לנו במכשיר כתובת אתר או הוראות הגעה. יש רק בעיה אחת: כרגע אין לה כמעט שימוש. עושה רושם שהכנסת הג'יירוסקופ וה-NFC גוגל לנקסוס S נועדה לעודד מפתחים לבנות יישומים שישתמשו בטכנולוגיות הללו.

 

מלצר! איפה העברית שלי?

 

שיפור חשוב אחד, מבחינת המשתמש הישראלי, לא קיים בגרסה החדשה של אנדרואיד: תמיכה בעברית. אמנם הנקסוס S מציג אתרים, סטטוסים בפייסבוק ואימיילים בעברית ללא בעיה, אך עדיין לא ניתן לכתוב בשפה בצורה תקינה, ובמקומות מסוימים אף ישנם עיוותים של ממש, כמו ביישום האימייל שמציג את כותרות ההודעות הפוך. עושה רושם שהרוכשים הראשונים של המכשיר בישראל יצטרכו לחכות לתמיכה מובנית בשפה במערכת ההפעלה, וחבל.

  

מלבד החיסרון הזה, גירסה 2.3 מוכיחה שאנדרואיד היא מערכת ההפעלה הסלולרית המתקדמת בשוק. אמנם לפעמים עדיין נתקלים בבאגים עיצוביים ובתפריטים מורכבים מדי, אבל היא מכילה עשרות פיצ'רים שמהווים את חלומו הרטוב של כל משתמש מתקדם.

 

ניתן להפוך את המכשיר בקלות לראוטר סלולרי, והוא כולל תמיכה בפלאש ומאפשר ביצוע פעולות כמו חיפוש, הכתבה ושליטה במוזיקה באמצעות הקול. בנוסף, תומך המכשיר בווידג'טים וכן בעשרות יישומים של גוגל. גם חנות האפליקציות של האנדרואיד כוללת יותר מ־100 אלף יישומים והולכת וצוברת מומנטום, אך האפסטור של האייפון עדיין מוביל עליה, הן מבחינת כמות והן מבחינת איכות.

 

"כלכליסט" במכשיר. התמיכה בעברית עדיין חלקית "כלכליסט" במכשיר. התמיכה בעברית עדיין חלקית צילום: יובל חן

 

שורה תחתונה

 

הנקסוס S הוא מכשיר מצוין, שמהווה תוספת מוצלחת מאוד לצבא האנדרואידים הגדל של גוגל. אבל הוא לא מתאים לכל אחד. שיפורי החומרה לא משמעותיים ביחס לגלקסי S ואפילו לנקסוס 1, והיעדר התמיכה בעברית פוגע גם הוא.

 

מה שמוצע כאן הוא מכשיר עם מערכת הפעלה חדשה מובנית, בתוספת של כמה רכיבי חומרה. אבל הג'יירוסקופ וה-NFC הם עדיין לא משהו ששווה לקנות מכשיר עבורו. מי שברשותו נקסוס 1 כבר ודאי יודע איך לשדרג אותו לאנדרואיד 2.3, ומי שרוצה את החומרה והמסך של הנקסוס S עם תמיכה בעברית, יכול לקנות פשוט את הגלקסי S בארץ.

 

מה שמביא אותנו למסקנה המתבקשת: הנקסוס S הוא סמארטפון שכל חובב אנדרואיד ישמח לקבל, אבל הוא לא מציע כרגע דברים שימשכו אליו את הקהל הרחב. הוא צפוי להצליח יותר מהנקסוס 1, אבל עדיין להישאר נחלת המשוגעים לדבר.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x