$
מכשירים ומדריכים

בדיקת "כלכליסט": Samsung Galaxy S - מתחרה ראוי לאייפון

סמארטפון הדגל של סמסונג הוא מכשיר אנדרואיד מלא ביתרונות. השילוב של חומרה מוצלחת עם מערכת הפעלה מתקדמת מאפשר לו להתחרות היטב במכשיר של אפל

שי ענבל 15:3715.11.10

לאחר המתנה רבה, גם אל ישראל מגיע ה-Samsung Galaxy S. המכשיר, שהושק בעולם בחודש יוני השנה, הוא אחד הסמארטפונים הפופולריים ביותר בשוק, וזכה עד כה למכירות של מעל 7 מיליון יחידות, כשבסמסונג מצפים למכור 3 מיליון יחידות נוספות עד סוף השנה. הישג זה גרם לחברה להעפיל למקום הרביעי ברשימת יצרניות המכשירים החכמים, ולעמוד בשורה אחת עם נוקיה, RIM, אפל ו-HTC.

הזניק את סמסונג למעלה. גלקסי אס הזניק את סמסונג למעלה. גלקסי אס

 

מחיר המחירון של הגלקסי אס (דגם i9000), הזמין ברשת אורנג' מתחילת החודש הנוכחי, הוא 4,968 שקל. עם זאת, לקוחות שמשלמים חשבון הגבוה של מעל 248 שקל, ישלמו תמורת המכשיר 40 שקל בחודש למשך שלוש שנים - מחיר של 1,440 שקל.

 

חומרה חזקה, מסך מרשים

 

מבחינת נתונים טכניים, הגלקסי אס דומה מאוד לשאר מכשירי האנדרואיד החדשים בשוק. הוא מגיע עם מעבד של 1 ג'יגה-הרץ (שבב סוג Hummingbird), זיכרון של 512 RAM, ו-16 ג'יגה-בייט אחסון מובנה - בנוסף לתמיכה בכרטיסי MicroSD. נתונים אלה מאפשרים למכשיר להריץ יישומים במהירות, ומספקים לו מקום רב לאחסון תמונות, סרטוני וידיאו ואפליקציות.

 

המסך הוא אחד מנקודות החוזק הבולטות של המכשיר. מדובר ב-4 אינץ', שהם גודל ביניים מכובד. לשם ההשוואה, גודל מסך האייפון הוא 3.5 אינץ', וגודל ה-HD2 וה-HD7 הענקיים הוא 4.3 אינץ'. גודל זה מאפשרת למקלדת הוירטואלית (הגלקסי אינו כולל מקלדת פיסית) להיות אחת מהנוחות בשוק. הכפתורים מרווחים, האותיות גדולות וההקלדה קלה במיוחד. הגלקסי תומך גם במקלדת Swype, אולם התמיכה שלה בתיקון שגיאות בעברית מוגבלת, ולכן היא אינה מומלצת.

 

המסך והמכשיר דקים, אבל הגלקסי אינו נותן תחושה שברירית, ונוח מאוד להחזיק אותו, גם אם התחושה היא מעט "פלסטיקית" לעיתים - עקב המכסה האחורי המאכזב. מיותר לציין כי המכשיר גם תומך במולטי-טאץ' באופן מלא - ממשחקים, דרך מפות ועד לדפדפן.

 

מבחינת התצוגה, הגלקסי מתהדר במסך Super AMOLED, שיתרונותיו הם חדות צבעים גבוהה, חסכון בבטריה, ובהירות מוגברת. Super AMOLED היא טכנולוגיה בלעדית של סמסונג, הקיימת במכשיריה החדשים, כמו ה-Wave. לעומת זאת, לטכנולוגיה הזאת יש גם חיסרון גדול, והוא מורגש במהלך שימוש תחת שמש חזקה, שהופכת את התצוגה לחלשה ולא ברורה.

 

הגלקסי כולל שתי מצלמות: אחורית של 5 מגה-פיקסל עם אוטו-פוקוס, התומכת גם בצילום וידיאו באיכות HD, וקדמית עם נתונים מרשימים פחות. במצלמות אין פלאש, מה שמוביל לתוצאות לא מדהימות, אבל כאלה שיספיקו לרוב הצרכנים.

 

מצלמת 5 מגה-פיקסל. גלקסי אס מצלמת 5 מגה-פיקסל. גלקסי אס

 

אנדרואיד עברי ומעודכן

 

כאמור, הגלקסי אס מריץ את מערכת ההפעלה החופשית של גוגל, אנדרואיד. כשמדברים על מכשיר שאמור להתחרות באייפון, מתבקשת ההשוואה למערכת ההפעלה iOS. לכל אחת מהמערכות יתרונות וחסרונות משלה: iOS בשלה ומלוטשת יותר, אנדרואיד עדיין איננה חפה מבאגים פה ושם. מצד שני, בתחום ההתאמה האישית האנדרואיד מנצחת:  ה-iOS כולל מערכת התראות עלובה מאוד, ואילו באנדרואיד קיים מרכז Notifications, הניתן לצפייה על ידי הורדת התריס העליון של שורת הסטטוס. גם בכל הנוגע להתאמה אישית המערכת של גוגל מוצלחת יותר: ב-iOS היא מסתכמת בטפטים לבחירה ובתיקיות, ואילו באנדרואיד ניתן לשים על מסך הבית ווידג'טים, תיקיות ואייקונים בלי סוף.

מסך הפתיחה של גלקסי אס מסך הפתיחה של גלקסי אס

 

ומה עם האפליקציות, אתם שואלים? גם למטבע הזה יש שני צדדים: אפל מגבילה את האפליקציות שניתן להתקין ב-iOS במסגרת מדיניות "הגן הסגור", ואילו אנדרואיד פתוחה בהרבה - כמות הפעולות המתקדמות שניתן לבצע בה מוגבל לרוב על ידי הדמיון בלבד. אבל אצל אפל כמות האפליקציות גדולה והיישומים איכותיים יותר, ואילו באנדרואיד גם האיכות וגם הכמות דורשים שיפור.

 

בניגוד למכשירי הגלקסי אס המופצים בעולם, שבה מותקנת גרסה 2.1 של מערכת ההפעלה (Eclair), באורנג' מפיצים את המכשיר עם אנדרואיד 2.2 (Froyo). ההבדל בין שתי הגרסאות אינו של שמיים וארץ, אך מספיק כדי לסחוט כמה קריאות התפעלות. בין החידושים ניתן למנות אפשרות לעדכון כל האפליקציות במרקט (חנות היישומים לאנדרואיד) בלחיצה אחת - אופציה שקיימת באייפון כבר שנים. שיפור נוסף הוא האפשרות להפוך את המכשיר לראוטר סלולרי (פעולת Tethering) - תכונה שימושית מאוד אך בעייתית עבור חיי הסוללה. אולם השיפור הגדול ביותר ב-Froyo הוא המהירות. המערכת מגיבה טוב יותר מבעבר, מנסיוננו, ובהחלט ראויה לשבחים.

 

חידוש נוסף ומשמעותי באנדרואיד 2.2 הוא התמיכה בפלאש. עם זאת, מהתרשמותנו מדובר דווקא באחד החסרונות הגדולים ביותר של המכשיר - מהסיבה הפשוטה שלא ניתן להסיר את הנגן. הפלאש מגיע מותקן עם הגלקסי בארץ (ברוב המקרים בעולם מדובר בהורדה אופציונלית), ומדובר בעסקה רעה לכל דבר. הדפים, גם דפי טקסט, נטענים לאט יותר בגלל באנרי הפלאש. הדפדפן נתקע, קורס ו"מגמגם" לעיתים קרובות, וכל חוויית השימוש במכשיר נפגעת. עקב העובדה שלא ניתן להסיר את הפלאש (ללא פריצת המכשיר - Root), הפתרון היחידי הוא להוריד דפדפן אלטרנטיבי לאנדרואיד, כמו אופרה או Dolphin. שניהם מוצלחים למדי, ואיפשרו לנו סוף סוף לגלוש כמו שצריך.

 

יש לציין כי לפחות על פי ניסיון העבר, היצרניות והמפעילות בישראל אינן נוהגות לשדרג את גרסת מערכת ההפעלה של האנדרואיד, דבר התלוי בהן. כדי לקבל את הגרסה הבאה, כשתצא, ייתכן שמשתמשי הגלקסי אס ייאלצו לפרוץ את המכשיר.

 

השורה התחתונה

 

הגלקסי אס של סמסונג הוא אחד ממכשירי האנדרואיד המוצלחים ביותר עד כה, ואחד המכשירים שנותנים פייט רציני מאוד לאייפון של אפל. עם זאת, האייפון (במיוחד אייפון 4) הוא עדיין מכשיר עדיף, לדעתנו. הוא קומפקטי בהרבה, מצויד במהירות תגובה גבוהה יותר, במבנה (Form Factor) מוצלח יותר ואפילו במצלמה טובה יותר. מערכת ההפעלה iOS עדיין מציעה חווית שימוש נוחה ואינטואיטיבית בהרבה מאנדרואיד - שעדיין פונה בעיקר לקהל היעד של הגיקים. גם התמיכה בפלאש לא עושה טוב לדפדפן ולחיי הסוללה של המכשיר, וגורמת ללא מעט באגים וקריסות.

 

האייפון הוא עדיין הכתובת עבור מי שחווית השימוש חשובה להם, ושמעוניינים במערכת הפעלה יציבה ובהקפדה על הפרטים הקטנים, שבהם אפל מצטיינת. משתמשים מתקדמים, המעוניינים במערכת הפעלה פתוחה ומתקדמת במכשיר מוצלח, ימצאו בגלקסי אס את מבוקשם.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x