$
חדשות טכנולוגיה

דב מורן: "מאמין שאנשים יקנו את הדבר הקטן והנחמד הזה"

מודו הציגה היום את דגם T החדש, ששוקל כ-60 גרם, ואורכו פחות מ-8 סנטימטרים. הצגת המודו W, שזכה לכינוי "האייפוד טאץ' הישראלי", נדחתה, ככל הנראה לטובת השקה מסחרית אצל המפיץ

אסף גלעד 15:0510.10.10

"מודו" של דב מורן השיקה הבוקר (א') את המכשיר הסלולרי החדש שלה, סמארטפון מדור 3.5 המכונה "מודו T". כעת נחשף כי בניגוד להערכות, המכשיר אינו תומך במערכת ההפעלה אנדרואיד של גוגל, אלא במערכת ההפעלה הפתוחה Brew, ומכיל אפליקציות מבוססות ג'אווה בלבד.

 

"מערכת ההפעלה הראשית של מכשירי AT&T היא מבוססת ברו, ויהיה אפשר להפעיל עליה אפליקציות רבות, כולל אפליקציות ניווט", מסבירים בחברה. לדברי מורן, "אנדרואיד היא מערכת מצוינת, אבל קשה להבין את עקרונותיה כאשר מתחילים לעבוד בה. העדפנו לפתח ממשק משלנו, אינטואיטיבי הרבה יותר, כך שמי שנתקל לראשונה במכשיר יוכל להשתמש בו בקלות".

 


 

עוד התברר כי המכשיר שקיבל את הכינוי "האייפוד טאץ' הישראלי", מודו W, שעליו דיווחנו לראשונה ב"כלכליסט" - לא יושק היום, אלא יידחה לטובת השקה מסחרית אצל המפיץ, ככל הנראה רשת "באג". מכשיר זה, בניגוד ל-T, דווקא כן בתוכו את האנדרואיד. עם זאת, הסכים מורן לחשוף כמה פרטים לגביו: "הוא יהיה מכשיר האנדרואיד הקטן בעולם, עם מסך בגודל 2.2 אינץ'. תהיה לו יכולת לערוך שיחות מבוססות VoIP, להציג משחקים, להשמיע מוזיקה, והוא יהיה פתוח לאנדרואיד מרקט".

 

נעדרת מהמודו T: קישורית ל-WiFi

 

מכשיר המודו החדש, כמו קודמו, זכה לתואר "הסמארטפון הקל בעולם" לפי ספר השיאים של גינס, והוא שוקל כ-60 גרם. אורכו 7.5 ס"מ בלבד וגודל מסך המגע שלו אינו עולה על 2.2 אינץ'. הוא מכיל זכרון בנפח 2 ג'יגה בייט, שאותו ניתן להרחיב עד 32 ג'יגה בייט.

 

המכשיר מצויד במעבד של קוואלקום בהספק של כ-300 מגה-הרץ, מעבד חלש יחסית לסמארטפונים, עם GPS מובנה ונגן רדיו. יחד עם זאת, למכשיר הזעיר אין מצלמה מובנית והוא חסר קישוריות ל WiFi - מה שיאפשר להתחבר לאינטרנט דרך הרשת הסלולרית בלבד, ובתשלום.

 

המודו T יגיע עם ארבעה "ז'קטים" מעוצבים, מעין חליפות אלקטרוניות שיאפשרו לו לעבוד במצבים שונים: ז'קט מקלדת דמוי בלאקברי; ז'קט הכולל מצלמה ברזולוציה של 5 מגה-פיקסל עם יכולות וידיאו; ז'קט הכולל רמקול עם כניסה עילית למכשיר, המאפשר גם לשמוע רדיו או לערוך שיחות, וז'קט "ספורטיבי", מעין רצועה הנקשרת לזרוע ומאפשרת לשאת את המכשיר בזמן פעילות גופנית, תוך שהיא מציגה את נתונים פיזיולוגיים כמו דופק ומרחק ריצה.

 

מודו T מודו T צילום: דימטרי שביצנקו

 

בשלב הראשון יסופק המכשיר עם שורה של אפליקציות, חלקן ישראליות, כגון נגן המוזיקה TuneWik, ויישום Snaptu שמנסה לשוות למכשירים מבוססי הג'אווה מראה שמזכיר אייפון. עוד ניתן למצוא אפליקציות מובנות של חיפוש מבוסס גוגל, Twitter, YouTube, Flickr ופייסבוק, כולן מבוססות ג'אווה.

 

מסך המגע של המודו T מאפשר הגעה לכמה תתי תפריטים: תפריט החיוג, הכולל את לחצני הספרות, שמהם אפשר להגיע גם לרשימת אנשי הקשר; תפריט האפליקציות שבו ניתן למצוא כברירת המחדל אפליקציות של יוטיוב, פייסבוק וטיונוויקי, ותפריט "מה חדש", הכולל את פירוט השיחות שלא נענו, תא הודעות קוליות, שעון מעורר, וקישור לתפריט ההגדרות של המכשיר.

 

בחברה אומרים כי המכשיר מיועד ל"מגזר הביניים", המחפשים עלות נמוכה, מתמקדים בשיחות טלפון ושליחת סמסים, ומעדיפים ממשק פשוט יחסית. מורן הודה כי המודו החדש אינו מיועד להתחרות במכשירים המתוחכמים, אלא לפנות לקהל המחפש מכשירים זולים יותר, אך כאלה שעדיין מאפשרים גלישה באמצעות מסך מגע.

 

"פיתוח מודו 1 לא היה לשווא"

 

במהלך ההשקה כינה דב מורן את ייצור המכשיר מהדור הקודם, "מודו 1", "חור שחור שלקח מאיתנו כסף רב". עם זאת הוסיף: "הכסף שהושקע שם לא היה לשווא. למדנו מזה המון. יש עניין של בשלות טכנולוגית, ולוקח זמן ללמוד את השוק, ללמוד מה עושים, אילו פרטנרים להביא. לא באתי למכור את החברה במהירות, אני אהיה כאן עם מודו עוד הרבה שנים".

 

בהשקה לא חשף מורן את תוכניתו העסקית לגבי המוצר, אך ציין כי ישראל לא תהיה המדינה הראשונה שבה הוא יושק, כיוון שהחברה טרם פנתה למשרד התקשורת במטרה לאשר את השימוש במודו T. יחד עם זאת, טען מורן כי בידיו הזמנות שיפרנסו את פס הייצור שלו עד תום 2010. הוא סירב לשחרר פרטים על מחיר המוצר, אך רמז כי היא תהיה נמוכה מזו של מכשירי האייפון והאנדרואיד החדישים, ותפנה לקהל משתמשים שמעוניין במחיר זול. "לצערי הצרכן הישראלי נתקל בטלפונים יקרים, כך שהמחיר של מודו החדש יהיה נוח לצרכן, למרות העושר", הסביר.

 

בכל הנוגע לגרסה עברית למכשיר, חשף מורן כי מודו נמצאת במגעים עם סלקום כדי "לגייר" את המודו T. "כאשר ייווצר עניין בשוק, נסגור הסכם עם מפעילה סלולרית. את הטלפון העברי נספק ברבעון הראשון של 2011", העריך.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x