$
טורים

סיכום השבוע בעולם הטכנולוגיה: קצת נחת לפייסבוק

למרות שערוריות הפרטיות, הירידה באמון הגולשים והעימותים המשפטיים, פייסבוק מכריזה בגאון על הצטרפותו של המשתמש החצי מיליארד; וגם אפל מצליחה להציג נתונים מרשימים למרות הבאזז השלילי של השבוע

רוני שני 09:1123.07.10

קצב ההצטרפות הואט, התקשורת חובטת והשערוריות לא פוסקות, אבל מספר המשתמשים בפייסבוק הגיע השבוע

מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג. שינויי הממשחק התכופים מבלבלים משתמשים מנכ"ל פייסבוק מארק צוקרברג. שינויי הממשחק התכופים מבלבלים משתמשים צילום: בלומברג

 לחצי מיליארד מנויים. למרבה התמיהה, האמריקאים שביניהם (המונים רק כ-30% מכלל המשתמשים) העניקו לאתר את אחד מהציונים הנמוכים ביותר בסקר שביעות הרצון הצרכני של ארגון ACSI (האתר קיבל ציון דומה למס ההכנסה או חברות התעופה השנואות - 64 מתוך 100, לעומת 77 של ויקיפדיה המובילה). מה שמתמיה את Valleywag הוא לא הציון, אלא הסיבה: מסתבר שלא ענייני פרטיות הרגיזו את הגולשים, אלא שינויי הממשק התכופים וכמויות הספאם שהם נחשפים אליהם.

 

האתר היחיד שקיבל ציון נמוך יותר הוא מייספייס, הרשת החברתית שאיבדה את הבכורה לטובת פייסבוק. לדברי החוקרת דנה בויד, הסיבות לנטישה המואצת בקרב בני נוער אמריקאים הן גזענות ומעמד חברתי; הוכחה נוספת לכך שהאינטרנט (לא רק פייסבוק, גם אתרי חדשות, בלוגים וטוויטר) מתנהלת על פי חוקים זהים לאלו הנהוגים מחוצה לה, וכפי שמזכיר איתן צוקרמן - מקדמת הומוגניות מחשבתית וסגירות.

  

כותבת במגזין Salon מסבירה מדוע חדלה לאשר בקשות חברות חדשות בפייסבוק, וב-Computer World מחזקים את טענתה ואומרים שהבעיה הקיומית של הרשת החברתית הפופולרית בעולם אינה פרטיות או יחסי ציבור גרועים, אלא העובדה שלרוב האנשים אין רק רשת חברתית אחת. כך, ככל שמתרחב השימוש בפייסבוק - כך מתרבות ההתנגשויות בין הרשתות הללו ויוצרות בעיות בעולם האמיתי.

 

אבל עזבו פרטיות, אטימות וגזענות - הפשע האמיתי של פייסבוק נגד האנושות הוא האחריות העקיפה שלה לקדחת השיווק במדיה החברתית, על מומחיה והזיהום הסביבתי שהם יוצרים.

 

סלולר: משהו טוב מאנטנה-גייט

 

מסיבת העיתונאים שערכה אפל בסוף השבוע מסתמנת כאירוע חשוב ומשמעותי בהרבה מזה שחשבנו; ייתכן שהיא תשים קץ לעיסוק המאוס בחברה, בעומד בראשה ובסלולרי החדש שלה. הנה סיכום לטובת מי שלא חש צורך לעקוב בזמן אמת: סטיב ג'ובס הודה בחצי פה שיש בעיות קליטה באייפון 4, הבטיח כיסוי סיליקון חינם (הנה פתרון חלופי מהפכני בחמישה דולרים) והחזר כספי לצרכנים שישיבו את הטלפון, ועל הדרך גם קומם כמה מעריצים ומתחרים, כשהציג הוכחות לכך שגם המכשירים שלהם סובלים מבעיות קליטה בעת אחיזה "לא נכונה". בקיצור, לא משהו שיעצור את תקתוק הקופות הרושמות בחנויות אפל.

 

 

סטיב ג'ובס. הסוף לפרשיית אחיזת המוות? סטיב ג'ובס. הסוף לפרשיית אחיזת המוות? צילום: בלומברג

 

מיקרוסופט הציגה השבוע גרסת ניסוי מתקדמת של Windows Phone 7 וחילקה כמה אלפי מכשירים למפתחים, בלוגרים ועיתונאים, שאמנם לא קטלו, אבל גם לא התעלפו למראה מערכת ההפעלה העתידית.

 

נוקיה, בינתיים, תרה כנראה אחרי מנכ"ל חדש, שינהיג אותה בדרכה אל הרלבנטיות וישיב את הסומק לפניהם של בעלי המניות.

 

בפינצטה

 

חגיגות השנה לבינג, מנוע החיפוש של מיקרוסופט, לא לוו בזיקוקי דינור, אבל מתנה אחת משמחת הם קיבלו: גוגל שידרגה את מנוע חיפוש התמונות שלה וכעת הוא נראה כמו חיקוי של זה שמציעה מיקרוסופט. המפרסמים, אויה, ממורמרים.

 

אפל, מנגד, תרמה את הקוד של תוכנת הציור הקלאסית MacPaint למוזיאון היסטוריית המחשב בקליפורניה.

 

אמזון דיווחה כי ברבעון האחרון מכרה יותר עותקים דיגיטליים מאשר ספרים בכריכה קשה, ועוד היד נטויה. באותו עניין - כמה סופרים ועורך אחד משיבים על השאלה "האם יש סיבה לחשוש לעתיד הספר?".

 

בצד האפל של תעשיית הטכנולוגיה, עובד נוסף של פוקסקון, יצרנית הגאדג'טים של אפל, HP, Dell, נוקיה, מיקרוסופט ואחרות - התאבד השבוע.

 

צ'ט-רולט. לתת גם ללא-מתפשטים הזדמנות צ'ט-רולט. לתת גם ללא-מתפשטים הזדמנות
אנדריי טרנובסקי, הצעיר שמאחורי צ'ט-רולט, לא הצליח לסלק את המתפשטים מאתרו, אז הוא החליט למדר אותם. השבוע שודרג האתר וכעת הוא מאפשר לבצע שיחות עם גולשים מקומיים וכן נוספה אפשרות פתיחת חדרי שיחה מותאמים אישית. חוקרים אמריקאים מזכירים שהוא הרבה פחות אנונימי ממה שנראה במבט ראשון.

 

טור הייעוץ של The Smart Set, הנכתב על ידי משוררת אמריקאית, מספר בשבחי אתרי ההיכרויות.

 

ויקטור מאייר-שונברגר מאוניברסיטת סינגפור מעלה נקודה מעניינת בדיון על אודות שימור מידע דיגיטלי: לא כל המידע ראוי להישמר לנצח. אם אתם חולקים עליו מכל וכל - צרו ארכיון טוויטים פרטי משלכם.

 

רוג'ר אברט אמנם חזר בו מהקביעה שמשחקי מחשב אינם אמנות, אבל הדיון ממשיך: הנה דעתם של מפתח, מבקר וגיימר לשעבר.

 

הניו יורק טיימס מסכם ברצינות יתרה את ROFLCon II, ועידה המוקדשת להומור, ויראליות וביזאר ברשת.

 

אתר Motherboard מציג סרט תיעודי ישן של ערוץ דיסקברי, שמוקדש להאקרים ופועלם.

 

ראיון עם ג'סטין פרנקל, המפתח של Winamp ו-Gnutella הנשכחות.

 

חוכמת ההמונים כבר מזמן לא נראתה כל כך פרדוקסלית כמו באסופת ביקורות הגולשים הללו, שקוטלות קלאסיקות ספרותיות.
בטל שלח
    לכל התגובות
    x