$
מכשירים ומדריכים

BlackBerry Bold 9700: סמארטפון עסקי, קומפקטי ומצוין

שנה לאחר הצלחת ה-BlackBerry Bold הראשון, מגיע אחיו הצעיר לרשת את הכתר. ה-9700 קטן יותר, מהיר יותר וטוב מקודמו כמעט בכל מובן. האם שווה לשדרג?

שי ענבל 19:1825.02.10
חדש! ניוזלטר סמארטפונים: חדשות, סקירות מכשירים ומדריכי אפליקציות - כל שבוע בתיבת המייל שלכם. להרשמה לחצו כאן ובחרו בתיבה המתאימה

 

BlackBerry Bold 9000 BlackBerry Bold 9000
עד לא מזמן, בלקברי היה לא פחות משם נרדף לסמארטפון. המותג של חברת RIM שם את קטגוריית הטלפונים החכמים על המפה. הפשטות היחסית של הבלקברי לצד מאפיינים כמו שימושיות, התאמה אישית, יציבות ואמינות הפכה אותו למוצר חובה עבור המגזר העסקי ולסמל סטטוס של ממש. בלקברי אוחז כרגע בנתח של כ-20% משוק הסמארטפונים, ו-RIM היא יצרנית הטלפונים החכמים המובילה והרווחית בעולם.

 

הבלקברי בולד (Bold 9000, בשמו הרשמי) שיצא ב-2008 והגיע לישראל בשנה שעברה, מתאפיין במקלדת מלאה ומערכת הפעלה מוצלחת. הוא עמיד ואמין, ויחד עם שלל יישומים בסיסיים ושימושיים - קל להבין מדוע הפך לסיפור הצלחה.

 

לא מפליא אם כן ש-RIM החליטה להמשיך עם הקו העיצובי ולהפוך את ה-Bold לסדרה של ממש, בדומה ל-Curve ול-Pearl. סמארטפון ה-Bold השני מתוצרתה הוא ה- Bold 9700, שזה לכינוי "Bold 2". המכשיר, שהושק בסוף 2009 ועתיד להגיע לישראל בשבועות הקרובים, אינו מבייש את הפירמה.

 

קטן, עמיד ונוח מה-Bold הראשון

 

הדרך הראויה ביותר לעמוד על טיבו של ה-9700 היא להשוות אותו לקודמו. השינוי הבולט ביותר, הוא היעדר ה-Trackball (כדור העקיבה) והחלפתו במשטח מגע (Trackpad). הסיבה להחלפה היא תדירות התקלות שכדור העקיבה בבולד הראשון גרם להן. כניסת אבק, לכלוך וחול למקום הרגיש הן חלק מאותן בעיות שמשטח המגע ב-9700 פשוט פותר. קל מאוד להתרגל לרכיב החדש, והוא אף נוח יותר מכדור העקיבה. בדומה לו, את הרגישות של משטח המגע ניתן להתאים אישית בתפריט ההגדרות, ולנווט בקלות ובמהירות בין התפריטים.

 

שני הדורות, מימין לשמאל: בולד 9700 ובולד 9000 שני הדורות, מימין לשמאל: בולד 9700 ובולד 9000 צילום: אופיר יעקובי

 

ההבדל הבולט השני הוא בגודל. ה-9700 נמוך, צר, דק וקל יותר מקודמו. בהתאם לכך, גם המקלדת והמקשים מתחת למסך עברו מזעור, והתוצאה היא מכשיר קומפקטי בהרבה - שינוי בעל יתרונות רבים. את הבולד החדש ניתן לשאת בקלות ממקום למקום ואף להכניס לכיס ללא בעיה – פרט טריוויאלי עבור סמארטפונים רבים. המקלדת גם מוצלחת מאוד, ועל אף היותה קטנה יותר המקשים בה בולטים, יציבים ומאפשרים הקלדה מהירה גם ביד אחת. המסך ב-9700 צר יותר מב-9000, אך גבוה ממנו ובעל רזולוציה טובה יותר (480 X 360 לעומת 480 X 320).

 

שיפורים זניחים במערכת ההפעלה

  

ההיבט הבעייתי ביותר ב-9700 הוא מערכת ההפעלה שלו. שלא יובן לא נכון, ה-BlackBerry OS היא מערכת הפעלה טובה מאוד. ממשק נוח יחסית, תמיכה בריבוי משימות, הרצת יישומים ברקע, מערכת התראות משוכללת וגמישות הם רק חלק מהיתרונות. המכשיר מכיל את כל התכונות הייחודיות והמוכרות כמו דוא"ל בדחיפה (Push Mail), אפשרויות סנכרון וגיבוי במק וחלונות, תמיכה בצפייה בווידיאו, נגן מוסיקה ומגוון יישומים משרדיים (לוח שנה, רשימת מטלות, תזכורות קוליות ועוד).

 

מי שהתרגל ליכולותיה הרבות והמרשימות של ה-BlackBerry OS, המספקות את כל צרכיו, הרוויח. אך מי שמצפה קצת יותר מהבולד 9700 צפוי להתאכזב. השדרוגים למערכת ההפעלה (מ-4.6 בבולד לראשון ל-5 בבולד החדש) מינוריים. תפריטי ההגדרות עדיין מבלבלים, עמוסים בטקסט וכוללים עשרות אפשרויות והגדרות מורכבות. הדפדפן של הבלקברי, על אף יכולתו לדחוס את המידע ולהורידו במהירות, עדיין מיושן, מציג אתרים בצורה לא איכותית, מבוסס על סמן עכבר ובאופן כללי לא מגיע לקרסולי המתחרים (על אף היותו בעל עתיד מבטיח).

 

דפדפן הבלקברי. מיושן דפדפן הבלקברי. מיושן

 

השינויים הניתנים לזיהוי במערכת ההפעלה של ה-9700 הם ליטוש ויזואלי קל של הממשק, תיקוני באגים ושיפורי יציבות. כיאה לבולד החדש, הוא עמיד בהרבה מקודמו גם מבחינת תוכנה קריסות ובאגים. זה לא רע, אך מ-RIM הגיוני לצפות ליותר.

 

ומה עם האפליקציות?

 

פלטפורמות הסמארטפונים הפופולרית של RIM אינה נשארת מאחורי מתחרותיה, וגם עבורה הושקה לפני כמה חודשים חנות יישומים, BlackBerry App World שמה. חנות זו מכילה אלפי יישומים איכותיים (רובם בתשלום), ניתנת לגישה מהמכשיר עצמו או מהרשת ומאפשרת גם למגזר העסקי לשדרג את החוויה הסלולרית.

 

למרבה הצער, ה-App World עדיין אינו זמין בישראל באופן רשמי. הדבר צפוי להשתנות במהלך השנה ולפי ההערכות החנות תכלול יישומים חינמיים בלבד.

 

חנות האפליקציות של בלקברי, כפי שנראית במכשיר עצמו חנות האפליקציות של בלקברי, כפי שנראית במכשיר עצמו

 

מסיבה זו קשה לשפוט את ה-9700 מבחינת אפליקציות. הן קיימות והן מצויינות, אך רובן המכריע אינו רלוונטיו לישראל, והגעתו של המכשיר לארץ לא תשנה זאת.

 

שיפורים במצלמה, בסוללה וברכיבים נוספים

 

לצד השינויים המהותיים בעיצוב, והשיפורים המינוריים במערכת ההפעלה, הבולד 9700 כולל שדרוגים נוספים, המתרכזים מתחת למכסה המנוע.

 

המצלמה רצינית יותר, ובמקום 2 מגה-פיקסלים ב-Bold 9000, היא כוללת כעת 3.2 מגה-פיקסלים. אמנם יש רבות וטובות ממנה בניידים כיום, אך היא עדיין טובה יותר מזו של האייפון (3 מגה-פיקסלים בלבד), וכוללת, כמו במכשיר הקודם, פלאש ואוטו-פוקוס יחד עם אפשרות לצילום וידיאו.

 

הסוללה ב-9700 עברה שדרוג משמעותי, והיא בעלת חיים ארוכים במיוחד - 6 שעות דיבור ו-21 יום במצב המתנה (בהשוואה ל-4 ו-10 בבולד הקודם, בהתאמה). במידה והיא נגמרת, ההחלפה שלה קלה מבעבר, הודות למכסה חדש ונוח בגב המכשיר. הסוללה החזקה, המהווה את אחד מסימני ההיכר של הבלקברי, מבדלת את המכשיר מרוב הסמארטפונים בשוק והופכת אותו למוצר חובה עבור משתמשים המבלים זמן רב בדרכים.

 

שיפור המסייע לחיי הסוללה היא הכפלת זיכרון הפלאש (זיכרון וירטואלי) מ-128 מגה-בייט ל-256, שמבטיח כי המכשיר יפעל מהר ויוכל לעמוד במשימות רבות במקביל בצורה טובה יותר מקודמו.

 

שורה תחתונה

 

בסופו של יום, השאלה היא האם לבעלי בלקברי בולד 9000 כדאי לשדרג לדגם החדש. התשובה: לא חובה. במידה ואתם מרוצים מהמכשיר הקיים, אין כל מניעה שתמשיכו להחזיק בו עוד זמן רב, או עד שיגיע דגם בעל שדרוג משמעותי יותר. על אף שה-Bold 9700 כולל שיפורים רבים, הוא עדיין לא מהווה קפיצת מדרגה מבחינת המשתמש הפשוט.

 

מנגד, אם כסף אינו מהווה שיקול או אם חשבתם לרכוש את ה-Bold הראשון בעבר אך נרתעתם מהגודל המאסיבי (ההופך אותו למגושם מעט) - הבולד 9700 הוא ללא ספק בחירה נכונה.

 

אפליקציות לבלקברי בסמארט-אפ: מסרים מיידיים, עדכונים פיננסיים, חדשות ועוד - לחצו כאן

 

סקירות סמארטפונים נוספות:

 

Nokia N900: הסמארטפון הטוב ביותר מבית נוקיה

 

Xperia X10: הצצה ראשונה לאנדרואיד הראשון של סוני אריקסון

 

(ניוזלטר סמארטפונים - חדשות, סקירות מכשירים ומדריכי אפליקציות - כל שבוע בתיבת המייל שלכם. להרשמה לחצו כאן ובחרו בתיבה המתאימה)

 

(לערוץ סמארט-אפ - smartapp.calcalist.co.il)

 

(ל-RSS של סמארט-אפ)
בטל שלח
    לכל התגובות
    x