$
חדשות טכנולוגיה

מירס פנתה לראש הממשלה: עצור השינוי במדיניות האנטנות הסלולריות

מנכ"ל מירס במכתב לנתניהו: "לא תהיה תחרות בתחום הסלולר אם תתקבל עמדת היועץ המשפטי לממשלה בנושא הפטור לאנטנות הקטנות"

גילעד נס 14:2731.01.10

השינוי המסתמן בתהליך האישורים לאנטנות הסלולר הקטנות (המכונות "מתקני גישה אלחוטיים") ממשיך להסעיר את שוק התקשורת.

 

בחברת מירס טוענים כי ביטול הפטור לאנטנות אלה עתיד לסתום את הגולל על אפשרותה של החברה להקים רשת חדשה ומתקדמת, ובכך למעשה גם לפגוע משמעותית בניסיונות להגדיל את התחרות בשוק הסלולר.

 

לפני כשבועיים, במהלך דיון בנושא בבג"צ, מסר היועץ המשפטי לממשלה היוצא, מני מזוז, כי עד לסוף חודש פברואר צפויה המדינה להסדיר את נושא אישור מתקני הגישה האלחוטיים - האנטנות הקטנות המוצבות בתוך הערים במרפסות וגגות. מסתמן כי בוטל הפטור הקיים והחברות יידרשו לעבור הליך אישור הזהה להקמת אנטנות גדולות. בדיון נמסר גם כי אם הגורמים הרלוונטיים לא יצליחו להשלים את המהלך עד לסוף חודש פברואר, המדינה לא תתנגד להקפאת הפטור עד להשלמת הטיפול בנושא.

 

מנכ"ל מירס, אברשה בורשטיין, פנה בשבוע שעבר במכתב חריף לראש הממשלה, בנימין נתניהו, וטען כי חוות דעתו של היועץ המשפטי לממשלה מהווה "גזר דין מוות לתחרות בענף הסלולר", כיוון שללא פריסת רשת חדשה לא יתרחש שינוי במצב הקיים.

 

בעוד הצבת אנטנות קטנות מסייעת לחברות הסלולר הגדולות "להשלים חורים" בכיסוי בתוך הערים, עבור מירס מדובר בגורם משמעותי להמשך דרכה, כיוון שהיא תידרש להקים מספר רב של אנטנות בעת השדרוג לרשת החדשה, והליך אישור ארוך של כל אנטנה ואנטנה עלול לגרום להתמשכות התהליך.

 

מירס עומדת כיום לפני רכישה בידי בעל השליטה בהוט, פטריק דרהי. לאחר השלמת הרכישה היא צפויה להתמודד על רצועות תדרי הסלולר במטרה להקים רשת מתקדמת לדור השלישי, ואולי אף הרביעי.

 

"לא ניתן להקים רשת סלולרי חדשה בלא פטור מהיתר בניה למתקנים סלולריים זעירים", כותב בורשטיין. "הוועדות לא רוצות לתת היתרים לסלולר, ולא יכולות להתמודד עם כמות של אלפי הבקשות הנדרשות לשם הקמת הרשת. הפרקליטות, בתחום שאינו בגדר מומחיותה ותפקידה, ובניגוד לדעת משרד התקשורת ומשרד האוצר, כופה נוסח תקנות שמטרתו עיקור מוחלט של הפטור".

 

לדברי בורשטיין, צרכני הסלולר בישראל משלמים בכל שנה לפחות מיליארד שקלים מיותרים על שירותי הסלולר, כיוון שהשוק אינו תחרותי. "ההוצאה על השירות הסלולרי היא אחת מההוצאות המשמעותיות ביותר של משקי הבית – יותר ממים, חשמל ועמלות הבנקים גם יחד", כותב בורשטיין.

 

"לא ייתכן"

 

"כמי שסלל את התחרותיות בשוק התקשורת הסלולרית עוד בכהונתך הראשונה אני קורא לך להפסיק את האנרכיה השלטונית הזו ולהחזיר את ההגיון הפשוט למערכת", כותב בורשטיין לנתניהו. "לא יתכן שלא ניתן יהיה להקים במדינת ישראל רשתות סלולריות חדשות".

 

בשיחה עם "כלכליסט" נשמע בורשטיין תקיף עוד יותר. "רוב הגופים הרלוונטיים כבר מבינים שמתקני הגישה האלחוטיים מורידים את רמת הקרינה בערים, אבל הגופים הירוקים, ראשי חלק מהעיריות והמשרד להגנת הסביבה מתנגדים למתקנים הללו מסיבות פופוליסטיות. יד ימין של הממשלה לא יודעת מה יד שמאל שלה עושה, וכך הגענו למצב שלאחר שכבר הסתמן שימצא פתרון לענין, בא היועץ המשפטי לממשלה ובפועל מכריז שמבחינתו כל הגופים האחרים קיבלו החלטה שגויה. אותם גופים מתעלמים מחוות דעת רפואיות והנדסיות שמוכיחות שאנטנות נוספות מורידות את הקרינה ולא מעלות אותה, אבל נוח להם להציג עמדה שתצייר אותם כלוחמים בחברות הסלולר, גם אם העמדה הזו לא מבוססת על עובדות. אני מכריז בבירור: אם יבוטל הפטור למתקנה הגישה האלחוטיים, מירס לא תיגש למכרז התדרים שמתכנן משרד התקשורת לפרסם בחודשים הקרובים, וכך בוודאי שהאזרח הישראלי לא יזכה לשיפור בתחרות בתחום הסלולר", אומר בורשטיין.

 

"צריך גם להבין את מי משרתת ההחלטה הזו", אומר אבי רימון, סמנכ"ל הרגולציה במירס. "אין פלא שחברות הסלולר האחרות אינן פוצות פה בנושא, ורק מירס צריכה להיאבק על מנת לסייע לעצמה לסייע לצרכן לחסוך סכומים אדירים שהוא משלם כיום על שירותי הסלולר שלו, כיוון שאין אפשרות להקים רשת סלולרית מתחרה במצב הקיים".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x