$
אייפוניסט

האפליקציה הישראלית שמשגעת את ניו יורק

שני ישראלים פיתחו אפליקציית אייפון שחוסכת הון לנהגי ניו יורק: האפליקציה מאתרת בעיר מדחנים מקולקלים וכך שולחת את הנהג לחנות בחינם. בראיון ל"כלכליסט" אומרים המפתחים: "יאללה, שמישהו ירים את הכפפה ויעשה את זה גם בתל אביב"

עומר כביר 12:1820.12.09
הניו יורקרים מפורסמים בכל העולם באדישותם, וצריך להשקיע מאמצים ניכרים כדי לרגש את תושבי העיר הגדולה. אבל בימים האחרונים הצליחו שני ישראלים תושבי העיר ליצור בניו יורק סערה לא קטנה, באמצעות אפליקציית אייפון שפיתחו ואשר מייצרת בשבוע האחרון עניין תקשורתי וציבורי רב.

 

מה היה דרוש כדי להוציא את הניו יורקרים משלוותם? רק קצת חוצפה ישראלית ואפליקציה פשוטה יחסית, שמאפשרת למשתמשים לאתר את המדחן המקולקל הקרוב אליהם ביותר, ולקבל אליו הוראות הגעה מדויקות. לא מדובר בעניין של מה בכך, שכן לפי החוקים המוניציפליים בניו יורק מותר לחנות ליד מדחן לא עובד ללא תשלום במשך שעה. בעיר שבה מחירי חניה יכולים להגיע ל-500 דולר בחודש, מדובר באפליקציה חיונית ביותר.
NYC Broken Meters NYC Broken Meters

 

מאחורי האפליקציה - NYC Broken Meters - עומדים רביב טורנר, יליד ישראל וקצין שריון לשעבר שחי בניו יורק בשמונה השנים האחרונות, ושותפו איליה לווין. "לפני כשנה וחצי, כשהפלטפורמה של האייפון נפתחה למפתחים חיצוניים, הקמתי עם איליה את חברת Guerillapps שמתמקדת בפיתוח אפליקציות לאייפון", מספר טורנר בראיון ל"כלכליסט". "לאחרונה הכריזה עיריית ניו יורק על תחרות פיתוח אפליקציות עירוניות בשם NYC BigApps. נרשמנו לתחרות, התחלנו להסתכל על מאגרי המידע שהעירייה העלתה לרשת לצורך התחרות ונתקלנו במאגר שמאגד דיווחי פקחים על מדחנים מקולקלים. אנחנו חיים, גרים ועובדים בניו יורק ויודעים כמה קשה למצוא כאן חנייה. ככה נולד הרעיון לאפליקציה".

 

האפליקצייה הושקה בשבוע שעבר, ובתוך זמן קצר זכתה לרעש תקשורתי ניכר: כתבה בעמוד 3 בעיתון הפופולרי ניו יורק פוסט, כתבה במהדורת החדשות המקומית של NBC ואינספור אזכורים בבלוגים - כולם באותו שבוע.

 

הופתעם מהתגובה ומההתעניינות הרחבה?  

"כן. לא ציפינו לתגובה כזאת. ידענו שעלינו פה על משהו נחמד, אבל לא ציפינו לרעש שזה יעשה. זה הפתיע אותנו לגמרי. אני מעריך שזה עשה הרבה רעש בין השאר מכיוון שאנחנו כביכול משתמשים במידע של העירייה כדי לתחמן את העירייה. הניו יורקרים נורא רגישים בכל מה שקשור לחניה. ואם יש אפליקציה שמשתמשת במידע של העירייה כדי לאפשר להם לקבל חניה חינם, אז על אחת כמה וכמה".

 

היו תגובות שליליות?  

"לא. אני מעריך שהרוב הגדול של משתמשי האייפון בניו יורק רואים את זה באהדה רבה. אני גם לא חושב שזה לרעת העירייה. בעדכון הבא אנחנו מתכננים לאפשר למשתמשים לדווח לעירייה על מדחנים מקולקלים. בסך הכול זה יכול להיות win-win גם לעיריייה. אם זה יגרום לעירייה להזדרז ולתקן מדחנים מקולקלים אז הכול לטובה. אנחנו לגיטימיים לגמרי, ועושים שימוש במאגרי מידע שהעירייה עצמה שחררה. אחת מהקטגוריות בתחרות היא חביב הקהל, ואני חושב שיש לנו סיכוי טוב לזכות בה".

 

ומהעירייה הגיעו תגובות?  

"העירייה בינתיים לא הגיבה. אבל אחד הפרסים למקום הראשון בתחרות הוא ארוחת ערב עם ראש העיר מייקל בלומברג. אז אם ננצח אני אשאל אותו מה הוא חושב".

 

מה הלאה? מתכננים עוד אפליקציות בסגנון הזה?  

"כן. אנחנו אוהבים מאוד את הרעיון של להשתמש במידע עירוני או ממשלתי. זה תחום שתופס המון תאוצה היום. ערים כמו סן פרנסיסקו או ניו יורק משחררות ויותר ויותר מידע למפתחים. עומדת מאחורי זה אידיאולוגיה של לתת לאזרחים גישה למידע ציבורי. יש עוד המון מאגרי מידע מעניינים, ויש לנו כמה כיוונים מעניינים בנושא חנייה ודו"חות חנייה, שזו גם בעיה בניו יורק".

 

מה המודל העסקי שלכם? איך עושים כסף מהאפליקציה?  

"לפי חוקי התחרות האפליקציה חייבת להיות חינמית במשך שנה לפחות. מבחינתנו ההשתתפות בתחרות נועדה לייצר באזז ויחסי ציבור. היום כשיש יותר מ-100 אלף אפליקציות לאייפון, מאוד קשה לייצר רעש תקשורתי כמו שקיבלנו. עמוד 3 בניו יורק פוסט זה עמוד שמפרסמים משלמים עליו הרבה כסף, אם הם בכלל יכולים להכניס לשם מודעה כי בדרך כלל נמצאת שם הידיעה החדשותית הפותחת. הרעש התקשורתי שיצרה האפליקציה החזיר את ההשקעה בפיתוח שלה. רק לפי כמות האימיילים והפניות שקיבלנו מבלוגרים, מפתחים ואנשים שרוצים לשכור את שירותינו זה היה שווה את זה".

 

ומה בדבר אפליקציה ישראלית? 

בתור תל אביבי לשעבר, טורנר מודע למצוקת החנייה בעיר, ויש לו הצעה ליזמים מקומיים: "יאללה, שמישהו ירים את הכפפה ויעשה את זה גם בתל אביב. אם מישהו מישראל יצור אתנו קשר, ניתן לו את קוד המקור של האפליקציה בחינם".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x