$
חדשות טכנולוגיה

ענקיות הסלולר האמריקאיות יאפשרו שימוש ב-VoIP

AT&T הודיעה כי לא תמנע ממשתמשי האייפון לנהל שיחות מבוססות רשת, ובמקביל הודיעה ורייזון שבקרוב תוציא שני מכשירי אנדרואיד שיאפשרו שימוש ב-Google Voice

יוסי גורביץ 14:1607.10.09
ספקית הסלולר AT&T, המשווקת הבלעדית של האייפון בארה"ב, הודיעה אתמול (ג') כי תאפשר שימוש באפליקציות VoIP (שיחות על גבי הרשת) על המכשיר, וזאת בניגוד לעמדתה הקודמת. במקביל, הודיעה ספקית סלולר אמריקאית גדולה אחרת, ורייזון, על שותפות אסטרטגית עם גוגל, שבמסגרתו תוציא עוד השנה שני מכשירים המבוססים על מערכת ההפעלה אנדרואיד, ויאפשרו שימוש בשירות הטלפוניה של גוגל, Google Voice.

 

שירותי Voice Over Internet Protocol) VoIP) מאפשרים לנהל שיחות קוליות באמצעות חיבור האינטרנט, תוך "דילוג" על ספקית הסלולר. ככזה, נתפס השירות כבעל פוטנציאל לפגיעה בהכנסותיהן של חברות הסלולר, ועמד במוקד ויכוחים בעניין עיקרון ניטרליות הרשת.

 

סקייפ, חברת ה-VoIP הידועה בעולם, בירכה על החלטתה של AT&T. כך עשתה גם אפל, יצרנית האייפון. יצוין כי עד כה אפליקציות ה-VoIP לאייפון שאפל אישרה איפשרו לנהל שיחות באמצעות חיבור WiFi, אך לא על גבי רשת הדור השלישי. מדיניותה החדשה של AT&T תפתח גם את רשת הדור השלישי לשיחות VoIP.

 

החלטתה של ורייזון לתמוך באנדרואיד, והודעתה כי שני מכשירי אנדרואיד תומכי Google Voice ישוחררו לשוק בקרוב, נתפסות כאמצעי לקריאת תיגר על שליטתו של האייפון בשוק הסמארטפונים האמריקאי. השותפות של גוגל עם ספקית הסלולר הגדולה בארה"ב מעניקה לאנדרואיד זריקת מרץ שחסרה לו מאד בשנה האחרונה.

 

הידיעה על הכללת שירות Google Voice היא קריאת תיגר נוספת על אפל ו-AT&T; שתי החברות נמצאות תחת חקירה פדרלית, לאחר שנטען כי אפל סירבה לאשר את אפליקציית Google Voice לאייפון. לטענת אפל, האפליקציה עדיין בבדיקה. הודעתה של AT&T על אישור השימוש ב-VoIP נשלחה ל-FCC, הגוף האחראי על השידורים בארה"ב, כחלק מתגובתה לחקירה המתנהלת נגדה בחדש לעבירה על חוקי התחרות.

 

ניטרליות רשת היא תפיסה שראשיתה בתחילת העשור הנוכחי, הגורסת שלספקיות הרשת – ולאחרונה, עם עלייתם של הסמארטפונים, גם ספקיות הסלולר – אסור להתערב בתעבורת הרשת או לתעדף סוג מסוים שלה. למשל, אסור לספקית להאט תוכן של חברה מתחרה, או להגביל את הורדתם של סוגים מסוימים של קבצים, כגון קובצי ביטורנט או קובצי וידיאו. התפיסה זכתה לאחרונה לתמיכה גורפת מצד ה-FCC. הוויכוח אינו מוגבל לארה"ב: משרד התקשורת הישראלי נזף בחברות הסלולר – אם כי נמנע מלנקוט נגדן סנקציות – לאחר שהן חסמו גישה לשירותי VoIP מהמכשירים שלהן.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x