$
הייטק והון סיכון

המועמדות הבולטות להנפקה בנאסד"ק

אנטריג, המפתחת מסכי מגע, צפויה להיסחר לפי שווי של מיליארד דולר, טכנולוגיית הטיפולים האסתטיים של אלמה לייזרס מכוונת לשוק של כ-5 מיליארד דולר, ומערכת הפרסום של אייבלאסטר הכניסה לה ב-2008 כ-60 מיליון דולר

מאיר אורבך ואסף גלעד 15:5008.09.09

אנטריג

 

מוצר: מסכי מגע מולטי־טאץ'

שנת הקמה: 1999

מייסד: מאיר מורג

גיוסים עד כה: 74.1 מיליון דולר

משקיעים בולטים: מיקרוסופט, הקרנות קיינן, אוורגרין, צ'לנג'ר אורום בנג'י קאהן

מספר עובדים: 140

 

עמיחי בן־דוד, המנכ"ל של אנטריג, אינו מרבה להתראיין - ובכל זאת, בתחילת הקיץ הוא הצהיר שבכוונתו לקחת את החברה להנפקה בנאסד"ק. "אנחנו מאמינים שנוכל להשיג את היעדים שלנו עד סוף 2010, ולעמוד בתנאים להנפקה", הוא אמר אז ונקב בשווי של מיליארד דולר. הוא לא הגזים: המתחרה הגדולה שלו, Wacom היפנית, נסחרת בטוקיו לפי שווי של 940 מיליון דולר.

 

אנטריג רכשה את אמונם של חברים חזקים מאוד: היא הפכה לבת חסותה של מיקרוסופט, שהשקיע בה מיליונים והבטיחה לקדם את מסכי המולטי־טאץ'; גם HP ודל, המובילות העולמיות של שוק המחשבים האישיים, שילבו את המערכת שלה בניידים החדשים שלהן. אבל את הדחיפה הגדולה קיבלה החברה, בעקיפין, דווקא מאפל: ההייפ שהביא האייפון למסך המגע תרם להפצת בשורת המולטי־טאץ' בעולם.

 

מכירות הטבלואידים עומדות על 3 מיליון יחידות בעולם (מהן 250 אלף עם מסכים של אנטריג), אבל בן־דוד משוכנע שהשוק יגדל פי 50 בתוך כמה שנים. זה הגיוני: ב־2007 עמדו המכירות של אנטריג על 2.7 מיליון דולר, וב־2008 הן כבר הסתכמו ב־15 מיליון דולר.

   

מימין: עמיחי בן דוד מנכ"ל אנטריג, לני אנגלהרט סמנכ"ל פיתוח עסקי וויקי לוזון  סמנכ"ל פיתוח מימין: עמיחי בן דוד מנכ"ל אנטריג, לני אנגלהרט סמנכ"ל פיתוח עסקי וויקי לוזון סמנכ"ל פיתוח צילום: בועז אופנהיים

 

אלמה לייזרס

 

מוצר מרכזי: טכנולוגיות לטיפולים אסתטיים

שנת הקמה: 1999

מייסדים: ד"ר זיו קרני

גיוסים עד כה: 150 מיליון דולר

משקיעים בולטים: קרן TA

מספר עובדים: 150, מתוכם 100 בישראל

 

בדצמבר 2007 הגישה אלמה תשקיף להנפקה, במאמץ לגייס 150 מיליון דולר. ב־2008 היא חזרה בה, אבל נותרה חברה גדולה בעלת הכנסות מרשימות: לפי התשקיף ההוא, מאז הקמתה מכרה החברה יותר מ־3,300 מערכות לטיפול אסתטי. גם פיזור הלקוחות של החברה הגן עליה בזמן המשבר: ארה"ב תופסת רק 40% מנפח הפעילות שלה, לעומת ממוצע של 60% בשוק.

 

מנוע הצמיחה הנוכחי של אלמה הוא טכנולוגיית לייזר להורדת שיער, הקיימת מאז 1995, אבל הפוטנציאל הגדול שלה טמון דווקא במוצר להסרת תאי שומן באמצעות גלי קול. המוצר הזה קולע ללב שוק החיטוב, המוערך ב־5 מיליארד דולר.

 

כמה החברה שווה? קשה לומר. סינרון, מתחרתה הישראלית, נסחרת ב־265 מיליון דולר, לאחר שביצעה הנפקה שנייה לפי 430 מיליון דולר. מאז מרץ 2006 נשלטת החברה בידי קרן ההשקעות TA, שהשקיעה בה 90 מיליון דולר (לפי שווי של 140 מיליון), ומחזיקה ב־73% מהחברה. TA רוצה להנפיק את אלמה, אבל אם התוכנית הזו תיגנז, ייתכן שתמכור אותה לאחת מענקיות הפארמה.

   

אלמה לייזרס, מימין: נדב באייר סמנכ"ל פיתוח אלקטרוניקה, זיו קרני המייסד והמנכ"ל ויואב אבני סמנכ"ל הטכנולוגיות אלמה לייזרס, מימין: נדב באייר סמנכ"ל פיתוח אלקטרוניקה, זיו קרני המייסד והמנכ"ל ויואב אבני סמנכ"ל הטכנולוגיות צילום: ערן יופי כהן

 

אייבלאסטר

 

מוצר: מערכת לניהול קמפיינים ברשת ולפיתוח מדיה עשירה

שנת הקמה: 1999

מייסדים: גל טריפון, ירון צדיקריו, אמיר הרדוף

גיוסים עד כה: 40 מיליון דולר

משקיעים בולטים: בי.אר.אם, די פרטנרס, ירשמטק, אינסייט, אלי ברקת ויונתן קולבר

מספר עובדים: 240

 

עד לאחרונה היתה אייבלאסטר המועמדת המובילה להנפקה ישראלית בנאסד"ק. החברה הגישה תשקיף במרץ 2008, שאז ביקשה לגייס 115 מיליון דולר בהנפקה שיובילו UBS ודויטשה בנק. בדצמבר אותה שנה היא משכה את בקשתה, אבל ברור שאייבלאסטר עוד תנפיק בנאסד"ק, ובהזדמנות הראשונה. אין בישראל חברה שהסיכויים להנפקתה גבוהים יותר.

 

הטכנולוגיה שפיתחה אייבלאסטר מניעה מערכי פרסום בשלל פלטפורמות (אתרי אינטרנט, מנועי חיפוש, רשתות סלולר ומשחקים), וגם משחקי קז'ואל פשוטים וחינמיים באינטרנט ובסלולר. בעבר היא הכריזה על כוונה להיכנס גם לפרסום בטלוויזיה מקוונת בשיטת VOD. אייבלאסטר היא שותפת הפרסום העיקרית ברשת של מותגי ענק, כגון נייקי, ב.מ.וו, פורד, פרינגלס, ריבוק ו־FOX TV.

 

אייבלאסטר מספקת למפרסמים בחינם כלי לניהול פרסומות ולמעקב אחר חשיפה, וגובה תשלום לפי החשיפה, ולפי רכישות בעקבות החשיפה. שתי המתחרות העיקריות שלה הן גוגל ומיקרוסופט, שנכנסו לפני שנתיים לשוק הפרסום המקוון באמצעות רכישת המתחרות של אייבלאסטר במיליארדי דולרים.

 

לפי התשקיף האחרון שהגישה אייבלאסטר, עלו מכירותיה באופן ניכר בשנים האחרונות: ב־2006 היא הכניסה 27.7 מיליון דולר, ב־2007 כבר זינקו הכנסותיה ל־44.7, וב־2008 היא הכניסה 31.1 מיליון דולר במחצית הראשונה לבדה; הכנסותיה בכל השנה מוערכות ב־50–60 מיליון דולר.

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x