$
אייפוניסט

6 טיפים לניהול הכסף עם האייפון

להמיר כל מטבע לכל מטבע, לחסוך כסף רב על שיחות והודעות SMS, לחשב את גובה הטיפ במסעדה, להישאר צמודים לשוק ההון ולנהל את התקציב מכל מקום

שי ענבל 14:1311.08.09
עוד מדריכים, טיפים, יישומים וכלים שווים לאייפון בערוץ אייפוניסט

 

שערים יציגים. אפליקציית Israel Money שערים יציגים. אפליקציית Israel Money

1. המרת שערי מטבע

 

בנק ישראל באייפון: האפליקציה Israel Money מתחברת לאתר של בנק ישראל ושולפת מתוכו את השער היציג של הדולר, היורו ושאר המטבעות הנפוצים. Israel Money מאפשרת גם לראות את המדדים האחרונים בבורסת תל אביב (כגון ת"א 100, ת"א 25 והתל-טק) ובנוסף גם את חדשות הכלכלה - כדי להישאר מעודכנים בהתפתחויות האחרונות.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Israel Money)

 

המרת מטבע מכל הסוגים: במידה ואתם מעוניינים גם להמיר בין מטבעות, Currency Converter Pro מכילה 220 שערים יציגים - ומסוגלת להמיר גם לכסף ולזהב. יעילה מאוד עבור מי שזקוק להמרות מטבע יותר מהאדם הממוצע.

 

מחיר: 0.99 דולר

 

(להורדת Currency Converter Pro)

 

2. לנהל את התקציב

 

לעקוב אחרי הכסף: Budget הוא יישום לניהול התקציב, אשר מאפשר, לצד פעולות בסיסיות כמו קבלת גרפים על ההוצאות שלנו, גם שירות תזכורות.

Budget Budget

 

אם, לדוגמה, נגדיר שעד תאריך מסוים צריך לשלם את שכר הדירה, Budget יציג תזכורת כאשר נפתח אותו באייפון. Budget מאפשר גם להגן על התוכנה באמצעות סיסמה, לייצא את המידע לקובץ CSV, לגבות את הנתונים ולקבוע תקציב במרווחי זמן מיוחדים, כמו שבוע או פעמיים בחודש.

 

כמו כן ניתן לסנכרן את התקציב וההוצאות בין שני מכשירי אייפון, תכונה שימושית עבור בעל ואישה, למשל, שמנהלים את משק הבית במשותף.

 

מחיר: 1.99 דולר

 

(להורדת Budget)

 

תקציב באייפון ובמחשב: אפליקציה נוספת היא Day Bank, שמאפשרת, בנוסף לסינכרון וניהול תקציב באייפון, גם לנהל את התקציב במחשב, באמצעות תוכנה חינמית לווינדוס או למק.

 

כך, ניתן לרשום את כל ההוצאות במהלך היום, וכשתגיעו בערב הביתה יחכה לכם במחשב ממשק זהה לגמרי.

 

מחיר: 2.99 דולר, עם אופציה להוריד קודם את Day Bank Lite - גרסת ניסיון חינמית ומוגבלת

 

(להורדת Day Bank)

 

האופציה החינמית: ראויה לציון היא האפליקציה של Wesabe, שירות הקיים כבר מספר שנים ומאפשר לנהל תקציב בחינם דרך אתר האינטרנט שלו. באפליקציה, שהושקה ממש לאחרונה, ניתן לעקוב אחרי ההוצאות וההכנסות דרך קישור לאתר Wesabe. נדרש חיבור רציף לרשת.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Wesabe)

 

3. לחסוך על הודעות SMS ושיחות טלפון

 

Fring מרכזת את כל אנשי הקשר שלכם ברשתות מסרים מיידים, כגון אייסיקיו, גוגלטוק והמסנג'ר. ניתן לצ'וטט עמם ואפילו לקיים שיחות קוליות (VOIP) דרך חיבור ה-WiFi. היא מאפשרת גם לשני משתמשי Fring לדבר בחינם, ותומכת בשירות סקייפ, איתו ניתן להתקשר לכל טלפון בתעריפי שירות SkypeOUT.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Fring)

 

4. לגלוש באתר כלכליסט באייפון

 

אפליקציית האייפון של כלכליסט מאפשרת לקרוא את כל הכתבות באתר, לגלוש בערוצי התוכן, לשמור את הערוצים המועדפים ולשלוח כתבות לחברים במייל. ניתן גם לצפות בתכנים במצב אופקי ­וליהנות מתצוגה גדולה יותר של הטקסט ושל התמונות. הגרסה החדשה של האפליקציה, ששוחררה ביולי, עברה התאמה לגרסה מערכת ההפעלה 3.0 של האייפון, ותורגמה כולה לעברית.

 

מחיר: חינם

 

(להורדת Calcalist)

 

5. להתעדכן במניות

Bloomberg Bloomberg

 

לעקוב אחר מניות: כדי לעקוב אחרי מניות בבורסת ארה"ב קיימת האפליקציה Stocks, המגיעה עם האייפון. ניתן לצפות בה במידע על מניות ולקבל תמונת מצב מעודכנת בכל הקשור לשווי המניה, גרף מפורט ומעקב אחר רשימה קבועה של ניירות ערך.

 

Stocks למומחים: לאלו שמעוניינים במידע יותר מפורט, קיימת האפליקציה Bloomberg, מבית היוצר של סוכנות הידיעות הפיננסית באותו השם. האפליקציה הזו מכילה מידע הרבה יותר מפורט ומקיף מזה שב-Stocks, ומאפשרת לראות מידע רב יותר, להתעדכן במתרחש בשווקי העולם ובחדשות וההערכות האחרונות.

 

מחיר: חינם

 

6. לחשב את גובה הטיפ

 

האפליקציה Tipulator מאפשרת לחשב בקלות ובמהירות את הטיפ במסעדה. כל שעליכם לעשות הוא להקליד את הסכום לתשלום, אחוזי הטיפ כראות עיניכם ואת מספר האנשים (בהנחה שהם מתחלקים ולא כל אחד משלם עבור עצמו). Tipulator מציג את הסכום שכל אחד צריך לתת.

 

מחיר: 1.99 דולר

 

(להורדת Tipulator)

 

עוד מדריכים לאייפון

 

5 יישומי אייפון לסטודנטים

 

10 דרכים להיות פרודוקטיביים יותר עם האייפון

 

(ה-RSS, הטוויטר ועמוד הפייסבוק של אייפוניסט)

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x