$
אוכל

חושב מתוך הקופסה: היזם לי פן פותח בתל אביב את "תאי בוקס"

פן ניהל את מתחם האוכל בקמדן מרקט בלונדון, ועכשיו הוא פותח בת"א מסעדה תאילנדית המבוססת על משלוחים בלבד

רעות ברנע 07:5624.11.20

"זה נראה לאנשים הספק מרשים, אבל בשבילי זה מעט", אומר היזם והמסעדן לי פן, שעוד לפני גיל 30 הספיק לעשות המון בעולם הקולינריה ועכשיו הוא משיק את Thai Box, מסעדה וירטואלית שכמעט הכל נעשה בה ללא מגע יד אדם, ברוח התקופה.

 

מנות תאילנדיות מ"תאי בוקס". האתר מפעיל מלצרים שמסייעים בהזמנה מנות תאילנדיות מ"תאי בוקס". האתר מפעיל מלצרים שמסייעים בהזמנה צילום: נועם פריסמן

 

הכל החל לפני שבע שנים כשפן הגיע לראשונה ללונדון אחרי שעבד בהפקות טלוויזיה והיה שותף בבית קפה ברמת השרון. "עברתי ללונדון עם שתי מזוודות. שלושה חודשים אחרי, פתחתי בית קפה חדש בקמדן מרקט". בית הקפה “לורן” שפתח שם היה הצלחה. והגיע למקום הראשון בדירוג של טריפ אדווייזר, ובמקביל פתח בצד השני של קמדן מרקט את "חומוס לינא" שגם הוא מאוד הצליח. אחרי שלוש שנים החליט לחזור לארץ ודווקא אז נקרא חזרה. “התברר שאיש העסקים טדי שגיא קנה את המתחם שם, והחליט שהוא מקים חברה של אירוח ומסעדנות, שתפעיל את כל החללים במקום. פניתי אליו ובמקום שאני אשכנע אותו לוותר על הקנייה, הוא שכנע אותי לחזור איתו ללונדון ולעבוד איתו. הקמתי עבורו את המערך שמפעיל את כל המסעדות בשוק וחייתי על הקו. אבל אחרי כמה חודשים הבנתי שאני לא בנוי לעבוד אצל אף אחד אחר".

 

התקופה הלחוצה הזו לא מנעה מפן לעשות עסקים גם בארץ במקביל: ב־2017 רכש את מסעדת "פקין" הוותיקה בצהלה מבעליה הקודמים בני קלטר (שבשנה שעברה חזר לעבוד בה כמנהל המסעדה). "הדבר הראשון היה לחתוך את החלל לשניים ולפתוח בחצי ממנו את ‘פיצה פיל’. בנוסף, שדרגנו את תפריט הסושי ומיתגנו את כל האריזות מחדש”. עכשיו הוא פותח “תאי בוקס” שפועלת ללא חלל ישיבה פיזי, מתבססת על הזמנה באינטרנט (בכתובת: thaiboxtlv.co.il) ומפעילה מלצרים, שמלווים את הלקוח בעת ההזמנה באתר, ממש כמו מלצרים שניגשים לשולחנות במסעדה. 

לי פן: הבנתי שצריך לייצר משהו שמתאים לתקופה, ובגלל שלא קיימת מסעדה פיזית, העלויות הנמוכות והמחירים אטרקטיביים יותר" לי פן: הבנתי שצריך לייצר משהו שמתאים לתקופה, ובגלל שלא קיימת מסעדה פיזית, העלויות הנמוכות והמחירים אטרקטיביים יותר" צילום: עמית שעל

 

את התפריט בנה פן יחד עם השף הונג אנג צואנג, סיני במקור שחי כבר 15 שנה על קו ישראל־תאילנד, והוא כולל מנות תאילנדיות מסורתיות כמו פאד־תאי, מרק טום יאם וקארי מסאמן, וגם כאלה פחות מוכרות כמו “גאי פאד מט”, עוף או דג פריך עם ירקות ובוטנים בקרמל סויה ממחוז איסאן. "הבנתי שצריך לייצר משהו שמתאים לתקופה, אבל לא פופ־אפ, אלא משהו שהוא כאן כדי להישאר". העובדה שלא קיימת מסעדה פיזית מורידה את המחירים. “בגלל העלויות הנמוכות אני יכול לתת מחירים אטרקטיביים יותר ללקוח", מסביר פן את המחירים שנמוכים בכ־20% מאלה שקיימים במסעדות תאילנדיות אחרות. האוכל מגיע כרגע משני מטבחים שפועלים בתל אביב, האחד במסעדת “פקין” והשני במלון בראון, ומהשבוע הבא יהיה גם מטבח שיעבוד בראשון לציון ויגדיל את אזורי המשלוח. "השאיפה היא לפתח את מערך המשלוחים הכי גדול בארץ", אומר פן. "בנינו את המותג לטווח ארוך, לא באנו לסטוץ".

x