$
המלצות לסופ"ש

אנרגיה חלופית: אירועים שווים לסוכות

אירוע לחגוג עם התדר במוזיאון ת"א, קולנוע איסלנדי במיטבו, להכיר מבפנים את העיר הלבנה, לנצור את מורשתו של אמן נדיר ולקרוע את האספלט בנהריה

שירות כלכליסט 10:4610.10.19

תערוכה

אירוע לחגוג עם התדר במוזיאון

 

זה קורה אחת לכמה חודשים וזו תמיד חגיגה גדולה: החבר'ה של הבר ההיפסטרי ”תדר" משתלטים על מוזיאון ת”א, הפעם תחת הנושא “ספיריטואליזם”, שאין זמן רלוונטי עבורו בשנה יותר מיום אחרי יום כיפור ורגע לפני סוכות. הערב (חמישי) החל מהשעה 20:00 יתקיימו במקביל עשרות אירועים תחת קורת גג המוזיאון. המרכזי שבהם הוא הופעה של ברי סחרוף, בה יבצע לראשונה על במה את פסקול הסרט “קלרה הקדושה”. לצד זה, ובהשראת התערוכה המוצגת בימים אלה במוזיאון: “יש עידן חדש - על הרוחני באמנות”, יתקיימו מיצגים, מיצבים ועבודות של אמנים כמו כרם נאטור, חן שיש ולילך ליבנה, תקלוטים של די ג’ייז מהארץ ומהעולם, ושיחי גלריה, ביניהם עם האמנית סמאח שחאדה, והאוצרים אורי דרומר ורותי דירקטור.

 

רעות ברנע

 

סחרוף. פסקול חי ל"קלרה הקדושה" סחרוף. פסקול חי ל"קלרה הקדושה" צילום: תומריקו

 

 

סרט

להתפעל מקולנוע איסלנדי במיטבו

 

אחד הסרטים המעניינים ויוצאי הדופן שיוקרנו בפסטיבל חיפה ה־35 (שייפתח במוצ”ש וימשך עד מוצאי שמחת תורה) הוא “יום לבן לבן", נציג איסלנד לאוסקרים, וסרט ששמו זוקף את אוזנם של סינפילים, כי “יום לבן לבן" הוא שמו המקורי של התסריט שכתב אנדריי טרקובסקי לסרט שכיום מוכר בתור ”מראה". אבל לסרטו של הלינור פאלמסון אין קשר לטרקובסקי. תקציר העלילה נשמעת כמו מותחן פסיכולוגי סטנדרטי: איש משטרה מבוגר מגלה שאשתו, שנהרגה בתאונת דרכים, ניהלה רומן והוא נכנס לאובססיה (מזכיר קצת את תקציר “הד” הישראלי). העלילה מתחילה רק אחרי כחצי שעה של סרט איטי ויוצא דופן מבחינת בימוי, ועם שוט פתיחה נפלא (אל תמצמצו בו), עם מעברי זמן מוצלחים, ונקודות מבט ויזואליות לא צפויות על הדמויות ומעשיהן. הסיפור בנאלי, הבימוי מרתק.

 

יאיר רוה

 

“יום לבן לבן". בימוי מרתק “יום לבן לבן". בימוי מרתק צילום: באדיבות פסטיבל חיפה

 

 

ילדים

להכיר מבפנים את העיר הלבנה

 

חול המועד סוכות הוא זמן מצוין להתרשם מאחד מתהליכי השימור המרהיבים שנעשו פה לאחרונה: בית ליבלינג- מרכז העיר הלבנה, שנפתח לאחרונה בתל אביב, פותח את דלתות הבאוהאוס שלו בחינם למבקרים. נראה כי בתהליך השימור הקפידו על כל פרט ופרט, ממשקופי הדלתות והחלונות, דרך מעקות העץ בחדר המדרגות, העיניות המסתובבות של הדלתות, ועד הקרמיקה הירקרקה בחדרי האמבטיה שתכנן רם כרמי ונשמרו בקפדנות. בליבלינג מציעים בחג פעילויות מיוחדות לילדים, בהן סיורים וסדנאות יצירה. זאת הזדמנות מופלאה לערוך לזאטוטים היכרות עם תל אביב בפרט ועם אדריכלות ועירוניות בכלל - בהנחה שאף פעם לא מוקדם מדי - זה לגמרי המקום להתחיל. 

 

בית ליבלינג, אידלסון 29, תל אביב. ההרשמה מראש (מתאים לילדים מגיל 6)

 

 

 

יונת נחמני

 

בית ליבלינג. אף פעם לא מוקדם להתחיל בית ליבלינג. אף פעם לא מוקדם להתחיל צילום: יעל שמידט

 

מופע

לנצור את מורשתו של אמן נדיר

 

לאלבום “גשם” של מאיר בנאי יש מקום מכובד בפס הקול של גיל ההתבגרות שלי ואני מכירה בו כמעט כל נשימה. אבל זה לא רק “גשם”, אלה גם האלבומים האחרים, הטקסטים העמוקים, הצניעות, הקול הנדיר והמוזיקה שכתב שחדרו ללב ולנשמה. כשהלך לעולמו לפני כמעט שנתיים השאיר אחריו ירושה אמנותית בלתי נשכחת. בפסטיבל בנימינה ליצירה ישראלית שיתקיים בחול המועד סוכות (15-17) יחגגו את יצירתו ערב שלם. בין השאר יציינו 20 שנה למיני אלבום “דומינו” שכתב עם ארקדי דוכין, ויתקיים ערב משיריו שינחה קוטנר בהשתתפות עלמה זוהר, ערן צור, קובי אפללו, רונה קינן ורמי קליינשטיין.

 

מאיה נחום שחל

 

 

מאיר בנאי. מיטב המוזיקאים בערב משיריו מאיר בנאי. מיטב המוזיקאים בערב משיריו צילום: Shlomi Tura

 

 

מרוץ

לקרוע את האספלט של שדרות הגעתון

 

בשנים האחרונות מספר המרוצים בצפון הולך וגדל, ומרוץ נהריה הוא חלק מהמגמה המבורכת. במתכונתו הנוכחית, האירוע מתקיים בשעות הערב, כשהעיר הצפונית כולה לובשת חג ואורות זוהרים לקראת המרוץ. הזינוק, כמובן על שדרות הגעתון המפורסמים וחלק מהמקצים, אף מאפשרים ריצה מהירה ומהנה על טיילת חוף הים המתוקתקת של העיר. בהחלט סיבה טובה לתפוס רכבת ממרכז הארץ ולחוש קצת אספלט שונה באווירה צפונית חגיגית. חמישי, 17.10 בשעה 19.00

 

אילן גולדמן

 

 

מרוץ נהריה. העיר כולה לובשת חג מרוץ נהריה. העיר כולה לובשת חג צילום: באדיבות מירוץ לילה נהריה

 

 

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x