$
אוכל

קונספט מנצח: המסעדות יוצאות מהקופסה

מסעדות רבות מציעות ערבי קונספט קבועים בהם הן מגישות תפריט שונה, שוברות שגרה, יוצאות מהקופסה ומנסות להגיע לקהלים חדשים

רעות ברנע 08:2409.09.19

מה קורה כשמסעדה מחליטה אחת לתקופה לשנות את התפריט, לגוון באווירה, או להתמחות במטבח חדש? זה מה שקורה בתקופה האחרונה תחת השם הכולל של “ערבי קונספט”: ערבים קבועים מראש שבהם המסעדה הופכת להיות מסעדה אחרת. אחת המסעדות החלוצות בתחום היתה טאיזו של השף יובל בן־נריה שכבר שנים עורכת ערב הודי בכל יום ראשון. אבל בחודשים האחרונים רואים עוד מסעדות שיוצאות מהקופסה. “החלטנו שאחת לחודש אנחנו הופכים את מסעדת השף שלנו למשהו פחות מחייב” אומר מוטי טיטמן, שף מסעדת מלגו ומלבר, שמקיים שלושה ערבי קונספט בחודש. “כל פעם אני מתנסה בדברים שלא התנסיתי בהם בעבר. כמובן שהיתרון הוא עבור הקהל: זו דרך מבחינתנו להנגיש את המסעדה לקהלים חדשים ולייצר עניין ללקוחות קבועים”. הסבבים האחרונים של ערבי הקונספט היו בנושאים שונים כמו ערב פורטוגל על הבר או יינות רוזה, ובשבוע הבא (15־17 בספטמבר) יתקיימו שלושה ערבים של מיטב המנות מהסבבים הקודמים בהם יוגשו מנות כמו ברוסקטה עם פורל מעושן או שיפוד תמנון בגריל פחמים עם קרם חומוס וארטישוק ירושלמי. הנה עוד כמה ערבי קונספט ששווה לבדוק.

 

פורל קונפי מסעדת מלגו ומלבר פורל קונפי מסעדת מלגו ומלבר צילום: נופר רון

 

אוריינט אקספרס בבית קנדינוף. בכל רביעי מ־19:00 עושה המסעדה בבית קנדינוף מחווה לקו הרכבת אוריינט אקספרס עם מנות מאיסטנבול עם טאצ' פריזאי כולל: מאפה פידה טורקי במילוי בשר סרטנים, כיסוני מנטי ממולאים בשר עגל או לקרדה על ברוסקטת בריוש. הצורפים 14, יפו אוריינט אקספרס בבית קנדינוף. בכל רביעי מ־19:00 עושה המסעדה בבית קנדינוף מחווה לקו הרכבת אוריינט אקספרס עם מנות מאיסטנבול עם טאצ' פריזאי כולל: מאפה פידה טורקי במילוי בשר סרטנים, כיסוני מנטי ממולאים בשר עגל או לקרדה על ברוסקטת בריוש. הצורפים 14, יפו צילום: אפיק גבאי

 

 

סושי בסיטארה. מסעדת סיטארה מקדישה את ימי שני לתפריט טעימות מגוון של מנות סושי המגיעות במגש ענקי ובו מנות כמו דרגון סלמון: סלמון טרי, סלמון פנקו ואבוקדו במעטפת סלמון צרוב; או ספייסי סלמון, גרידת לימון ומלפפון, במעטפת סלמון טרי. הרצל רוזנבלום 8, תל אביב סושי בסיטארה. מסעדת סיטארה מקדישה את ימי שני לתפריט טעימות מגוון של מנות סושי המגיעות במגש ענקי ובו מנות כמו דרגון סלמון: סלמון טרי, סלמון פנקו ואבוקדו במעטפת סלמון צרוב; או ספייסי סלמון, גרידת לימון ומלפפון, במעטפת סלמון טרי. הרצל רוזנבלום 8, תל אביב צילום: יונתן בן חיים

 

המבורגרים באברטו. אברטו בגדרה מקדישה את ימי שלישי להמבורגרים מיוחדים, ביניהם המבורגר צרפתי מנתח קצבים, עם פטה כבד בקוניאק וריבת פרי, גבינת שוקולד לבן ובטטה קריספי או המבורגר סומו ענקי עם בצל בגריל, ביצת עין וקטשופ חריף. שכביץ 5, גדרה המבורגרים באברטו. אברטו בגדרה מקדישה את ימי שלישי להמבורגרים מיוחדים, ביניהם המבורגר צרפתי מנתח קצבים, עם פטה כבד בקוניאק וריבת פרי, גבינת שוקולד לבן ובטטה קריספי או המבורגר סומו ענקי עם בצל בגריל, ביצת עין וקטשופ חריף. שכביץ 5, גדרה צילום: אפיק גבאי

 

 

ברינר בלייבררי בר. ”ברינר", בא מהמשפט (breakfast for dinner), או: ארוחת בוקר בערב. בכל רביעי בלייבררי שבמלון נורמן בתל אביב מגישים מ־18:00 מנות שמזוהות עם ארוחת בוקר בהן ברד פודינג מלוח או המבורגר כבד אווז ובייקון.  נחמני 23, תל אביב ברינר בלייבררי בר. ”ברינר", בא מהמשפט (breakfast for dinner), או: ארוחת בוקר בערב. בכל רביעי בלייבררי שבמלון נורמן בתל אביב מגישים מ־18:00 מנות שמזוהות עם ארוחת בוקר בהן ברד פודינג מלוח או המבורגר כבד אווז ובייקון. נחמני 23, תל אביב צילום: גיל אבירן

 

 

 

ערב יווני בהפי פיש. הפי פיש, במלון ממילא הירושלמי מקיימת מדי רביעי ערב שמוקדש למטבח היווני. בין המנות: שווארמה דגים על טחינה עם יוגורט ועדשים או קרפצ’יו דג ים, כוסברה, פלפל חריף ולימון כבוש, לצד הרבה אוזו וערק כמובן. שלמה המלך 11, ירושלים ערב יווני בהפי פיש. הפי פיש, במלון ממילא הירושלמי מקיימת מדי רביעי ערב שמוקדש למטבח היווני. בין המנות: שווארמה דגים על טחינה עם יוגורט ועדשים או קרפצ’יו דג ים, כוסברה, פלפל חריף ולימון כבוש, לצד הרבה אוזו וערק כמובן. שלמה המלך 11, ירושלים צילום: אפיק גבאי

 

 

 

צ'ימיצ'נגה בצפרה. כל יום ראשון עושה השף קונפורטי מצפרה מחווה למסעדת העבר שלו צ'ימיצ'נגה עם מנות מקסיקניות כמו סביצ'ה קינג פיש, עגבניות דבש, ליים פרואני צהוב ושמן חלופיניו ירוק, ומרגריטות, כמובן. יגאל אלון 96, תל אביב צ'ימיצ'נגה בצפרה. כל יום ראשון עושה השף קונפורטי מצפרה מחווה למסעדת העבר שלו צ'ימיצ'נגה עם מנות מקסיקניות כמו סביצ'ה קינג פיש, עגבניות דבש, ליים פרואני צהוב ושמן חלופיניו ירוק, ומרגריטות, כמובן. יגאל אלון 96, תל אביב צילום: מסעדת צפרה

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x