שימו לב, אתר זה עושה שימוש בעוגיות על מנת להבטיח לך את חוויית הגלישה הטובה ביותר. קראו עוד הבנתי
אוכל

מלצר, יש לי משהו שחור בצלחת: הטרנד החדש בעולם המזון

מקרואסונים ופיצות ועד מיצים וגלידות. בעידן שבו המראה חשוב מהטעם, משתלט האוכל השחור על העולם. החדשות הטובות: אין לזה טעם שרוף

מורן לונדון 08:3221.06.17

צמיחתן של הרשתות החברתיות הובילה למהפכה בעולם המזון. הרצון לחלוק כל מה שמסמל איכות חיים גרם ליצרנים רבים לשאוף לאוכל שקודם כל ייראה טוב — כי מה שמצטלם טוב יקבל פרסום המונים בחינם. לא סתם הוצפו השנים האחרונות בקאפקייס צבעוניות, דונאטס בצבע ורוד, מקרונים פסטליים ושייקים בומבסטיים — המתיקות שנוזלת מכל האלה מיתגרמת לוויראלית, והוויראליות, כמובן, טובה לביזנס. שיאו של הטרנד הגיע עם מנות גדושות של צבע מאכל בבייגל ניו־יורקי צבעוני של The Bagel Store, ובפברואר האחרון השיקה רשת סטארבקס משקה פרפוצ'ינו ורדרד ומנצנץ שאמור לדמות משקה שראוי ליצורים עילאיים כחדי קרן.

 

אבל לכל טרנד יש אנטי־טרנד. הפעם אנחנו מקבלים אותו במנה גדושה של גותיות. בניו יורק, המקום שבו טרנדים מגיעים לשיאם, תוכלו לבלוס סושי מאורז שחור ב־Beyond Sushi, אחר כך ללגום מיצים סחוטים שחורים מפירות וירקות ב־Juice Genetation האמריקאית ולקנח בגלידה בגביע שחור משחור ב־Morgenstern's. את הגלידות השחורות אימצו לאחרונה גם הגלידריות התל־אביביות נווה צדק, בוזה ואייסברג.

 

פאי מבצק שחור פאי מבצק שחור צילום: Bonnie Savage

שחור זה משמין

 

בשוק האוכל בלייפציג בגרמניה תוכלו להשיג נקניקייה שחורה המונחת בלחמנייה שחורה — שתיהן נצבעו בדיו תמנונים ויש שיגידו שמשהו בהן נראה קצת רקוב. ב־Little Ghost Bagels בלונדון תוכלו ליהנות מבייגלס רכים ושחורים, ובהתאם לצבע האפל, המוטו שלהם הוא "לחיי השטן, אכלו בייגל".

קוראסון שחור באינדונזיה קוראסון שחור באינדונזיה

 

בנורה קפה שבמלבורן, אוסטרליה, אפשר ליהנות מעוגות פאי מבצק שחור, בבית הקפה Monsieur Spoon Umalas ‬באינדונזיה תוכלו לאכול קרואסון שחור, ב־Jiovanni Caboto Club בקנדה כמו גם בפיצריות ברחבי איטליה יגישו לכם פיצה צבעונית על בצק שחור, ואם בא לכם להתנסות בטעימה כבר מחר בבוקר, תוכלו ללכת לגלידה נווה צדק התל־אביבית ולבקש כדור של גלידה שחורה מהמוכר.

 

נקניקייה שחורה נקניקייה שחורה צילום: SOPHIEPRIDE

 

דיו תמנונים ופחם קוקוס

 

להגנת המזונות השחורים ייאמר שלרוב הם צבועים בצבעים טבעיים כמו דיו תמנונים שבו נצבעת גם פסטה נגרה האיטלקית הוותיקה, או בפחם קוקוס פעיל. פחם הקוקוס הפעיל אינו רעיל, יש לו מטען שלילי, כלומר הוא אמור לספוח חומרים בעלי מטען חיובי כמו רעלנים שונים שמסתובבים בגוף, או במים, שכן הוא משמש גם לסינון מים. תכונות הספיחה האלו של הפחם הפעיל שמישות ברפואה המודרנית והופכות אותו ליעיל גם במקרים של צריכת מנות יתר, אז משתמשים בפחם שיקלוט את הרעלנים במקום שאיבת קיבה. יש גם כאלו שנשבעים שהוא יעיל במצבים של הנגאובר.

 

גלידה שחורה גלידה שחורה

 

לחמנייה עם אבקת אפר קוקוס

 

למרות המראה המאתגר מאכלים שחורים אפשר להכין גם בבית. טעמנו לחמנייה שחורה שהכנו לבד עם אבקת אפר קוקוס שניתן להזמין באמזון ופשוט לערבב בכל מתכון. הפחם, שמשחיר את הסטייקים שלנו כבר שנים מתחת למנגל, לא מותיר כאן שום טעם מעושן, או טעם בכלל, אבל יש הרגשה מעט אמיצה כשאוכלים אוכל שחור. משהו מבפנים כאילו זועק: "אני חי ואני מהלך על הצד האפל של החיים כמו גדול".

 

פיצה שחורה בקנדה פיצה שחורה בקנדה

 

 

בייגל צבעוני בניו יורק. הטרנד שהוביל לאנטי־טרנד בייגל צבעוני בניו יורק. הטרנד שהוביל לאנטי־טרנד

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x