$
פנאי

"יש בהחלט כוונה להחזיר את ההשקעה במלון"

אחרי שהושקעו בו סכומי עתק, מנהלי מלון נורמן - שנפתח לאחרונה לפעילות מלאה - יעשו הכל כדי להיות הכי טובים בשוק. רק אל תשאלו אותם מי הבעלים

מאיה נחום שחל 09:3729.12.14

כשירון ליברמן ואוליבייה הושאן מסתובבים בנורמן, מלון היוקרה שנפתח לאחרונה בתל אביב, לא מיד ברור שהם בעצם המנהלים שלו. ליברמן (40) אוסף בדלי סיגריות בגינה, מכוון מנורה סוררת ועוזר לאורחת עם עגלת התינוק. הושאן (47) מסדר את בקבוקי השמפו שנפלו באמבטיה ומנקה כתם מידית הדלת. כל אורח זוכה מהם לברכת שלום.

 

"כדי לארח אנשים צריך לדעת איך להתנהג אליהם, והגישה בנורמן היא שכולם עושים הכל", אומר הושאן, בלגי במקור שלרגל התפקיד עבר לישראל. "אנחנו גם עונים לטלפונים, עושים צ'ק אין". "זה לא אישיו בכלל", מוסיף ליברמן. "כשמגיעה מונית והבל־בוי לא בסביבה אני פשוט אקח את המזוודות של האורחים בעצמי. המוטו שלנו הוא 'התשובה היא כן, עכשיו תגיד לי מה השאלה'".

 

 ירון ליברמן ואוליביה הושאן ירון ליברמן ואוליביה הושאן צילום: אוראל כהן

 

הנורמן שייך לקטגוריית Small Luxury Hotels. בניגוד למלונות בוטיק, שבהם 15–20 חדרים, בנורמן יש 50 חדרים בקטגוריות שונות: מחדר קלאסיק ועד סוויטת הפנטהאוז היוקרתית, וכדי להניח ראש על הכרית באחד מהם צריך לשלם בין 400 ל־3,500 דולר ללילה, בהתאמה. בתמורה תקבלו שהייה באחד המלונות המושקעים ביותר בישראל, אם לא המושקע שבהם. שני הבניינים הישנים שמרכיבים כיום את המלון שופצו להפליא, חלק חדש, שמכיל חדרים "רגילים", צורף לבניין הכניסה, הקירות מכוסים אמנות, ובכל פינה ניכרת ההשקעה הגדולה - מחשבתית וכספית.

 

ליברמן הצטרף לפרויקט לפני כשלוש שנים, כשהמלון היה עדיין אתר בנייה. "פנה אליי נציג הבעלים, ובהתחלה היססתי, כי עבדתי בקבוצת סטאר ווד (שבבעלותה שרתון תל אביב) והדרך שלי שם היתה סלולה, אבל הרגשתי שמשהו טוב עומד לקרות פה והצטרפתי", הוא אומר. לטענתו אין לו מושג כמה כסף הושקע במלון, אבל הוא יודע שברכישת הבניינים במרכז תל אביב ושימורם הושקעו כ־40 מיליון שקל, "ומעבר לזה אני לא יכול לחשוף כמה כסף הושקע". גם את זהותם של הבעלים הוא מסרב לחשוף. הסיפור הרשמי (שאף מעטר את אחד מקירות בניין הכניסה) טוען שהמשקיע הוא איש עסקים אנגלי, בנו של נורמן לוריא שהיה בעליו של "דולפין האוס", מלון יוקרתי שפעל בשבי ציון בשנות החמישים. ניסיון לברר פרטים נוספים על המשקיע נתקל בחומה בצורה.

 

הבעלים מתכנן להחזיר את ההשקעה?

ליברמן: "יש בהחלט כוונה להחזיר את ההשקעה ויש גם מודל עסקי מסודר, אבל הוא מסמך פנימי שאין לי כוונה לשתף".

 

מי קהל היעד שלכם?

"באמצע השבוע אנשי עסקים, בגלל המיקום המרכזי, ובסופי שבוע ישראלים. במהלך השנה מגיעות גם משפחות".

 

היוקרה שלכם לא קצת מנקרת עיניים?

"אמנם נוצר באזז סביבנו, אבל מחירי החדרים שלנו זהים לאלה של מלונות היוקרה בתל אביב".

 

הושאן: "אנשים מבינים שהפרויקט הזה מאוד מיוחד. מגיעים לכאן מתל אביב ומסביב, כאלה שרוצים את נורמן בחייהם באיזשהו אופן. לא כולם חייבים לקחת חדר. אפשר להיות חלק מהנורמן בכל מיני דרכים - לקפוץ לדרינק, לבוא למסאז', למסעדה, לארוחת בוקר".

 

ואכן, המלון מציע מגוון אופציות קולינריות שנפתחו לאחרונה גם לאורחים מבחוץ: הנורמן בראסרי, עם מטבח צרפתי ים־תיכוני; חדר פרטי ל־20 סועדים; בר־ספרייה שמציע גם מנות קטנות; והשבוע נפתחה מסעדת דיינינגס, סניף ראשון למסעדה לונדונית שמגישה פיוז'ן בין טאפאס יפני ומטבח אירופי עכשווי. המסעדות בנורמן מופעלות בשיתוף האחים ארי ויורם ירזין, אך גם על פרטי החלוקה ביניהם ליברמן לא מוכן להרחיב.

 

מה חלוקת העבודה ביניכם?

"הוא הבוס", אומר הושאן וצוחק. "מישהו פעם אמר לי: 'אתה היפה וירון הוא הצ'ארמר'. אני חושב שאני יותר קריאייטיבי וירון יותר החושב, המנתח והבוחן. אני יותר במכירות, בשיווק וביחסי הציבור הבינלאומיים, וירון יותר על המכירות בארץ".

בטל שלח
    לכל התגובות
    x