$
אוכל

בערוגת הגינה

לא כל מסעדת Farm to Table היא באמת כזו, אבל משק להב במושב חוגלה עושה כבוד לז'אנר, עם ארוחות על טהרת הירקות שגדלים ממש ליד השולחן

גלי וולוצקי 10:0908.07.14

במאי האחרון התקבצו כ־50 סועדים בחווה האורגנית של משק להב, במושב חוגלה בעמק חפר, לארוחת ערב שרקח השף אריאל כהן (פויקה, NG). הסועדים שהתארחו בסככה המוארת, באמצע חלקת הירקות, נהנו מארוחה בת שבע מנות, ובה מרק דלעת ותפוז, ריזוטו ירקות גינה, קרפצ'ו סלק עם גרגירי כוסברה מסוכרים ובלסמי מצומצם ועוד. מרבית הירקות שכיכבו בארוחה גדלו בערוגות שמסביב לסככה.

 

קונספט ה־Farm to Table (מהמשק לשולחן) פופולרי מאוד בארצות הברית, אך בארץ רק מעט מהמסעדות המתהדרות בהשתייכות אליו אכן עונות להגדרה ואף ממוקמות בלב שטחים חקלאיים המספקים את צורכי הארוחה.

 

ארוחת ערב בסככה המוארת של משק להב. שבע מנות ארוחת ערב בסככה המוארת של משק להב. שבע מנות צילום: תומי הרפז

 

עבד עם הברודואים

 

חוות משק להב, שהוקמה לפני כארבע שנים בידי אלעד להב (39), שף שעבד בקבוצת R2M של רותי ומתי ברודו ואשר היתה בבעלותו מסעדת ג'ולייט ברמת השרון, היא דוגמה מדויקת לכוונת הוגי הז'אנר. להב, שהפעיל בתחילה חווה אורגנית רגילה ומכר את תוצרתו בחנות החווה ובאמצעות משלוחים לתושבי האזור, הפך אותה לפני כשנה למרכז קולינרי בעזרת אחיו מולי להב (43), איש פרסום ואינטרנט. את הרעיון שאב אלעד ממסעדת סונה הקליפורנית, שבה עבד בעבר.

 

“הרעיון עלה לראשונה ביום שבו הגעתי לעזור לאלעד בקטיף, כשעדיין עבדתי בתל אביב", משחזר מולי, שעבר מאז עם משפחתו להתגורר במושב. "התיישבנו להפסקת אוכל בשדה, על סלט אבוקדו, ואמרנו לעצמנו: 'כל כך יפה פה. חבל לא לחלוק את היופי הזה'. אלעד אמר: 'בוא נעשה כאן ארוחות וסדנאות אוכל'". תוך שלושה חודשים הקימו השניים את הסככה, שבה מטבח מאובזר, בר וטאבון, ואת כל אלה - כמו גם את הנדנדות וסככת הגפנים - הם בנו מחומרים ממוחזרים. בסך הכל, מספר מולי, הושקעו עד כה במיזם כ־150 אלף שקל.

 

בין הגידולים העונתיים בחווה, שהחלה בדונם ומשתרעת כיום על פני עשרה דונמים, אפשר למצוא פלפלים, עגבניות, אבטיחים, מלונים, חצילים, עשבי תבלין, חסות, נבטים, קייל, מנגולד וגזר. בחורף החווה מתמקדת בחסות וירקות שורש. כל אלה משמשים לארוחות ולסדנאות הנערכות במקום, כולן באוריינטציה של בישול בריא, ומועברות בידי מומחים לבישול בריאותי, נטורופתים ואלעד עצמו.

 

ארוחת טעימות קיץ

 

הארוחות שנערכות בחווה אחת לכמה שבועות (הקרובה, ארוחת טעימות קיץ, תיערך ב־10 ביולי, 260 שקל כולל יין, 054-9292611), מושכות צעירים ומבוגרים מהאזור וגם ממקומות מרוחקים יותר.

 

הוריהם של האחים להב, חקלאים ותיקים העוסקים בעיקר בגידולי שדה, הגיבו בתחילה בסקפטיות. "אבא לא האמין ברעיון החקלאות האורגנית", מספר אלעד, "אבל היום הוא מתפעם מהגידולים ומהצמיחה של החווה. הם אפילו הפכו לצמחונים בעקבותינו".

 

בטל שלח
    לכל התגובות
    x