גברים בעבודה: נקמת הטרקטור
הטרקטור עבר מהפך. במקום לחרוש בנחת בשדות, הוא גורר 30 טונות במהירות 150 קמ"ש, במירוץ אתגרי שבסופו יוכרע מי הבריון החזק בכפר
ב־7 ביולי, ולמשך שלושה ימים, יתכנסו בעיירה הנרי, וויסקונסין מיטב מגדלי הבהמות הממונעות כדי לברר תחת ענן עשן שחור ושאגות מנועים מי הצליח לפתח את המוטציה החזקה והמהירה מכולן. אם המונח "טרקטור" מעלה בראשכם כלי חקלאי חביב המזדחל בשבילי הכפר כשמאחוריו רתומה עגלת חציר ועליה זוג אוהבים, זה הזמן לאתחול. מלבד השם, אין כל קשר בין הטרקטור ההוא לבין המפלצות מנופחות השרירים שעל המסלול. היצירות הללו נקראות טרקטורים פשוט כי לא נמצא שם טוב יותר. מכונות הענק הללו, המצוידות במנועים המפיקים אלפי כוחות סוס, מסוגלות לפתח לאורך המסלול הקצרצר מהירויות של 150–170 קמ"ש, בלי להתרגש מגרירת מזחלת ענק במשקל כניסה של לפחות 30 טונות.
בשנים הראשונות היה המטען הנגרר בנוי מעגלה פשוטה שעליה מונח המשקל הרצוי. בעשור האחרון מותקנות בה מערכות הידראוליות המשנעות את המסה העצומה ממקום למקום על פני העגלה בהתאם למהירות הטרקטור, כדי לאפשר האצה ובלימה מהירות ככל האפשר. בקצה המתון של סקאלת המירוצים נמצאים טרקטורים המבוססים על כלים חקלאיים מייצור סדרתי. בקצה הפסיכי מחממים מנועים היצורים שבשבילם קיים כל האירוע - שוכני הקטגוריה החופשית.
אין גבול ליצירתיות בכל הקשור למנועים המותקנים בקרבי הטרקטורים הנ"ל: החל במנועים סיבוביים של מטוסי בוכנה וכלה בשלושה מנועי V8 בני 5,700 סמ"ק כל אחד המותקנים בטור, כששלושתם כמובן מוגדשי טורבו לתפארת. דווח אף על ניסיון כושל להתקנת מנוע קטר. מחידושי השנים האחרונות, לצהלת קהל הצופים: מנועי נייטרו ומנועים רקטיים, שהוסיפו לשמחה את ממד הלהבות הפורצות מאחורי הכלים.
במדינות מרכז ארה"ב, מדינות החיטה והתירס, כל אחד מאירועי ה־Tractor Pulling מושך אלפי צופים, וברוב המקרים הוא משולב בתערוכה חקלאית כזו או אחרת וביריד כפרי שעדיין שומר על רוחה של אמריקה מהעידן הקדם־טרקטורי.