$
אוכל

מה מתבשל: מסעדה ברמות

תפריט אקלקטי ונוף מרהיב לכנרת במושבוצ, קפה איטליה עושה עסקים ויועזר משתפת את הסועדים בשמחה הפרטית שלה

גלי וולוצקי 10:0029.10.08

מסעדת המושבוצ ממעלה גמלא עברה למבנה יפהפה ומסוגנן במושב רמות, הצופה על הכנרת, טבריה וצפת. ארז רגב, השף והבעלים, מספר שהמעבר אפשר לו להרחיב את התפריט ולהעניק לסועדים תנאים נוחים יותר - בראשם הנוף המרהיב.

 

התפריט כולל מנות שלדברי רגב "עשויות מחומרי גלם מקומיים, אבל מושפעות מהרבה מאוד מטבחים. אני ממוצא דרום־אפריקאי, והמטבח שם הוא הכי מעורבב שיש, זהו מקור הפיוז'ן. במטבח שלי תמיד יהיו הרבה שילובים של ים ויבשה, מזרח ומערב, וכמובן הרבה השפעות מהמטבח המקומי, הביתי, הערבי־גלילי".

 

מקור שמה של המסעדה בכינוי של יישובי הגולן לפני שהפכו ליישובי קבע. "רוח ההתלהבות של גרעין המייסדים וחדוות העשייה שלהם משמשות לי השראה במטבח", אומר רגב.

 

בתפריט מנות כמו חציל קלוי ביוגורט מתובל (22 שקל) וטבולה קינואה (22 שקל), וגם מנות בכיוונים מעט שונים, כמו כנפי עוף ברוטב הדרים פיקנטי (26 שקל), או מולים ברוטב וודקה ושמנת (62 שקל). כמי שניהל בעבר את מסעדת אודאון, מתמחה רגב בצד הבשרי של התפריט, שהוא מגוון מאוד וכולל מנות כמו ספריבס לבן ברוטב בר־בי־קיו, תמרים והל (88 שקל), אנטרקוט בגריל (88 שקל), ספריבס טלה ברוטב קרמל ויין לבן (88 שקל) והמבורגר (46 שקל).

מושב רמות, רמת הגולן, טל': 04-6795095.

 

עסקית באיטליה. קפה איטליה חונכת תפריט עסקי חדש - ראשונה, עיקרית וכוס לימונדה או סודה ב־59 שקל, שיוגש מדי יום בין 12:00 ל־16:30. בין הראשונות: מרק היום, סלט סלק וחומוס וקרוקטים של טונה, ובעיקריות מנות כמו פנה כבדי עוף, לינגוויני ירקות, צלע לבן מילנז, פטוצ'יני אלפרדו ופאפרדלה תרד.

רח' קרמניצקי 6 תל אביב, טל':

03-5612888.

 

 

קפה איטליה. תפריט עסקי חדש קפה איטליה. תפריט עסקי חדש צילום: בועז אופנהיים

 

חוגגים בר מצווה. לרגל יום ההולדת ה־13 ביועזר בר יין יוכלו הסועדים ליהנות בחודש הקרוב מהפתעות טעימות. יוגשו מנות מהעבר כמו ביצים עם ביצים (אשכי טלה עם חלמון ביצה עלומה) - 58 שקל, עגבנייה ממולאת חלקי פנים של טלה - 68 שקל, ורוסט של קוט דה בף - 128 שקל. יהיו מנות טעימה במחיר 20–30 שקל, בהן קרוסטיני טחול וסלט טריפה עם טחינה גולמית ועגבניות, וגם מנות חדשות, כמו ביצה עלומה על פולנטה של תירס טרי עם כמהין (50 שקל), סלט ליונזי של חסה מרה, קרוטונים, בייקון וביצה עלומה (50 שקל).

 

מובטחות גם הפתעות מדי יום: בקבוקי יינות מיוחדים ייפתחו, הסועדים יכובדו במנות ובכוסות יין על חשבון הבית, ועוד ועוד. "ביום ההולדת שלנו אנחנו רוצים שכולם ייהנו", מסבירה שלומית הרלינג, מנהלת המסעדה.

סמטת איש הבירה 2, כיכר השעון, יפו, טל': 03-6839115.

בטל שלח
    לכל התגובות
    x