סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
שיאומי redmi note 14 פרו פלוס
שיאומי רדמי נוט 14 פרו פלוס (צילום: איתי שמושקוביץ)
בדיקת כלכליסט

שיאומי מתחרה בעצמה עם סמארטפון Redmi חדש - ולא ברור למה

ה-Redmi Note 14 Pro Plus מזכיר מאוד דגם אחר שהשיקה שיאומי לא מזמן, עם הבדלים קלים ולא תמיד ברורים. יש לו יכולות AI חדשות, וביצועים קצת איטיים בתחום הזה

שיאומי מנסה להציע כמה שיותר לכולם, ומשיקה דגמים שונים תחת מותגים שונים שמתחרים אחד בשני. מצד אחד, בדרך הזו כל אחד יכול למצוא לעצמו משהו שמתאים להעדפות שלו. מצד שני, ההבדלים לא גדולים במיוחד ולא ברור למה צריך להציע שני דגמים דומים מאוד וחלק מההחלטות והבחירות של שיאומי נראות לא מובנות.
לא מזמן הגיע Poco X7 Pro החדש, מכשיר ביניים שהגרסה החזקה שלו עולה פחות מ-2,000 שקל (ועם גרסה זולה יותר), ועכשיו מגיע תורו של ה-Redmi Note 14 Pro Plus - גם הוא מכשיר ביניים עם גרסה חזקה שעולה דווקא קצת יותר מ-2,000 שקל (ויש גם גרסה זולה יותר).
אז מה דומה ומה שונה בין שני מכשירים באותו טווח מחירים, בערך, של אותה חברה? לקחנו את הדגם החדש לבדיקה.
3 צפייה בגלריה
שיאומי redmi note 14 pro plus
שיאומי redmi note 14 pro plus
שימו לב להבדלים בין דגמי הסדרה
(צילום: שיאומי)
מבנה ועיצוב: המסך הקעור שוב כאן
שיאומי שומרת כאן על העיצוב של הדגם הקודם של רדמי - מסך גדול, בגודל 6.67 אינץ', עם שוליים מעוגלים. זה היה קצת מפתיע גם בשנה שעברה, וגם אז זה נראה כבר כאילו היצרניות נוטשות את העיצוב הזה - אבל הנה, הוא עדיין כאן, משום מה. זה בעיקר עניין של טעם, אבל מרגיש קצת מיושן ומיותר.
המכשיר שוקל קצת יותר מ-200 גרם ומרגיש כבד, ותמצאו כאן את העיצוב המוכר ממכשירים רבים: כפתור הפעלה ומקשי ווליום בצד ימין, צד שמאל ריק ואין חיבור לאוזניות חוטיות.
בגב המכשיר מיקום המצלמות השתנה - יש שלוש עדשות ונורת פלאש שממוקמות במרכז ובחלק העליון. חיפוי הזכוכית שודרג לגורילה גלאס ויקטוס 2 וגם הדגם החדש עומד בתקן IP68, שמעיד על הגנה טובה מפני אבק ומים. רגיל אצל שיאומי, הערכה כוללת גם מגן סיליקון למכשיר.
חומרה: מספיק חזקה רוב הזמן
ה-Redmi החדש מציע מפרט חזק שהפך כבר לסטנדרט ברמת המחיר הזו - הדגם שהגיע לבדיקה הופעל באמצעות מעבד Snapdragon 7s Gen 3 ולצידו 12 גיגה בייט של זיכרון (עם אפשרות להגדיל אותו על חשבון נפח האחסון) ו-512 גיגה לאחסון. זה הדגם החזק ביותר בסדרת Redmi Note 14 החדשה, שכוללת גם דגמים עם מעבדים שונים, פחות זיכרון ופחות אחסון - אז שימו לב בדיוק על איזה דגם מדובר.
הביצועים מוצלחים בסך הכל - המכשיר מהיר ומתמודד עם שלל משימות שונות, כולל משחקים, אבל במקרים נדירים הוא קצת קירטע והיה איטי.
כרגיל אצל שיאומי יש שלט אינפרא אדום מובנה במכשיר עם אפליקציה דרכה אפשר לשלוט על מכשירים שונים, ובדגם שהגיע לבדיקה יש גם eSIM ו-NFC, כלומר אפשר להשתמש בו גם לתשלום עם גוגל Pay למשל.
הסוללה קיבלה עוד קצת קיבולת ומציעה 5,110 מיליאמפר, ויש גם טעינה מהירה מאוד. שיאומי פוגעת בעצמה בתחרות הפנימית - ב-POCO X7 Pro, שיצא בסמוך לרדמי החדש, יש סוללת 6,000 מיליאמפר.
ערכת ה-Redmi כוללת גם מטען 120 וואט ובעזרתו טעינה מ-15% ל-50% נמשכה רק כ-10 דקות וכעבור חצי שעה הסוללה הגיעה לטעינה מלאה - מרשים ושימושי, וגם מחמם קצת את הטלפון לפעמים.
המסך טוב מאוד, מגיע לרמת בהירות גבוהה כך שאפשר להשתמש בו גם באור שמש.
3 צפייה בגלריה
שיאומי רדמי נוט 14 פרו plus
שיאומי רדמי נוט 14 פרו plus
המכשיר מגיע עם גרסה קודמת של מערכת ההפעלה
(צילום: איתי שמושקוביץ)
תוכנה וממשק: עמוס, כרגיל
כאן מגיע עוד הבדל בתחרות הפנימית: ה-Redmi מגיע עם אנדרואיד 14 בעוד ה-POCO מגיע עם אנדרואיד 15, ובשני המכשירים יש את ממשק HyperOS של שיאומי. המכשיר עבר כמה עדכוני תוכנה בתקופה בה היה אצלי, אבל נשאר עם אנדרואיד 14, בינתיים. מצד אחד, זה לא הבדל גדול, מצד שני אם אתם מתכננים על המכשיר לטווח ארוך הוא יפסיק לקבל עדכונים בשלב מוקדם יותר.
גם כאן שיאומי העמיסה הרבה אפליקציות שונות בלי לשאול את המשתמש - כלי מערכת, חבילת אפליקציות של גוגל (כולל מסייע ה-AI ג'מיני), פייסבוק, טיקטוק, בוקינג ועוד. הפעם שיאומי הגדילה לעשות, שלא לומר הגזימה: במהלך ההתקנה הראשונית הופיע, כרגיל, מסך עם המלצות על אפליקציות נוספות להתקנה, אבל בניגוד לעבר לא מצאתי דרך לדלג עליו. הייתי צריך לבטל את הסימון לצד כל אפליקציה ברשימה ורק אז אפשר היה להתקדם בלי להתקין אותן.
אין חדש בממשק המוכר של שיאומי, ויש כמה כלי AI שכבר נראה שהפכו לסטנדרט - תמלול ותקציר של הקלטת אודיו (לא בעברית) ועיצוב מחדש של טקסט באפליקציית הפתקים של שיאומי, כמו גם הגהה, תרגום ותקציר של הטקסט. בדפדפן של שיאומי יש סרגל שמציע גם הוא תקציר של כתבות וטקסטים אחרים, ואפילו מציג שאלות נוספות שאולי יעניינו אתכם לגבי הטקסט. כל זה עובד גם בעברית. בנוסף, לחיצה ארוכה על כפתור ההפעלה תקפיץ את ג'מיני לעזרה.
מצלמות: טובות, ויש גם כלי AI
שיאומי מבליטה את החלק הזה במסע הפרסום שלה, ויחסית לרעש סביבו התוצאות לא סופר מרשימות. מה יש כאן? מצלמה ראשית עם חיישן של 200 מגה פיקסל (מספר שאמור להרשים וליצור רושם חיובי), מצלמה רחבה עם חיישן של 8 מגה, מצלמת 2 מגה לטובת מאקרו ומצלמת סלפי עם חיישן של 20 מגה.
התוצאות טובות בסך הכל - גם תנאי תאורה טובים, גם בצילומי לילה - ותואמות את רמת המחיר של הטלפון, לא יותר מזה. כלומר התמונות טובות אבל אי אפשר להשוות אותן לאלו שתקבלו במכשירי דגל של סמסונג, אפל וגם שיאומי עצמה.
גם בתחום הזה יש יכולות AI וגם הן מככבות בפרסומות: אפשר למחוק פרטים ואנשים מתמונות, תכונה שכבר זמינה במכשירים רבים וכאן זוכה לשם AI Erase Pro; יש גם כלי להרחבת תמונות, בעזרתו אפשר לשנות את גודל התמונה המקורית והתוכנה תשלים לבד את הרקע, תכונה ש-Adobe למשל מציעה בפוטושופ; אפשר לשפר את איכות התמונה בלחיצת כפתור ועוד.
הכלים האלה עושים את העבודה בדרך כלל, וכמו תמיד זה תלוי במקור שאיתו עובדים - אפשר למחוק אנשים שנמצאים ברקע בלי להשאיר מריחות בתמונה, אבל הצל שהם מטילים נשאר, למשל. שדרוג איכות התמונה לא הביא לתוצאה שונה ומוצלחת באופן בולט ומשמעותי והכלי להרחבת הרקע משלים את התמונה באופן חופשי שיכול לשכנע את מי שלא מכיר את הרקע המקורי. המשותף לרוב התכונות האלו - לוקח זמן עד שהן מבצעות את המשימה וצריך להמתין בסבלנות עד שהן ישלימו אותה.
3 צפייה בגלריה
שיאומי redmi note 14 פרו פלוס
שיאומי redmi note 14 פרו פלוס
מתחרה מוצלח בקטגוריה, אבל לא בולט מול דגמים אחרים
(צילום: איתי שמושקוביץ)
סיכום
ה-Redmi Note 14 Pro Plus הוא מכשיר ביניים טוב שנותן תמורה טובה למחיר, שעומד על כ-2,100 שקל. בתחרות מול המתחרים, ובעיקר מול המתחרה מבית, הוא לא מנצח בנוקאאוט ולא בטוח שגם בנקודות.
כשבודקים את הדגמים בתוך סדרת Redmi Note 14 השוני מבלבל - כולם שייכים לאותה סדרה, אבל המעבדים שונים, יש פערים בכמות הזיכרון וגם המצלמות שונות לחלוטין. לכן, שוב, כדאי לבדוק טוב איזה דגם בוחרים.
מבחינת תחרות, ה-Poco X7 Pro זול בכמאתיים שקל, מציע מפרט חזק ויכולות דומות, גרסה חדשה יותר של אנדרואיד ומסך שטוח, אז אם כבר בוחרים במכשיר של שיאומי נראה שהוא בחירה מוצלחת יותר.