סגור
באנר דסקטופ כלכליסט טק
כנס צמיחה קארין אייבשיץ סגל סגנית נשיא תאגידי ומנכלית משותפת אינטל ישראל
קארין אייבשיץ-סגל (צילום: נמרוד גליקמן)

מנכ"לית אינטל ישראל קארין אייבשיץ-סגל תנהל את פעילות ה-AI של אינטל העולמית

אייבשיץ-סגל, המכהנת כמנכ"לית משותפת של הפעילות הישראלית - ושעובדת באינטל 23 שנים - תכהן במשרה  במינוי זמני; התפקיד יכלול גם את ניהול הדאטה סנטר של הקבוצה 

המנכ"לית המשותפת של אינטל ישראל, קארין אייבשיץ-סגל, מונתה למנהלת הזמנית של קבוצת הדאטה-סנטרים וה- וה-AI של אינטל העולמית (DCAI). זאת לאחר שהמנהל הקודם של DCAI, ג'סטין הוטארד, עזב לטובת תפקיד מנכ"ל נוקיה, שאליו ייכנס ב-1 באפריל.
"יש לנו צוות DCAI חזק שימשיך לקדם את סדרי העדיפויות שלנו בשירות ללקוחותינו", נמסר מאינטל. "קרין אייבשיץ-סגל היא מנהלת מוכשרת עם כמעט שני עשורים של ניסיון מנהיגותי של אינטל בהיקף של תפקידי מוצרים, מערכות ותשתיות. אנו אסירי תודה על תרומתו של ג'סטין הוטארד ומאחלים לו בהצלחה בתפקיד החדש".
אייבשיץ סגל עובדת באינטל 23 שנים, עוד מימיה כסטודנטית למדעי המחשב בטכניון. במהלך השנים, כיהנה כמנהלת מרכזי המו"פ של אינטל בישראל וסגנית נשיא בקבוצת Manufacturing Validation Engineering.
"אנחנו מכנים את התקופה הזו כעידן הזהב של תעשיית השבבים", היא אמרה בכנס "כלכליסט" ביוני שעבר. "הסיליקון הפך לחשוב ומרכזי כמו הנפט. אין מוצר צריכה שלא דורש סיליקון. שווי השוק של תעשיית השבבים ב-2022 עמד על כ-574 מיליארד דולר, והתחזית היא שב-2030 הוא יגיע כבר לטריליון דולר. זו צמיחה אדירה, ורואים אותה בכל הסקטורים".
לדבריה, אותה צמיחה אדירה עומדת בבסיס האסטרטגיה של אינטל העולמית: "אנחנו בתהליך של טרנספורמציה אסטרגטית משמעותית במעבר מייצור עצמי בלבד למעבר של ייצור ופיתוח עבור חברות אחרות. היום יש רק 3 חברות בעולם כולו שמייצרות סיליקון בטכנולוגיה המתקדמת ביותר, שתיים מהן באסיה. העובדה שאינטל היא החברה המערבית היחידה, מהווה הזדמנות עבורה, זאת לאור חשיפה למשברים כמו הקורונה ומשברים גיאופוליטיים אחרים שמאתגרים את שרשראות האספקה".